0 oy
156 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (0 puan) tarafından
Dört günlük nebegim sarilik oldu ışin alacak kadar değil ama iki günde bir hastanede kan testi istiyorlar yavrumun kollarini delik deşik ettiler çok üzülüyorum.gotutmek isdemiyorum doktora sariliknasil hızlı bir şekilde gecer yardımcı olursanız sevinirim.

7 Cevaplar

0 oy
(303 puan) tarafından
Bol bol emzireceksın ve mama vereceksin yedikçe idrar yaptıkca düşer sarılık 
-Reklam-
0 oy
(84 puan) tarafından
Canim benim oğlum da öyle oldu özellikle ilk sarı sütün u bil bol ver mutlaka sık sık beslemeyi de unutma şifa olur inşallah 
(0 puan) tarafından
Sagol cnm Allah razı olsun.
0 oy
(253 puan) tarafından
Yoğun bakıma alınmaması güzel haber. Çok geçmiş olsun. Oğlum 5. günde sarılıktan bir gece yattı yoğun bakımda. İki ay boyunca sürdü sarılığı. Uzatılmış sarılık olmuş. Hastaneye yattığı gün öyle cansızdı ki beslenmiyor, ağlamıyor, hareketsiz duruyordu. Yarı ölü gibiydi. Çok korkutucuydu. 

Bende süt de yoktu. Mama veriyorduk. Siz de mutlaka sıklıkla besleyin. Her ağladığında süt/mama teklif edin. Zaten minicik mideleri hemen doluyor. Ya da emmek zor geliyor yoruluyorlar. 
(0 puan) tarafından
Öyle yaptım bende mememle doymadı mama verdim bu seferde mememi reddetti şükür tekrar memeyi alıştırdım ins gecer.
0 oy
(346 puan) tarafından
Sık sık emzirip bbeslemen lazım sütun yeteri kadar olmayabilir. İki memeyi sağ  toplam gelen süt yqklasik olarak 50 60 CC olmasj lazım  o dönemde yetersizse mama takviyesi al  bebeğin beslenmesi lazım uyusa  bile uyandır  saat başı emzir ama doktoru ihmal etme sarilikbasit  bir hastalık  gibi görünüyor ama Allah korusun beyinde  bile hasar birakabiliyor
(0 puan) tarafından
Son çare özele goturecem en azından orda kollarini delik deşik etmezler Rabbım evlatlarimiza şifa versin.
(35 puan) tarafından
Biz de özelde yaptırdik. Hemşire o kadar özenle sabırla kan aldı ki. Yaklaşık 20 dk uğraştı zarar vermemek için. kızımın sadece iğne yeri tek göründü.
(121 puan) tarafından
Benim oğlumda sarılık oldu bir gün yatiş verdiler serum takacaklardı hrmşireler bulamadı delik deşik ettiler heryerini daha sonra yoğun bakıma götürdüler ordada yine aynı bulamadılar zor buldular o ağladikçs bende ağladım çok kötüydü (Özel hastanede)
(35 puan) tarafından
Kişiden kişiye değişiyor elbette.
0 oy
(60 puan) tarafından
Bizimki 2 ay sürdü her kontrole götürdüm çünkü çok önemli belkı müdahale edilecek bır durum e olursa ne olacak bunun vebalını almayın ben kan verirken aglıodum ama mecbur dayandım çok şükür geldi geçti geçmiş olsun. 
0 oy
(67 puan) tarafından
Bizimde 15 çıktı ve yatırmak istediler çok ağlamıştım. Kan verirken nasıl ağlamıştı yavrum. :( kabul etmedim yatisi eve geldim ama sonrasııı. İnan bana iki gün boyunca uyumadım 30 dakika da bir uyandırıp bir iki yudum bile olsa emmesini sağladım çünkü derin uykuda oldukları için fazla emmiyorlar. Uyandırmak çok zor oluyordu ama asla pes etmedim. Bir gün sonra getirin bakalım değerine demişlerdi ama goturmedim. Sağlık ocağında topuk kani için götürdüm ebe ve doktor baktılar muayne ettiler ve iyi durumda olduğunu götürmeme gerek kalmadığını söylediler. Tam 1 hafta bol bol süt verdim. Yoksa dediğin gibi her yerini delik deşik ediyorlar bir damla kan için 
0 oy
(1 puan) tarafından
Benim bebeğim 5 aylık oldu ama yeni doğduğunda gözlerinin içindeki beyaz sarıydı ama yani baya çoktu ve meme emmiyodu sütüm de vardı sürekli sağıp içirdim üç gün içinde düzeldi bol bol emzir anne sütüyle geçiyor sarılık çok geçmiş olsun Rabbım şifa versin üzülme 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 419 göst.
24 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gurbis (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 286 göst.
22 Temmuz 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Miniktugraninannesi (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 685 göst.
14 Ağustos 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Cedu (176 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 289 göst.
2 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Orhankeziban (4 puan) tarafından soruldu
...