0 oy
239 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (6 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 4 aylıkken beyin kanamasına bağlı nöbet gecirmisti ilaç kullanıyoruz şimdi 9 aylık grip oldu nöbet geçmişi olduğu için ilac vermiyor doktor nöbet geçmişi bebeği olan anneler varsa yardımcı olabilir mi nasıl geciriyorsunuz hasta oldumu ne yapsam iyi gelir 
Bebek Ayı 9

5 Cevaplar

0 oy
(16 puan) tarafından
Rabim şifa versin inşallah bi bilgim yok ama yakın bi arkadaşimın oğlu 6 yaşında 1 yaşındayken epilepsi teşisi konuldu durmadan nobet geçiriyor iyleşmiyo bi seferdede doktor sma teşisi konulmuştu Rabim yardımcınız olsun 
(6 puan) tarafından
Amin canım rabbim tüm hastalara şifa versin inşallah
-Reklam-
0 oy
(8,985 puan) tarafından
Grip ilaçlarını nöbet geçmişi olmasa da vermemek gerek zaten. Oğlum hastalandığında sık sık serum fizyolojikle burnunu açıyorum, ateşi varsa Calpol veriyorum. Vücudunda enfeksiyon varsa da enfeksiyonun türüne göre antiviral veya antibiyotik verilebiliyor. 
0 oy
(4,095 puan) tarafından
Emiyorsa sarımsağı minicik minicik doğrayıp çiğden yutun
0 oy
(1,276 puan) tarafından
Serum fizyolojik ile burnunu açın hava makinanız varsa çok iyi olur boş serum suyu verebilirsiniz nöbet geldiği zaman da oksijen böyle durumlarda çok iyi oluyor Çünkü. 
0 oy
(136 puan) tarafından
Kızım 17 aylıkken epilepsi nöbeti geçirdi aynı gün 4 kez. Yoğun bakımda kaldık bizde. Sizdeki nöbet nasıl bişey bilemiyorum ama konvansiyonel nöbetlerde ateş çok tetikleyici bir unsur demişti doktor. 37 olduğunda ateş düşürücü ver dedi. Onu uyguluyorum. Gribal enfeksiyonlar, uykusuzluk, belli başlı bazı ilaçlar nöbeti tetiklermiş. Mesela her antibiyotik kullanması yasak. Bir liste vermişti  doktor kızım hastalandığında o listeyi götürüp gösteriyorum. Hastalandığında ise durumuna göre önce ateşi varsa 37 iken ateş düşürücü veriyorum, gıda takviyeleri ile et, et suyu, c vitamini içeren meyveler vs vs bağışıklığının düşmemesine çzen gösteriyorum. Burun tıkanıklığı için serum fizyolojik. İyot takviyesi. Ben normalde de ilaca karşıydım mümkpn mertebe her hastalığımız ilaçsız atlattık ama işte bu durum olunca mecbur bazı şeyleri kullanmak gerekiyor. Ayak altlarına sarımsaklı zeytinyağı kürü deneyebilirsiniz ben çok faydasını görüyorum. Özellikle öksürük varsa hemen kesiyor. 
(6 puan) tarafından
Çok tşk ederim kızlar insan bildiğini de unutuyor böyle durumlarda üzüntüden bişey olacak korkusu

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 831 göst.
9 Mart 2024 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde Fatmacelik (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 313 göst.
9 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Betüş umut (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 788 göst.
20 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Demettdemet (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 422 göst.
8 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Irmakkkk (358 puan) tarafından soruldu
...