0 oy
156 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (0 puan) tarafından
Kızım bugün2 aylık oldu 10 gun oncesine kadar gayet güz3l emiyordu bezini h3r açtığımda taşardı kiyaf3tleri falan hep islqnirdi o derece emiyordu . 10 gündür hiç emmiyor sadece uzun bi uyku sonrası emiyor oda bir memeyi bile bosaltamiyor.önceden versem iki memeyi de boşaltırdi. Gögüslerim dolu ve agriyor kızımın emmesi için ne yapabilirim. Doktora götürdüm gazi var dedi ve sürekli aglqmq krizlerine giriyor .bir sürü gaz damlası değiştirdim napicam lütfen akil verin. 
Bebek Ayı 2

5 Cevaplar

0 oy
(521 puan) tarafından
Gaz masajı canım benim bebeğim de tam tersi gazdan bütün gün Emeedi ağlardım artık 
(99 puan) tarafından
Evet dün bende yaptım youtubeden bakarak yinede yaparken gazı çıktı alttan 3defa falan
-Reklam-
0 oy
(87 puan) tarafından
Biz 10 günlükten beri çekiyoruz gaz çok zor.. gaz ilacı kullanabilirsiniz
0 oy
(54 puan) tarafından
Benim kızımda 2 aylıkken 1 hafta anlattınız gibi oldu gazi vardı emmesi uyumadı hepsi gazdan oluyor 2 ay atağı ayaklarına sıcak su torbası koyun poposuna peluş yumuşak battaniyeye sarıp kucanizda ritim tutarak sallayin metsil gaz damlasi kullandim ben etki etmisti
0 oy
(137 puan) tarafından
Merhaba.

Ne yazık ki gazla ilgili sihirli bir değnek yok. 3-4 ay civarı bebek daha hareketlendiğinde azalmaya başlar şikayetleri. Ama şimdilik düzenli gaz masajı yapabilirsiniz. Kiraz çekirdekli kemerler ve çoraplar var. Yetişkinler için olan sıcak su torbası mantığında ama bunda delinme, sıcak suyun akması gibi tehlikeler olmadığından daha güvenli. Karnına ve ayaklarına koyup yumuşatabilirsiniz. Bir de bebekler atak haftalarından emmekten geçici olarak uzaklaşıyorlar. Sabırla beklerseniz geri döner.

Her emme arasında 2 saat olmasına da dikkat edin. Çok çok istekli değilse 2 saat beklerseniz bir önceki emdiğini sindirmesi için zaman tanımış olursunuz. Bu da gaz oluşumunu azaltır. Ayrıca mide gazını da her emmesinden sonra çıkarın. Ama çişli bez sayısı çok azalırsa, çişinin rengi sarıya dönerse, dudakları çok kurur ve bıngıldağı çok göçerse, keyfi kaçık ve hareketleri yavaşlarsa susuz kalmış denebilir o zaman bir doktora görünün. 

Geçmiş olsun. Allah keyifle büyütmeyi nasip etsin.
0 oy
(53 puan) tarafından
Gaz varsa emmez tabi gaz masajı yaptir banyo yaptır emzirirken dik emzir her emzirme sonrası gazını çıkar bacaklarına bisiklet hareketi yaptır karnına masaj yap gaz damlası kullan açıklama metni oku tek seferde mesela metsil de 8 damla verilebilir yazıyordu benim kızım o zaman çıkarıyordu 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 147 göst.
0 oy
2 cevap 322 göst.
0 oy
3 cevap 370 göst.
29 Ocak 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ❤️Göktuğ❤️ (121 puan) tarafından soruldu
...