0 oy
107 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (8 puan) tarafından
47 günlük bebegim son  2 3 haftadir kusuyor genelde duz uzandiginda bir iki uc kasik kadar cikariyor ama bugün uykudayken nefessiz kalana kadar bir anda öğürmeye başladı çok sık olmaya başladı onu oyle görünce cok panikliyorum korkuyorum. Ne yapmalıyım doktora götüreyim mi usutmus olabilir mi ?
Bebek Ayı 47 günlük

1 cevap

0 oy
(41 puan) tarafından

Reflü olabilir. Yani süt veya mama ağzına geri geliyor ve ondan tıkanır oluyor gibi olabilir. Mutlaka reflü yatağı kullanın, reflü yatağı almazsanız bile, mevcut yatağının altına battaniye vs koyarak, reflü yatağı gibi eğimli yapın. En önemlisi bu bence. Yetişkinlerde bile reflü varsa bu eğim öneriliyor. Bebeğinizin alt temizliğini yaparken de hafifçe başının altına bir şey koyun.

Beslenme sonrasında mutlaka üstten gazını çıkartın ve en az 10 dk dik pozisyonda bekletin. Çıkarılamayan gazlar da bu soruna yol açabiliyormuş, uyku sırasında üstten çıkartma isteği gelirse tıkanmaya yol açabiliyormuş. Beslenme sonrasında bebeğinizi uyutmak için direkt sallamayın ve sarsıcı hareketler yapmayın. Çünkü mide bulantısına yol açıp, kusmayı tetikleyebiliyormuş. 
Allah korusun tam tıkanma haline girerse, nasıl ilk yardım uygulamanız gerektiği hakkında önceden bilgi sahibi olun. 

Tabi biz bebeğin o durumunu görmediğimiz için yalnızca anlattıklarınızdan yola çıkarak bir tahminde ve önerilerde bulunuyoruz. Hastaneye giderseniz belki diğer hastalıkları elemek için çeşitli tetkikler yapılabilir. Geçmiş olsun. 

(8 puan) tarafından
Merhabalar öncelikle mesajınız için çok teşekkür ederim. Reflü yatağı var ama yine de yatarken oguruyor bazen gezdirirken omzuma aldığımda yine nefessiz kalıp ogurmeye başlıyor. Üstten gazını çıkarmaya çalıştığımda da zorlanıyorum genelde ağlayarak o gazı çıkarıyoruz ya da hiç izin vermiyor. Öğürdüğünde çıkarmıyor  ama nefessiz kalana kadar müdahale edip ters çevirip yan tutana kadar mahvoluyor ben de çok panikliyorum, korkuyorum.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 343 göst.
0 oy
1 cevap 113 göst.
0 oy
4 cevap 272 göst.
6 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Pnarbki2733 (446 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 257 göst.
23 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sln senm (259 puan) tarafından soruldu
...