0 oy
533 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (26 puan) tarafından
Merhaba kızlar kızım 45 günlük fakat özel bölgesinin dudak iç kısımları kirli onları temizleyebilir misyiz bugun biraz ıslak mendil ile sildim baya kir çıktı daha sonra iç kısımları temizlerken aglamaya başladı acaba yalnış bir şey mı yaptım yoksa enflasyon mu kapmış bilemedim daha sonra pişik oldugundan dolayı krem sürüp bezini taktım. Acaba o iç dudaklara karışmıyorız mu  ben Allah' korusun enfeksiyon kapmasın diye hep ıslak mendil ile temizliyorum da hiç bilmiyorum bilen kızlar bana yardımcı olursanız sevinirim lütfen ilk gebellik ve ben tekim kimse yok. Muayene gününde tekrar doktorumuza soracağım umarım yanlış yapmıyorum.
Bebek Ayı 45

9 Cevaplar

+1 oy
(171 puan) tarafından
Benim bildiğim oraya ne kadar müdahale edersek florası bozulur oranın. Çünkü zaten oralar için vücudumuz salgılar üretiyor. Arada pamuk suyla temizlenrbilir ama bence ıslak mendil asla oranın icine kullanılmamalı. Ben banyoda yıkıyorum güzelce. Onun dışında iç tarafa çok aşırı kaka yapmadiysa ellemiyorum çünkü rahatsız oluyor kendide belli ediyor zaten. Aşırı kaka yaptıysa yine çok rahatsız etmeden pamuk ve suyla siliyorum. Ama üstün körü. Bence çocuklarda mahremiyet gelişmesi adına da içine sürekli müdahale etmemek lazım. Ama tabi doktora sorarsanız içiniz daha rahatlar.
-Reklam-
0 oy
(34 puan) tarafından
Bende temizliyorum her dafa bakiyorum kirli olmasin cok da ic kisimlari temizlemek gerekmiyor 
0 oy
Profil image (303 puan) tarafından
Merhabalar en güzel cevabı doktor verecektir tabiki  yapışıklık olmaması adına temizlemek gerekiyor diye biliyorum (belkide ben yanlış biliyorum) ben pamukla suyla temizliyorum
0 oy
(229 puan) tarafından
canım iç taraf klitorisin üstünden hafif ıslak mendil geçiyorum ben . çok pişik kremi kalıntosı birikmişse kulak çubuğuyla çok bastırmadan döndüre döndüre hafif değdirerek temizliyorum enfeksiyn kapmasın diye  .
0 oy
(76 puan) tarafından
Beş buçuk aylık ozellikle banyoda güzelce temizlerim bir sıkıntı olmaz cnm ağlama sebebi o değildir emin ol
0 oy
(2,376 puan) tarafından
Çok bastırmadan, uğraşmadan alırım. 
0 oy
(714 puan) tarafından
Ben de her bezini actigimda degil de muhakkak her gun siliyorum mikrop kapmasin diye.banyoda detaylarini goremedigim icin dikkat etmek adina banyodayken ustten ustten yikiyorum sadece.
0 oy
(485 puan) tarafından
Bence temizlenmesi gerekiyor büyük tuvaleti bulaşıyor zaten asıl temzilenmezse enfeksiyon kapar
0 oy
(30 puan) tarafından
Islak mendille silmeyin vajinal yapışıklık olabilir daha sonra. Mümkün olduğunca dokunmayın yıkayın lavaboda ayrıca pişik kremi de girmesin. Benim bebeğimle vajinal yapışıklık başladı bundan dolayı şuan her kakada yıkıyorum ben mendil kullanmamaya çalışıyorum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 278 göst.
26 Kasım 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Annemom (169 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 242 göst.
26 Kasım 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Annemom (169 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 434 göst.
3 Ağustos 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Bltkn (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,192 göst.
11 Aralık 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Paşa'nın Annesi (52 puan) tarafından soruldu
...