0 oy
104 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (4 puan) tarafından
Bebeğim yedikten sonra yutkunuyor ama bence şiddetli çünkü ben sesini duyabiliyorum yerken uyuyup kaldığında yatırdığım da da uykusunda yutkunup gözlerini açabiliyor .Şimdi işin içine öksürük te girdi daha önce hafif vardı ama şimdi daha fazla öksürüyor kuru öksürük.Ben reflü olabileceğini düşündüm ama emin değilim bu ve buna benzer durum yaşayan var mı acaba ?!!
Bebek Ayı 3-4 aylık

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (85 puan) tarafından
Canım aynısı bende vardı takipp ettim hatta sakız çiğner gibi yapıyordu meğerse boğazında mukus varmış sonra burnu dolmaya öksürmeye başladı nezle olmuşuz bizde 2 2aylığız yarında aşılarımız var. O ağzındaki sürekli yutkundugu yada çiğnediği şey balgam dır 
(4 puan) tarafından
Burnu tıkalı ya da kuru oluyor. Bugün sağlık ocağına gittim boğazına baktı sırtını dinledi bir şey yok reflü olabilir dedi ilać yazmadı ateşi çıkarsa biraz calpol ver dedi .Hatta sırtını dinlerken de öksürdü. Haftaya zaten aylık kontrolü var orda doktora da sorarım inşallah.Bu arada balgam ile salya nasıl ayırt edilir acaba
Profil image (85 puan) tarafından
Balgam beyazımsı uzuyor böyle yogun olur salya tükürük zaten canım
-Reklam-
0 oy
(864 puan) tarafından
Reflü sikayetidir bu aynısı kızımda var. 
(4 puan) tarafından
Gazını uyuduğu için çıkaramıyorum o reflüyü tetikler mi acaba
0 oy
(62 puan) tarafından
Reflü büyük ihtimal. Eğimli yatırmaya çalış yer yemez yatırma gazını iyi çıkar büyüdükçe geçme ihtimali yüksek 1 yaşından sonra devam ederse veya aşırı rahatsız ettiğini düşünüyorsan doktora danış Reflü ilacı var bebekler için. Sürekli olursa boğazı tahriş edip öksürme hatta balgam ve devamında enfeksiyon sık olabilir. Bizim bir buçuk yaşından sonra daha iyi ilaç kullanmadım ama sık hasta oluyordu hele gece beslenmesi daha çok tetikliyor emmeyi kestik 2 ay oldu çok şükür baya fark etti.
(4 puan) tarafından
Emzik kullanmıyor alsa o da rahat edecek ben de :) reflü dememin bir diğer sebebi gazını tam çıkaramıyorum uyuduğu için .
(62 puan) tarafından
Bizim ki de emzik kullanmadı memeyi kesitim  23 ayda. Benim de derdim oydu gece emince gaz çıkaramıyordum sonuç sürekli uyanıyordu aslında böyle reflüyü uzatıyorz ama azıcık uyumak için herşey  sonuçta :)
...