0 oy
380 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (30 puan) tarafından
Merhaba hanımlar 2.5 aylık bebeğim var her yıkamada kulağına su girmesin diye dikkat ediyorumda ne zman kadar bu şekilde olucak ve gece uyurken de ayağından çorabını hiç çıkarmıyorum pijamasi çoraplı ama ben üstünede giydiriyorum öteki türlü pijaması hareket ettikçe kayıyor aşağıya..... doğru yapıyor muyum sizce?
Bebek Ayı 2.5

9 Cevaplar

0 oy
(2,352 puan) tarafından
Kulağına ben de dikkat ediyorum. Çok yavaşça yıkıyorum başını. 

Çoraplarını çıkarıyorum gece yatacağı zaman. Gündüz giydiriyorum. Tulumla yatırıyorsam tulumu ayaklıusa o oluyor sadece. Evin ısı durumuna bağlı biraz da. 
(30 puan) tarafından
Kaç aylık Bebeğiniz ne zaman a kadar dikkat edicez acaba
(2,352 puan) tarafından
3 ay. Kulağa hep dikkat ediyor insan ister istemez sanki. Büyüyünce ayakta durabildiği zaman dikkat edilmeyebilir. Şimdi yatarak banyo yaptıkları için dikkat ediyoruz. İllaki kaçıyordur yine azıcık da olsa.
-Reklam-
0 oy
(271 puan) tarafından
Bebeğim 9 aylık doğduğundan beri tam tepesinden su döküyorum onun dışında kulağına su kaçmasın diye birşeye dikkat etmedim bazıları pamuk vs koyuyormus hiç öyle bişey yapmadım. Çoraplarını çıkarıyorum gece yatirdigimda daha rahat uyuduğunu düşüyorum uyku tulumu giydiriyorum sadece ayaksız. 
0 oy
(616 puan) tarafından
Kulağına dikkat etmen güzel tabi 

Çorap konusu bence yanlış lastikleri bacağını sıkar kan dolaşımı iyi sağlanmaz diye biliyorum o yüzden bebeklikten beridir gündüz uykusunda bile çıkartırım zaten pijama ayaklanmış yeterli 

Ayrıca rahatsız da olur çorapla uyumaktan 
(30 puan) tarafından
Hayır lastik izi yok giydirken bakıyorum arada terleyince ondan mı diye düşünüyorum
0 oy
(991 puan) tarafından
Kulağına ne kadar dikkat ediliyordu tam hatırlamıyorum ama çorapla yatırmanız doğru değil kan dolaşımı yavaşlar rahatsız olur patikli uyku tulumları var onunla yatırabilirsiniz ya da patikli tulum kullanırsanız aşağıya kayma olayı olmaz 
0 oy
(1,127 puan) tarafından
Kulağına evet dikkat edin ama çorapla yatırmayın. Kan dolaşımını bozarsınız
0 oy
(9,102 puan) tarafından
Tabi ki doğru. Şu an havalar soğuk ama çok sıkı çorap da giydirmeyin kan dolaşımı için. Kulağı su kaçmasın tabi ki ama çok büyük bir çabaya da gerek yok bunun için çocuk kafasını yan tutmuyorsa kolay kolay su kaçmaz. 
0 oy
(196 puan) tarafından
Benimde oğlum 6 gün sonra 3 aylık olacak. Dikkat ediyotum kulağına ama gidiyor gitmiyor bilmiyorum. Küvet filesi üstünde yıkıyorum. Yüz üstü yatırıp başını yıkıyorum su dökerken tepesinden döküyorum herhalde kulagina su gitmez. Pamuk koyanlar var ama şahsi fikrim pamuk daha çabuk kulağa su kacmasina sebep olur. Çorap mevzusu ise ilk 1 ay hep çorapla yatırdım zaten küçüktü çorapları olmuyordu bile. Sonrasında sıkmaya basladi ama yine giydirdim oğlan çocuğu sancilanir dediler hep bende engel olamadım bu duruma. Sonra baktım ayakları ıslak (terliyor) ve gerçekten çoraplar iz bırakıyor bu 2-3 haftadır gündüz gece farketmez çoraplarını çıkarıp öyle yatırıyorum. Kundak (yarim kundak) yapıyorum zaten hala. Ama şöyle kundakliyirum uyudugunfa kundağı bozuyorum serbest yatıyor. 2-4 gün her hareketlendihinde uyanır gibi oldu ama alıştı artık. Kundak yaptığım için de ayakları usumuyot örtülü sonuçta. 
0 oy
(160 puan) tarafından
Bı tane ebe kulağına su kacirmicam diye extra çaba göstermeyin kacsada sorun olmaz kulağıda yıkanmış olur demişti kulak rahatsızlığı olanlar dikkat etmeli diyo ama bende dikkat ediyorum her nekadar dikkat edilse bile kaciyo biraz olsa ama hemen çıkınca kuruluyorum bence bı kulak hastalığı yoksa korkulacak bişey yok dikkat edilir illaki ama korkulacak kadar degil
0 oy
(58 puan) tarafından
Çorapla yaptırmayın derim üşümez hatta terler de daha çok üşür ayak üşümesi de Bebek için iyi bişey değil tecrübe ile sabittir 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 218 göst.
21 Kasım 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hatice emine Kübra (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 106 göst.
16 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hcrayla (2 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 356 göst.
...