0 oy
410 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (95 puan) tarafından
Selamlar.. Uyku eğitimi almak istedim ama bütçe açısından olmadı. Hem sallanarak hem de emerek uykuya geçen bir bebeğim var son bir kaç gündür sallama olayını tamamen hayatımızdan çıkardım ama Bi türlü kendi başına uykuya dalamıyor  4 gündür uğraşıyorum ama toplamda 3 defa pış pış ile kendiliğinden uyuyabildim. Çok uykusu var ama direniyor illa meme de uyumak istiyor ve geceleri de memede kalmak istiyor iyide çığırından çıktı. Çevremdekiker at yatapa ağlaya ağlaya alışacak diyor ama ben kıyamıyorum şuan bile uyutmaya çalışırken ağlamasına kıyamıyorum.

Uyku eğitimi alan arkadaşlar ya da çocuğuna uyku eğitimi veren anneler lütfen tüyo verin ne yapmalıyım? 
Bebek Ayı 7

3 Cevaplar

0 oy
(562 puan) tarafından
Ben uyku eğitimi almak istedim ama fiyatından dolayı eşimin gönlü olmadı bende kendim verdim 6 aylıkken şimdi 8 buçuk aylık odası ayrı kendi uyuyor orda mutlaka yapılmalı 
(95 puan) tarafından
Ne yaptın peki nasıl bir yol izledin nasıl başardın :(
(562 puan) tarafından
Bebeğim ayakta uyuyordu önceden sabaha kadar ayakta salladığım oluyordu öncelikle bundan bıktığım için başladım. Emzik falan da tutmuyordu. İlk başlarda uyku eğitimi kurallarına göre ilerleme çalıştım ama hata yaptım çok ağlattım sen benim gibi yapma diye diyorum. Çocuğunun uykusunu getiren şeyi bulmalısın önce. Kimi bebek emzikle uyur, kimi uyku arkadaşı edinir vs. Benim bebeğim de yüzünü saçını sevince uykuya geçiyor hemde dakikasında. En az yarım saat uyku rutini yapıyorum. Sonra emziriyprum ve yatağına koyuyorum. Uyumak istemşyor tabi hemen. Kalkmaya çalışıyor. Her kalktığında öpüp geri yatıyorum. Ağlarsa sarılıyorum sevdiğimi söylüyorum. Ama yatağından çıkarmadan. Ordan çıkışı olmadığını anladığında zaten uyumak zorunda kalıyor. Bu uyumak istemediği zaman oluyor. Bunun sebebi de gündüz uykusunu yeterimkadar yapmadığı zamanlar yorgunluktan uyuyamıyor. Ama gündüz yeteri kadar uyursa akşam biraz yüzünü seviyorum 5 dk ya geçiyor uykuya uğraşmıyorum bile. Gündüz uykusunda da akşam uykusunda ne yapıyorsam onu yapıyorum aynı düzen.
-Reklam-
0 oy
(155 puan) tarafından
Uyku eğitimine gerek yok bence şahsen ben almadım bu resmen saçma bir şey . Gebelik boyunca ben türlü türlü konular hakkında kitaplar okudum ve teknoloji çağındayiz her evde illaki telefon internet vardır videolar geliştirici ve öğretici makaleler okudum izledim ki çokta faydalı bilgiler oldu benim için. Bebekler annelerine göre hareket eder ve ona göre alışır senin en başta yapman gereken şey bebeğini emzirdiginde doydugundan emin olmak ve gözleri yavaş yavaş kapandığında hemencecik yatağına koymak olucakti. Ben bu şekilde yapıyorum ve kızım da 2 aylık olmasına rağmen alıştı bu düzene gece ve gündüzü de ayırt edebiliyor bu şekilde daha rahat uyuyor. Ayrıca bebeğime emzik vermiyorum ben ileride sıkıntı yaratır hem uyku hemde diş konusunda. Sen benim yaptığımi bir dene istersen, belki daha iyi tavsiye verenler olucaktir:))
(95 puan) tarafından
Deneyim ama şimdiden sonra işe yarar mı bilmem ki
(155 puan) tarafından
İlk denemelerinde olmaz ama devamlı bunu tekrarlarsan bebeğe sinyaller verir ve anlar alışır,umarım sizinki de alışır sadece biraz sabır gerek . Bebeğiniz ile güzel hayatlar ve uykular yaşayın:))
0 oy
(49 puan) tarafından
Benim kendi kanaatimce bende uyku eğitimini doğru bulmuyorum hele ki alıştırma aşamasında çocuğun ağlatılmasını

Ben mesela bebeğimin odasını ayırdım 17 aylık ilk uykusunda uyutuyorum önünü görebilmesi için kolidorda küçük bir ışık açıyorum gece emmek istediğinde kendisi yanıma geliyor elhamdülillah :)
(95 puan) tarafından
Maşallah inşallah en kısa sürede bizde güzel uykular uyuruz
(49 puan) tarafından
İnşallah inşallah

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 368 göst.
0 oy
9 cevap 625 göst.
0 oy
2 cevap 229 göst.
0 oy
0 cevap 198 göst.
...