0 oy
132 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,464 puan) tarafından
Merhaba anneler. Kızım 5 gün önce birden ateşlendi ve 3 gün süren ateşi oldu. Aynı zamanda hapşırık ve burun akıntısıda vardı. Doktora götürdük soğuk algınlığı dedi. Ateş geçtikten sonra kızımda öksürük başladı. Ama öksürük sadece yatmadan hemen önce ve geceleri oluyor. Hatta bu gece 1 saat boyunca sürekli öksürdü ve öksürmekten uyuyamadı. 4 gün önce doktora gittiğimizde ciğerleri falan temiz demişti . İnfluenza testi temiz çıkmıştı. Bu öksürük için tekrar doktora götürmeli miyim ? Evde önerebileceğiniz yöntemler var mıdır? Zeytinyağı sarımsak kürü yapıp ayak altlarına sürdüm ama faydasını göremedim. 
Bebek Ayı 17

1 cevap

0 oy
(130 puan) tarafından

Yastıkla yatırın .Başucuna karanfile batırılmış soğan koyun. Nezleyi en kolay geçıren şey bol sıvı almak. Gece öksürük geldikçe ılık su içirin. Boğazı tahriş olmasın .Gün içinde sarımsakli yoğurt yedirin

 Ihlamur içirin .Kemik suyuna çorba yapın.Sıcak buharlı bir banyo iyi gelecektir. Burnu açık olsun sürekil. Makineniz varsa serum fizyolojik koyup burnuna tutun. Öksürüğu gece geniz akıntısından.oluyordur.  . Pekmezi tereyağıyla cezvede ılıtıp içirin o da öksürüğe iyi geliyor.Bütün bunlara rağmen oksürük çoğalırsa doktora tekrar götürürsünüz.Gecmiş olsun.
 


(1,464 puan) tarafından
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızın bir çoğunu yapıyorum. Pekmez ile tereyağınıda deneyeceğim. Normal marketten aldığımız tereyağ olur değil mi ? Birde ne kadar tereyağ ne kadar pekmez koyarak yapmalıyım ?
(130 puan) tarafından
Rica ederim. Bende marketten aldım tereyağını 2 yemek kasığı kadar pekmeze 1 yemek kasıği tereyağı koydum yarisini sabah yarisini tekrar ısıtıp aksam verdim.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 114 göst.
0 oy
8 cevap 924 göst.
0 oy
6 cevap 187 göst.
0 oy
2 cevap 260 göst.
14 Ocak 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Melike yılmaz (32 puan) tarafından soruldu
...