0 oy
144 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (394 puan) tarafından
Merhaba kizlar sürekli burda post acıyordum neden yan bakıyor diye  motor tiklerden bir tanesiymiş yani tik.

Oğlum 27 aylık düşünürken yan bakar yani kafasini sola egilip gözlerini sağda 3 saniyelik birşey veya birşey bakiyor ne olduğunu bilmiyor ben ona anlatiyorum ve hemen normal bakiyor bazende misal 5 ay once öğrendiklerini söylüyor yan bakarak 2 gun once pazara gidelim.. Şarkısı söyledi ilk yan bakarak yani birsey aklina geliyorsa o an yan bakıyor.. Ben sadece kendi oğlumda gördüm bu durumu yaşayan varsa aranizda yazsın ilerki zamanda kaygili bir anne bunu okusun korkacak birşey yok doktor büyünce geçer dedi inşallah 

1 cevap

0 oy
(9,167 puan) tarafından
Ben bir farklısını gördüm. Mahallede bir çocukta. O da sanki gözünde gözlük varmış gibi gözlerini yukarı kaldırarak bakardı herşeye. Öyle ki aşağıda bir yere bakarken kafasını aşağı eğip bakarken yine gözleri yukarıda bakardı. İlk okul çağına geldi aynıydı. Sonra doktor düz bakmaya alışsın diye gözlük verdi ama gözlüğün üstünden bakmaya başlamıştı. 

Sonra ne oldu bilmiyorum taşındılar. 

Sizin de anladığım gibi hatırlama veya algılama durumu olunca yan bakıyor. 

Vücut dili analizi ile ilgili hiç bilginiz var mı bilmiyorum. Ama mesela konuşma esnasında geçmişten bir sahneyi aklımıza getirirken konuştuğumuz esnada gözümüz ile yana bakarız istemsiz. Hatta bunun sağ veya sol tarafı hatırlamıyorum yalan uydurma olarak geçiyor. 

Mesela geçen oğlumun dershanesine gittim. Bir öğretmeni var. Şunu demeliyim ki çok farklı bir mizacı var öğretmenlikten çok daha fazlasını yapabilecek kapasitesi olan birisi bence ama bu işi de oldukça hakkıyla yapan birisi. Çocukların şifresini çözmüş birisi gibi. Ben çok feyz aldım şahsen. 

Ama adam konuşurken çok ciddi bir konuya girişte veya mutlaka pür dikkat dinlenmesi gereken yerlerde gözlerini yukarı doğru kaldırıp sonra bir müddet kapatarak konuşuyor. 

Durum hemen dikkatimi çekti çünkü üniversite de iki profesör vardı derse giren ikisi de sayısalcı ve ikisi de aynı şeyi yapardı. Tabi o cahil kafamızla kafa bulurduk o ayrı. Bu arada bu bahsettiğimiz öğretmenler de yine sayısalcı. 

Oğlumla konuşunca öğrendim ki onunda dikkatini çekmiş çekilmeyecek gibi değil zaten. Eve gelip araştırma yapmış. Beraber de araştırdık. Çok büyük bilgiler yok İnternette ama kısaca gördüğüm.. Nörolojik bir durum. Tehlikesi yok ama kesin bir tedavisi de yok. Botoks falan yazıyor ama bu kayma Botoksluk bir durum değil. 

Bu anlattığım 3 öğretmen de sıradışı insanlar. Ve 3 ü de sayısalcı. Eğitim durumları söz konusu olunca sağlık açısından bir yapılacak olsa muhakkak yaparlardı diğer düşünüyorum. 
(394 puan) tarafından
Cok ilginc benimle paylaştığınız icin çok teşekkür ederim oğlumun yapısı bu evet nörolojik bi durum bende cok araştırdım otizm sandım ama alakası yok benim oğlumda herşeyi derinden inceler yani perdede boncuk görse dikatle bakar anlamaya çalışır mesela balik der bana da evet balik der benim ona evet bu balik anecim diyenekadar tekrarlar emin olmasi icin konuşmasıda biraz değişik diğer çocuklara göre aklinda ne vars aonu konusur uyanir uyanmaz yildizlar der kitaplara cok düşkün balik suda yuzer ucao bulutlarin üstünde ucar der surekli macera peşinde her komotu anlar herseyi söyler anlar ama oyle mesela anne yemek istiyorum demez sadece mama der su istiyorum der oda 27 aylik 4 aydir konuşması var ikili cumlede yakinda kurmaya başladı psikiatrise götürdüm hersey normal yapisi bu dedi 1 sinifa kadar yolu var dedi daha 4 aydir konuşmak icin cabaliyor dedi cok kisa sürede cok sey ögrendi dedi bende hep otizmden şüpheleniyorum artik saldim çocuğu ama. İşte bu tarz durumlari goruncede internete cikan ilk sey otizm malesef
(9,167 puan) tarafından
Otizm olmadığı kesin aslında. Yapısal bir durum. Belki öyle devam edecek belki azalacak ve yok olacak zamanla.. Ama sorun değil. Sağlıkla büyüsün
(394 puan) tarafından
Inşallah sağolun
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 184 göst.
31 Mayıs 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Tuğba.salih (231 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 391 göst.
1 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Egekuşu (257 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 332 göst.
0 oy
7 cevap 806 göst.
...