0 oy
111 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (2 puan) tarafından
Merhaba;

Bebegim 3 bucuk aylık. Mama olarak ilk aptamille baslamıstık ancak gaz sıkıntısı sebebi ile iki aydir sma kullaniyoruz. Sorum şu elimde 600 gramlik acılmamis aptamil var. Bebegimin gaz sorunu kalmamasi sebebi ile sabah ilk mamayi aptamil verip daha sonra gun icinde sma ile devam etsem sorun olurmu?

Tekrar gaz sikıntısı yaşama korkum sebebi ile tüm gün aptamil kullanmakdan cekiniyorum acikcası. 

1 cevap

0 oy
(171 puan) tarafından
Canım merhabalar ben 27 günlük bebeğime Bebelac ile başladım. Doyuyordu, Ama çok zor sindiriyordu, gaz sancıları çok oldu. Sonra Aptamil aldık diğeri hala bitmemişken. Aptamilde gaz sancısı yine oldu Bebelac kadar fazla değildi. Fakat daha çok acıkır oldu. Doyuruculuğu azdı. O yüzden daha fazla mama yemek zorunda kalıyordu. Öyle olunca artık 2 ölçek Aptamil 1 ölçek Bebelac karıştırıp vermeye başladık. Şuan öyle veriyorum ama araştırdım Goldengoath diye bir mama var, kullanan çoğu kişi arkadaşlarımda dahil gaz sancısı yapmadığını söylüyor, onu sipariş verdim. Bu ikisi o arada biter ona başlarım.
(171 puan) tarafından
Bu arada karıştırmami eleştirenler olabilir ama bunları kafama göre yapmadım. Ebe, emzirme danışmanı ve doktorla birlikte yaptım. Bebeğim sonuçta benim canım yani. O yüzden sen farklı öğünlerde farklı mama verebilirsin bunda sorun yok. Çünkü zaten iki mamayida deneyimlemissin, hangisi ne yapıyor biliyorsun. Ayrı ayrı deneyimlemeden yapsan hangidi gaz yapıyor anlayamazdin ama şuan biliyorsun yani sıkıntı yok. Kullan ikisinide. Hem besin onlar hemde çok pahalilar.
(171 puan) tarafından
Ben bebek bezi olarak da birkaç markayı deneyimledim. Hangisi pişik yapmıyor, sizdirmiyor diye elemelerimi yaptıktan sonra iki markayı seçtim. İkisindende birer paket aliyorum. Bı ondan bı diğerinden sırayla takıyorum. Bunuda ebe söyledi. Nedeni de şu: lastik yerleri bebeğe iz yapiyorya hani kizariyor oralar bazen sıkarsa acıtıyor tahriş oluyor. İki farklı bezin lastik yerleri farklı olduğundan aynı yer sürekli kızarmiyor. Tahriş olma ihtimalide ortadan kalkmış oluyor.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 548 göst.
0 oy
5 cevap 508 göst.
5 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 147 göst.
...