0 oy
1,448 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (2 puan) tarafından
11 aylik bebgim hala 5.500 gram  prematüre. Ne yaptiysam 3 tane mama değiştirdik hala kilo almadi. Ne yapmam lazim bilgisi olan varmı? Her ay hastaneye gidiyorum. Bişeyde yaptiklari yok. Sürekli bi bölümden diğer bölüme yonlendirip duruyorlar. Çıldirmama ramak kaldı. Lütfen yardim edin.

20 Cevaplar

0 oy
(762 puan) tarafından
Mamadan ziyade ek gıda alıyor olmalı? Yemesinde de sorun var mı? Daha besleyici, doyurucu gıdalar verebilirsiniz. İştah açıcı şurup vs denediniz mi? 
(2 puan) tarafından
İştah açici şurup denemedim. En kısa surede deneyeceğim. Cok tesekkur ederim.
(2 puan) tarafından
Lütfen doktora sormadan hiç bişey denemeyin
-Reklam-
0 oy
(562 puan) tarafından
Doktor ne diyor 
(2 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Çok zayif kilo almasi lazım diyor. Küvezdeyken kontrolundeki doktorumuz. Cok normal. 1255 gram doğdu. Hemen toparlayamaz diyor. Fakat diger doktorlar. Tam tersini söyluyor. Nereye gidecegimi şaşirdim.
(966 puan) tarafından
Asıl hikayesini doğduğundan beri takip eden doktorunuz bilir. Benim oğlumda baya zayıftı 2 ameliyat atlatmisti. Doktor bize özel şişeler de raporlu mamalardan vermişti. Onu kullandık bı iki ayda hemen toplamıştı kendini. Çocuk gastroenteroloji doktoru vermişti. Sende istersen bı git gastroenterolojiye.
(2 puan) tarafından
Gartoenterolojiye gidiyor oradakiler cok zayıf olduğunu söylüyor. Raporlu mama verdiler infatrini. Uzun zamandir kullaniyoruz.
0 oy
(14 puan) tarafından
Benimde 7 aylık olucak 25 inde 5 kilo Yeni olduk hem gastroloji hem çocuk doktoru takibindeyiz bizimki premature bide ameliyat oldu dogdugunda
(2 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun.
(14 puan) tarafından
Teşekkür ederim şükür bizim kilo almimiz oluyor eğer hasta olmazsa hemen de kilo veriyor hasta olimca
0 oy
(346 puan) tarafından
Canım keçi boynuzu bekmezi ver ek. Gıda alımına dikkat et    öğün atlama muz kilo yapar  inan bnm oğlumda iki kilo doğdu ama şuan  gayet iyi mamaya devam et ama   iyi beslenmesi lazım şuan bebeğinin gelisimi nasıl bilmiyorum ama aylarda nerdeyse normal insan gibi beslenmesi lazım 
(2 puan) tarafından
Teşekkur ederim.
0 oy
(432 puan) tarafından
Balik yagi tavsiye ederim bide propolis yada arı sütü 
(2 puan) tarafından
Tamam. Cok sagolun. Bunlari deniycem.
(454 puan) tarafından
Propolis ve arı sütü 1 yaş altı bebekler için uygun değil
0 oy
(1,369 puan) tarafından
Cnm rabbüm yardımcın olsun, benim ilk bebeğimde beslenmek istemiyordu çoook uzun Saatler aç kalıyor ve kilosu boyu alt sınırın altında idi, bize doktor   raporlu mama yazdı kalorisi yüksek mama onunla baya toparlamıştı mamayı 6ay kadar kullandık daha sonra gerek kalmayınca kesti, sonra vitamin verdi  resmini de atayım sana, bizim 3yaşa kadar yeme sıkıntımız devam etti ama Bi şekilde 2 3yemek kaşığı da olsa hep besleyici vitaminli şeyler yedirmeye dikkat ettim ben sırf  kilo alsın die de düşünmedim yani hamur işi ile ilerlemedim sebze meyva kıyma köfte balık kuruyemiş koyuyordum yemeklerine rendeleyip gibi şeylere özen gösterdim.. Şuan 4yaşında 16.5kilomuz boyumuz da 97cm ilerde gayet normal devam ediyor şuan gelişimi... Tavsiyem side çocuk doktorunuza Bi söyleyin kalorisi yüksek mamayı... İstanbul ilhan varank da Bi doktor bulduk o toparladı bizi Mehmet karacı çok ilğili ve anlatıyor herşeyi, yoksa özelde Bi doktorumuz vardı onu bıraktık ikinci bebeğim de 9aykık hep aynı doktora gidiyoruz.. İstanbul Anadolu yakasında iseniz tavsiye ederim.. 
(2 puan) tarafından
Tavsiyeniz icin çok sagol. Denizlideyiz biz. Bizede raporlu mama verdiler. 4. Ayından beri kullaniyoz
0 oy
(73 puan) tarafından
Aptamil prosyneo kilo aldırıyor bende prematüre annesiyim sizi anlıyorum 
(2 puan) tarafından
Artik mama degişikligi yapicam. Doktorumuza danışıp. Demek ki bu kullandigimiz kilo aldirmicak belli.
