0 oy
538 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (366 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kılzar bir kutu antibiyotik yedik fayda etmedi2. antibiyotige geçtik.... Nebülizatör aldık dr tavsiyesiyle ateşi yok halsizlik yok ama öksürüyor öksürük durmak bilmiyor özelliklegeceleri aglıyor uykusunda uykusu bölünüyor ne kadar sürer budurum.. 

6 Cevaplar

0 oy
(366 puan) tarafından
Kızlar..... 
-Reklam-
0 oy
(439 puan) tarafından
1 ay kadar sürebiliyor. Oğlum ilk 1 yaşında hafta oldu 1 ay geçmedi maalesef 
(366 puan) tarafından
2. Kutu antibiyotige basladkk ve nebulizatör aldk sizin baska bir tavsiyeniz varmı acaba
(366 puan) tarafından
Dr cigere inmedini söledi ama cok derim öksürüyor
0 oy
(9,168 puan) tarafından
Ne diyeceğimi bilmiyorum bazen. Doktorlar bas bas bağırıyor. Rsv bir virüstür antibiyotik kullanılmaz diye ama halen antibiyotik veren doktorlar var. Benim inancım kalmadı artık çocuk doktorlarına. Bunların hepsi aynı tıp kitaplarını okumuyor mu? 
(366 puan) tarafından
Öylemi canm ne iyi geliyorms rsv virüsü nü 3 gün öncesine kadar bilmiyordum
(9,168 puan) tarafından
https://youtu.be/6Qps1ucsTwg?si=FgjcuCPQ5ZDJstXX

Burun temizliği, balgam çıkarma ve öksürük fırsat mı videoları var. Ayrıca rsv ile ilgili, antibiyotik nasıl kullanılır ne zaman kullanılır bunları da izlerseniz bilgi sahibi olursunuz. Hastalığınızın adı öncelikle rsv virus. Bu doktoru  tüm videoları çok açık ve net. Başka bir doktor var benim takip ettiğim ama onun tarzı yaşı itibari ile böyle değil makaleleri falan okumak anlamak zor oluyor. 10 yıl önce de böyle doktorların videoları yoktu o doktor sayesinde büyüttüm ben çocuğumu 12 yaşında 1 kere antibiyotik içmedi. Çok yazıldı reçete edildi ama icirmedim öğrendim çünkü ne zaman içirilir. Ama şunu da söyleyim gerek varsa içirilir.. O yüzden araştırıp öğrenmek gerek bu video İle başlayın az çok ne demek istediğimi anlarsınız.
(22 puan) tarafından
Benim oglum da ayni virusu kapti ve antibiyotik verildi cigere inmis biraz.film cektirdi ve enfeksiyon kapmis dedi.ve testi pozitif cikti.su durumda antibiyotik versem vicdan azabi vermesem vicdan azabi.yani nasil doktor bunlar anlamadim.ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.nefes almakta gucluk cekiyor ventolin veriyorum nebilizator makinesiyle.ne yapicami sasirdim.
(9,168 puan) tarafından
Hangi test pozitif çıktı. Bakteri mi çıktı..

Şunu diyim size kısaca bazı doktorlar var farkediyorum muayenede bir ilaç yazıyor. Neden diye soruyorum söyle bir bakıyor yüzüme. Sanki anlatsam anlayacaksın der gibi.
Bana Crp yüksek diyor. Diyorum ki iyi ama çocuğun ateşi yüksek ve grip Crp yüksek çıkabilir neden antibiyotik. Bazen önlem diyor. İyi de bunun da testi var anlamak için onu yapalım o zaman diyorum. Bazen sinirlenir, bazısı da anne birşeyler biliyor diyip yapar.

Önlem. Çocuk düştü bir yerinde birşey yok. Ama röntgen çekilmeden alçıya alıyor mu doktor.

Aile hekimine gidiyorum aaa sen antibiyotik sevmiyordun dimi diyor. Hayır ben antibiyotik gereksiz kullanımını sevmiyorum diyorum.

