0 oy
155 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (30 puan) tarafından
Bebegim prematüre dogdu. 157 gün yogun bakımda kaldı ve hep anne sütü icti ama son 1 aydır bayagı stresli ve yorucu geçtiği ve sık sağım yapmaya da vakit bulamadığım icin maalesef sütüm bitme noktasına geldi. Pazartesi günü taburcu oldu. Dün gece mamaya gecmek zorunda kaldık. Buzluk paket paket süt doluydu. O sütler ne zaman bitecek diye düşünürken simdi stokta 1 damla bile sütü kalmaması çok zoruma gidiyor.

Hastanede tanıştığım bir anne incirli süt tarifinden bahsetti ona kuzenleri yapıp içirmisler sütü artırıyormus öyle dedi ama onun dogum yapalı 6 gün olmuştu. Ben dogal olarak arttığını düşündüm. Sizlerden deneyen oldu mu? 

Ne kadar süte ne kadar incir koymak lazım diye internetten arattığımda şu tarifi buldum. 

https://yemek.com/incirli-sut/

Bir de incir uyutması diye bir şey var ama onun kastettiği o değildi sanırım.

3 Cevaplar

0 oy
(17 puan) tarafından
Evet evet baya işe yarıyor ama laktozsuz sütle yap bebişine de gaz yapmasın sütün de artsın biz de 50 gunluk olduk gunde 1 bardak içiyorum bazen 2 :) ama ben bazen tohum rezene cayı bazen de emziren annelere özel diye bi cay var içinde tarcın rezene ısırgan otu olan onlardan da içiyorum hepsi dolu dolu süt yapıyo rezene gazı da alıyo hem rahat kaliteli süt oluyo :) ben bi bardak sutu kaynatıp 2 tane doğranmıs inciri atıyorum 5 dk da oyke incir yumsayana kadar kaynatıyorum kısık ateste blendrdan gecirip biraz daha süt ekliyorum cok koyu oluyo ve cok asırı tatlı oluyo miğde bulandırıyo o yüzden tavsiye ederim ben ama sütün laktozsuz olsun normal sutler hem sana hem bebege gaz yapar sindirimi de rahat olur :)
(30 puan) tarafından
Dün normal sütle 1 bardak yapıp içtim. Bundan sonrakilerde senin tarifin gibi yaparım. Çok teşekkür ederim.  İnşallah ben de faydasını görürüm.
-Reklam-
0 oy
(216 puan) tarafından
Canım inslalah artar sütun bnde küp şeker şekilde bı çay içiyorum bir bardak suya iki tane atıyorum süt yaoan otlardan yapılmış fayda görüyorum ama ek olarak dut kurusu ve rezene çayı da içiyorum yeşillik tüketmeye calis marul ıspanak dereotu bunlar güzel süt yapiyo ..helva  tahin incir sütlaç ye
(30 puan) tarafından
O çayı nereden edindin canım
(216 puan) tarafından
Aktardan almış eşim
0 oy
(94 puan) tarafından

image

şunu kullan aynı durumu yaşadım yemediğim içmediğim şey kalmamıştı birisi burdan bana bunu önerdi o gün bugündür o kişiye dua ediyorum sende bana edersin trendyol da 400 tl ye aldım tek kötü yorumuda yok çok faydasını gördüm günde 6 adet içilmesi tavsiye edilmesine rağmen 4 adet içiyorum bu bile fazla süt yapıyor sabah 2 akşam yemekten sonra 2 içiyorum 
(30 puan) tarafından
Bunu biri önermişti ama öneren kişinin de sütü azalmaya devam ediyormus. O yüzden emin olamadım. Bu ay kan degerlerime baktiricam b12 de düşükse kesin başlarım buna canım. Teşekkür ederim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 208 göst.
9 Eylül 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Bayanmerakli (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 121 göst.
0 oy
2 cevap 111 göst.
19 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zelixe (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 130 göst.
15 Haziran 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde mamoste (353 puan) tarafından soruldu
...