0 oy
148 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (196 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar. Bebeğim 3 ay 17 günlük. Gündüz uyanıklık süresi her uyku arasında 1 saat zor duruyor. Mesela şöyle anlatayım. Sabah uyanıyor kahvaltı yapana kadar uyanık. Toplasan 1 saat. Sabah kalkar kalmaz kakasini yapıyor o 1 saat içerisinde sonra altını değiştirip emziriyorum ve uykusu geliyor uyuyor. 1 saat sonra meme için kalkıyor emziriyorum yine 1 saat uyuyor. Sonra uyanıyor kakasını yapıyor 1 saat zorla oynatiyorum tekrar. Takiiii akşam 5 buçuk 6 olana kadar böyle. Yine arada zorla uyuturum o da 10-15 dakka. Ama asla uyumuyor gün içerisinde uykusunu alıyor diye uyumuyor herhalde. Babası da evde oluyor o saatte o yüzden mi bilmiyorum. Gece 12 1 e kadar uyanık zorla uyutuyorum. Gece boyunca ise her saat başı uyanıp meme veriyorum Bu 2 gündür de uyku terörü yaşıyorum. Gece 2 de ve sabah 6 da bir çığlık bir ağlama. Sonra geçiyor.... Uyku terörü gecici bir surecmis onu öğrendim aynısı dayı kızınin oğlunda olmuş. Erkek bebeklerde daha çok yayginmis bu durum. Neyse soruma gelecek olursak. Gündüz uyuyor gece uyumuyor. Bu döngüye alışır mi? Yoksa atak haftasında mi? 
Bebek Ayı 4

2 Cevaplar

0 oy
(196 puan) tarafından
Bilen yokmu ? 
-Reklam-
0 oy
(180 puan) tarafından
Uyku terörü genelde 3yas ve sonrasında görülür sizin bebeğiniz muhtemelen 4.ay uyku gerilemesinde yani en zor atak döneminde en kısa 15gun en uzun 1bucuk ay kadar sürüyor benim bebeğimde 20gun sürmüştü bu atak döneminden sonra bebeğiniz yeni kazanımlar öğrenicek ve biraz daha büyüyücek bence bunu bir araştırın çünkü uyku terörü için bebeginiz küçük sağlıcakla büyüsün minik sizede kolay gelsin:)
(196 puan) tarafından
Teşekkür ederim ♥️. Yani uyku gerilemesi olduğu icin gündüz böyle uyuyup gece uyumamasi normal m?
(180 puan) tarafından
Gece gündüz ayrımını daha yapamamış bu yüzden gündüzleri çok uyuyor 4.ay uyku gerilemesinde olduğu içinde o çığlıklar ve huzursuzluklar oluyor canım bu dönem bitince bebeğin uyku saatlerinde düzenleme yaparsın çok iyi uyku eğitmenleri var bu konuda videoları var

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 315 göst.
18 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 21bahar (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 94 göst.
0 oy
3 cevap 255 göst.
15 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Emineeeefe (98 puan) tarafından soruldu
...