0 oy
(446 puan) tarafından
Diyetisyen e gittiniz mi bizim 12 aylıkken 8 kg diye doktor raporlu mama yazmışti 6 ayda 1.5 kg aldırdı . Yazmaları lazım ek gıda da yese yine kilo almıyordu benim kızım onunla topladı market mamalar i filan fayda etmedi bize de. Raporlu mamanın adj nutrica infatrini 
(2 puan) tarafından
Evet gittik. Evet sanirim ayni mamalari kullaniyoruz. İnfatrini 200ml minik şişeler içinde oluyor. İlk evolviya  sonra fantomalt şimdide bu mamaya kullanmaya başladik.
(446 puan) tarafından
Fayda eder size de inşallah sağlıkla büyüsün ❤️
0 oy
(229 puan) tarafından
porsiyonları çok önemli onlara da dikkat edin. belki az besleniyordur ya da daha sık besleyebilirsiniz. Ama doğum hikayesinde rol oynayan doktorunuzla ilerletin derin bu dönemi. Normalleşince zaten istediğiniz doktora geçersiniz.
(2 puan) tarafından
Daha sıkı dikkat edicem.  Bana kalsa saglikli olsunda zayif olsun. Diye düşünen bi anneyim aslinda ama doktorlar hic öyle dûşünmuyor maalesef.
0 oy
(157 puan) tarafından
Canım bak benimde almıyordu 4 ayda memeyi reddetti bidaha hiç içmedi mama da verdim onu da icmedi mecburen ek gıdaya geçtim yok kilo almıyordu çocuk uzmanına götürdüm kan tahlili ve idrar tahlili yaptırdı kansızlık var dedi bundan kaynaklanıyor olabilir dedi kan ilacın miktarını çoğaltı artı iştah açıcı verdi bitane de ek olarak vitamin ilacı verdi ve normal vitamin ilacı verdi bunları kullandım çocuk biraz kendini toparladı götürdüm doktora çok şükür dedi biraz kilo almış benim bebeğim kilonun alt sınırına yaklaşmak üzereydi sen iştah açıcı kullanı doktor kontrolünde sabah aç karınla versen bit hafta içinde düzelir inşallah sen kan tahlilleri falan da yaptır ve mümkün oldukça normal çocuk doktoruna değil uzman çocuk doktoruna göster 
(116 puan) tarafından
Kullandığınız iştah açıcı şurup ismi neydi acaba
(157 puan) tarafından
Zincfort diye bı iştah açıcı( DOKTOR KONTROLÜNDE) kullandık
0 oy
(11 puan) tarafından
Gelişimine katkıda bulunan özel reçete ile verilen özel mamalar var bunları genelde uzman profosor doktorlar yazar etrafımızda üniversite hastenesi var ise mutlaka gitmeniizi öneririm sağlıklı olsun kilo önemli degol ama tabi gelişiminde sıkıntı var ise bunu çözmeye çalışın 
0 oy
(41 puan) tarafından
Sen sitres yapıyorsun bak canım benim kızım da çok ufak doğdu şuan 4 yaşında 10 kilo 500 gram birde oğlum var şuan 13 aylık  ablasıyla aynı kiloda oda 10 kilo 350 gram bende kızım için çok uğraştım senin için hersey yedirdim zorla ağzına tikardim  artık ne iştah suruplari  bitirdim ama bir zaman sonra  uğraşmayı bıraktım çünkü hiç kilo almıyordu bağlı bebekler bünye bakımından kolay kolay kilo almıyorlar  oğlumda maşallah su  içse yarıyor dediklerinden yani diyeceğim biraz sakinleş .
0 oy
(73 puan) tarafından
Aptamill prosyne çık iyi geliyor
0 oy
(1,201 puan) tarafından
Kilosu Gayet normal  cnm prematüre  bebeğe göre  kafaya takma 
0 oy
(2,176 puan) tarafından
Raporlu mamalar var. Benim arkadasin kizi premature degildi ama kucuk dogmustu ve gelisimi 1 yasina kadar heo geriydi. Suan 18 aylik o mamayla baya toparladi.
0 oy
(58 puan) tarafından
Ek gıda falan ver mamadan ziyade  faydalı şeyler ver inşallah düzelir
0 oy
(157 puan) tarafından
Ek gıdaya geç bence yinede sen bilirsin belki yemeklerden vitamini falan alıp kilo alır biraz benimde çok kusan reflü bı bebekti hiç kilo almıyordu sütte içmedi mam da içmedi mecbur 4 buçuk aylık ek gıdaya geçtim halada da zayıf maalesef 
0 oy
(98 puan) tarafından
İrmikli ve yulaflı mamalar yapın sabah ve gece yatmadan onu yesin gayet tok tutuyor ve kilo aldırıyor 
0 oy
(247 puan) tarafından
Ek gıda ağırlıklı git canım bebe bisküvisi kilo yapıyor diyorlar arı mama bende anlamıyorum pek vitaminlerini kullanmaya devam et 
0 oy
(101 puan) tarafından
Mamayi yemiyor mu yediği halde almıyor mu 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 374 göst.
0 oy
1 cevap 290 göst.
0 oy
3 cevap 420 göst.
28 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Motherfather (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 489 göst.
...