Çocuk yeni doğan ise yapılacak birşey yok.. Bizim 3 ay öncesi 1 kere yüksek ateşimiz oldu bu dönem evde durması tehlikeli alıp götürdüm. Allahtan karşıma iyi bir doktor çıktı testleri yaptı viral dedi ve eve yolladı. Şimdi doktorlara da bazen kabahat bulamıyorum burada anneler görüyorum çocuk grip olmuş. Doktor yapılacak şeyleri söylüyor ama doktor Bir ilaç vermedi ilgilenmedi diye söyleniyor. Yeri geliyor şikayet ediyor. Doktor doğru bir yöntem uygulamış olsa bile aile şikayet ediyor. O şikayetler gereksiz olsa bile doktor çağrılıyor tutanağa cevap vermek savunma yapmak zorunda.

Bende kullandım oğluma 10 yıl önce idrar yolu enfeksiyonu denildi. Şurup içmediği için iğne oldu birde o esnada nefroloji falan uğraşırken araştırırken aslında çocuğun idrar yolu enfeksiyonu olmadığını o antibiyotigi boşuna kullandığını öğrendim ve öyle başladı benim için serüven.

Küçük oğlum 30 aylık 1 kere antibiyotik kullandı onda da göğsünde enfeksiyon iltahap oluştu cerrahi müdahale gerekti. Antibiyotik kullanmak şart ve kullandım.

Biri 12 yaş diğeri 30 aylık bebeğim. Yıllar içinde yazılan antibiyotik haddi hesabı yok. Reçeteyi çöpe attım diyince annelerin gözleri kocaman oluyor. Vallahi haklılar. Çünkü antibiyotik viral enfeksiyon iyileştirir diye öğrendik yıllarca. Kimseye birşey diyemem herkes doktoruna güvenmek zorunda.

Ne derse onu kullanacaksınız. Benim olayım çöp haline getirilen sağlık sistemi ile.

Çok eski bir prof dinlendim birgun. Adam diyor ki yıllardır çocuk doktoruyum. Hala bir çocuğa antibiyotik yazdığım zaman eve gidince yastığa başımı koyup uyuyamam. O antibiyotigi gerçekten vermem gerekiyor muydu diye. Bu video da da diyor ya böyle düşük bir yüzde size mi denk geldi sorgulayın. Benim 10 senedir evime antibiyotik girmedi. Yada aldık kenarda durdu çocuğun dilini nefes kokusunu takip ettim vermem gerekir mi diye.

Çocuk viral enfeksiyon kapmış. 1 kutu antibiyotik, 2 kutu antibiyotik hala iyi olmuyor. Pardon da antibiyotik öyle tırt bir ilaç değil 2. Güne başlar iyileşme eğer antibiyotiklik ise. Ne demek 2 kutu.

1 kutuda iyileşmeyen çocuğa demek ki tedavi yanlış diye tekrar test yapılır. Ona göre tedavi düzenlenir.

Ama diyorum ya didiklemek gerek. Okuyup araştırmak gerek. Doktorlar muhakeme edebiliyor olmak gerek.

Eger bu durum yoksa doktor ne verirse de kullanmak gerek.
O da olmadı bu bilincte bir doktor bulup özel devlet farketmez ikisinde de böyle doktorlar var. Acil durumda onlara gitmek gerek.
(22 puan) tarafından
Rsv testi pozitif cikti demissiniz ya viruse etkisi yok antibiyotigin.ondan yazdim.haklisiniz yazdiklarinizda.Allah vicdanli doktorla karsilastirsin
0 oy
(54 puan) tarafından
Canım benim bebeğimde 3 aylıkken olmuştu 2 kutu antibiyotik bitirdik fayda etmedi evde havada veriyorum yinede düzelmedi hastanede iki gün yattık herşeyi temiz çıkmıştı ama öksürük oğlumu boğuyordu bide hırıltı nerdeyse 2 ay sürdü bebeğim şuan 6 aylık daha yeni yeni toplanmaya başladı yani öksürük kolay kolay geçmiyor 
(366 puan) tarafından
Sadece dediniz gibi öksürük boguyor resmen geceleeri özellikle uykusunda
(54 puan) tarafından
Yastığını yüksek tutun ve odasında mutlaka oda nemlendirici koyun öksürüğünü hafifletiyor odayı nemli tuttuğu için birde bol bol ılık su icirin boğazı yumsatir ah ben neler denedim bebeğim öksürdükce küçük olduğu için sabhslara kadar uyuyamıyordum inşallah sizin bebisiniz çabuk toparlar çok geçmiş olsun
(366 puan) tarafından
Yaaa bende öle uyuyamıyorum cocugumun öksürürken içi dısına cıkıyor sanki canı acıyo öksürmekden
(366 puan) tarafından
Nebülizatör kullanmısmıydnz dr bize onu önerdi
(54 puan) tarafından
Evet sizi çok iyi anlıyorum 2 ay ne çektik bu öksürükten dediklerimi yaparsanız en azından bebeginiz belki biraz rahatlar
(54 puan) tarafından
Evet kullandım ama onunda faydası olmadı bana doktorum gece öksürüğü çok arttigi için hergun değil ama gefe çok öksürdüğunde sade serumu şırıngayla çekip buzdolabında soğuyana kadar beklet soğuduktan sonra nebilüzatöre döküp öyle vermemi söyledi denedim iyide geldi soğuk buhar
(366 puan) tarafından
Sadece serum suyumu koydunuz için e ventolin falan vermemişmydi cok soru sorudm bakmayın
(54 puan) tarafından
Ne demek canım sorabilirsin gün içinde ventolinle serumu karıştırıp veriyodum bide inflacortla serumu karıştırıp veriyodum sabah akşam bunu ayriyeten soyledi gece çok öksürüğü olduğunda verebilirsin demisti
(54 puan) tarafından
Gece uykusuna geçmeden önce sadece serumu söğüt ver soğuk buhar şeklinde faydasını görürsün
0 oy
(4 puan) tarafından
Virüslere antibiyotik fayda etmez isterseniz 10 kutu kullanın. hava verip burnunun sık sık serum suyu ile yıkayın. Burnu tikanirsa ciğerlere iniyor orayı temizlediniz mi rahatliyor. YouTube Osman gönülal öksürük burun temizleme falan yazın birkaç videosu var antibiyotik yazın onunla ilgili de var. Valla o adamı dinledim öyle iyileşti çocuğum. 750 lira para verip gittiğim özel Dr hemen antibiyotik verdi kullanmadım tekrar gittiğimde nasıl antibiyotiksiz geçti diye şaşırdı yani ölür müsün öldürür müsün bazıları.
(22 puan) tarafından
Benim oglum da suanda bu virusu kapmis durumda ve doktor antibiyotik verdi.dun basladim vermeye madem verilmiyor neden verin diyorlar.benim oglumun cigerlerine de inmis biraz bu durumda da mi kullanilmiyor acaba?doktor bir de film cektirdi 7 aylik oglum istemeyerek cektim ama cigere inmis enfeksiyon dedi.yani cocugumuzu dogru iyilestirmek icin tip mi okuyalim ne istiyorlar anlamadimki.simdi ne yapicam bilmiyorum...
(4 puan) tarafından
Başka doktora götürün bir de öyle deneyin. Virüslere antibiyotik fayda etmiyormus ciğere inse de böyle. Hava vermek burnu temizleme balgamı sokturme yapilanlar bunlar. doktorlar tedavi verdim demek için yazıp yolluyorlar valla ya kendimi zor tutuyorum artık.
(22 puan) tarafından
Benim oglumun bogazi da sismis durumda belkide onun icin vermistir dicem ama virus kapmis ondan veriyorum dedi bogazi da baya sis kotu dedi.yani her ikisi icin veriyorum demek istedi.bogazi icin kullanip sonrasinda daha kullanmiyim o zaman.ne yapicamizi sasirdik artik.kendi cocuklari olsa aynisini yaparlar mi hep bunu merak etmisimdir.yorumunuz icin tesekkurler.
0 oy
Profil image (172 puan) tarafından
Benm kızım da 5 aylık ateşi çıktı öksürük vardı acile götürdüm hemen antibiyotik verdi parol verdi 7 gün kullandık öksürük hala geçmedi özel bı doktora götürdüm bu çocuğun reflü su var o yüzden öksürük tutuyor gecelrri dedi niye antibiyotik kullandınız boş yere dedi ki evet bebeğimde reflü var doğduğun dan beri 4 aylıkken geçti ama o geçmesi oksurege dönüşmüş o yüzden mis şimdi tedaviye başladık çok şükür iyiyiz geçmiş olsun 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 310 göst.
26 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Fatma Varlı (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 133 göst.
6 Mart 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Leylamehmetalp (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 552 göst.
23 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gayenur (438 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 577 göst.
14 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aylizmom (117 puan) tarafından soruldu
...