0 oy
771 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (67 puan) tarafından
Bu doktoru takip edip görüşleri doğrultusunda hareket eden uygulayan var mı.? Memnun kalan ve evet doğru konuşuyor diyen

14 Cevaplar

+2 oy
(3,583 puan) tarafından
Ben takip ediyorum. Paylaşımları gayet doğru şeyler..
-Reklam-
+1 oy
(6 puan) tarafından
İlk cocugumu yetiştirirken eşimle canlı yayınlarına kadar izlerdik ikinci çocuğum oldu hâlâ devam ediyoruz kaliteli bir doktor ve çok net anlatıyor konulari
0 oy
(814 puan) tarafından
Bilgileri doğru bence 
0 oy
(1,612 puan) tarafından
Ediyorum uyguluyorum, mesela yumurta beyazı , ben vermiştim 6 aylıkken 
0 oy
(802 puan) tarafından
Sivasta yaşıyorum boyle bir dr şehrimde olduğu için cok şansli hissediyorum çok severek takip ediyorum uygulamaasini indirdim instegramdanda takip ediyorum öneediği ürunleri aldım severek kullaniyorum ve dediği şeyleri yapiyorum kurtaricimiz oluyir
(347 puan) tarafından
Uygulamasının adı ne Bende indireyim canim
(802 puan) tarafından
Uzman dr Osman Gönülal yazarsanız play sor veya apple stora çıkıyor
(347 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)) bu arada benim bebeğimin adı da Beyza isminizi  görünce bi mutlu oldum yaa :))))
(802 puan) tarafından
Yaa  bende ismin Beyza olmasa Kızımın adını Beyza koymak isterdim bende çok seviyorum ismimi
(347 puan) tarafından
Çok araştırdık en hoşumuza giden anlamını beğendiğimiz Beyza oldu :)))
(802 puan) tarafından
İsmi ile müşerref olsun inşAllah
0 oy
(2,386 puan) tarafından
Mide gazını hemen çıkarıyorum. 

Çocuğun ayına göre her videosunu takip ediyorum. 
0 oy
(1,120 puan) tarafından
Evet ben takip ediyorum ve doktoru mantıklı buluyorum gayet. Hee bazı konularda katılmadığım olmuyor mu oluyor. Sonuçta kendi yaşadıklarımız ve mantığımız var. Ama iyi ve yol gösterici bir doktor 
0 oy
(9,151 puan) tarafından
Ben direk Osman bey demeyim de. Onunla aşağı yukarı aynı şekilde önerileri olan başka bir doktoru 10 yıldır takip ediyorum. Çocuklarıma hiç grip ilacı, antibiyotik vs kullanmadım. Osman beyi de hamilelikten başladım takibe. Antibiyotik ile ilgili düşünceleri aynı, ventolin ile aynı şekilde o yüzden hem takip ediyorum hemde dediklerini uyguluyorum. Osman beyden görüp uyguladığım 2 şey nefes fizyoterapisi ve burun temizleme. Özellikle bunlar.

Çok doktor var saçma bulup takipten çıktığım. Veya dikkate almadığım.. Birde devlettecocukdoktoru diye bir hesap var onu da takip ediyorum. 

Antibiyotik doğru kullanımı destekleyen tüm doktorları 
(332 puan) tarafından
Bahsetgnz doktor kim acaba kadir Tuğcu mu
(9,151 puan) tarafından
Evet..........
(332 puan) tarafından
Ya çok heklı şeyler söyluyor ama benim 10 aylık kızım sık sık boğaz enfeksiyonu geçiriyor insan çaresiz kalınca antibiyotik veriyor işte
(9,151 puan) tarafından
Antibiyotik ile iyileşiyor sanıyorsunuz çünkü. Çevremde de aynı şeyi söylüyor herkes.. Sanıyor musunuz ki bizim çocuklar boğaz enfeksiyonu olmuyor.. Şıp diye iyileşiyor, doktor hiç antibiyotik yazmıyor.

Ama Allah bu iki doktordan razı olsun.. Osman bey yine Türkiye de olduğu için net açık konuşamıyor onu da söyleyim.. Ama Kadir bey benim gözlerimi açtı ki. Herkes de takip etmesin Kadir beyi.. Herkese gelen doktor değil. İlaç nedir neye ne iyi gelir öğrenme niyeti olan kişilerin takip etmesi gereken bir şey doktor.

Bana aile hekimi her seferinde diyor sen antibiyotik sevmiyordun değil mi? Hayır diyorum ben yerinde antibiyotik kullanmayı seviyorum.

12 yasında çocuğum var çöpe attığım reçetenin haddi hesabı yok.. İkinci çocuk aynı..

Bu yıl hepimiz grip olduk.. Çocukların çabuk geçti biz eşimle kas ağrısından mahvolduk. Çevremizde herkes hastaneye gitti serum almak için. Onların hastalığı bizden uzun sürdü bizim 3 gün. İlaç doğru yerde kullanılırsa iyidir yoksa aksine zararı var.

Antibiyotik doktorların genelde beta ya karşı önlem amaçlı veriyor.. İyi de çocuk sene de 7 kere grip oluyorsa 7 si de mi beta. Sen bunu muayene ile nasıl anlamıyorsun.. Bak o antibiyotigin başka hiçbir amacı yok sadece betaya önlem. %de 1 veya 2 diyor yıl boyunca antibiyotik vermek gereken durum ya. Bu kadar düşük ihtimalken bizde 100binde 1 çocuk antibiyotik kullanmıyor.

Osman beyi takip ederim ama net de konuşmadığını düşünüyorum.

Bir tane daha var instagramda. Önüne gelene antibiyotik, çocuk osurdu alerji, ağladı, alerji, kızardı alerji. Hadi yaaaa. Neyse bazı doktorlar a çok doluyum. Evet çok zeki insanlar toplumun belli zeka kapasitesi üzerinde oldukları için doktorlar ama içime sinmeyen şeyler yapanlar var. Hakkıyla yapan görünce de yapışıyorum başka kimseye götürmemek için.
0 oy
(403 puan) tarafından
Takip ediyorum bence harika bir dr YouTube videoları çok öğretici 
0 oy
(2,470 puan) tarafından
En basit nasıl anlatırım diye düşünmüş ve hep o şekilde konuşuyor. Herkesin erişebileceği şekilde olabilecek en basit şekliyle anlatıyor. Kendi çocuk doktorumla benzer şeyler söylüyor. Doktor kontrolüne gidene kadar onu izleyip fikir sahibi oluyorum. Sonra doktoruma soruyorum, o da aynı şeyleri diyor. 
0 oy
Profil image (1,522 puan) tarafından
Evet kesinlikle dedikleri çok doğru ben uyguladım çocuğum 3 yaşında hala takip ediyorum 
0 oy
(190 puan) tarafından
Ya dogru konusuyo da bazi konusmalari insani korkutuyo. Benim daha ilk bebegimde hafta hafta  videolari var  yaşamin 8. Haftasi diye bi videosu vardi orda bebeginiz bi nesneyi  parmaginizi takip edemiyosa sizinle göz teması kurmuyosa mutlaka doktora gosteriniz diyodu. 2 ay kontrolunu zor bekledim korktum cok stres oldum dedim doktorumuza bunlari yapamiyo diye doktor dediki annesi cok erken daha dur stres olma 3 aylik olsun bi cocukta bi problem yok. 

O gun bi tık gözümden düşmüştü ama genel olarak videolari cok bilgilendirici tabi 
0 oy
(558 puan) tarafından
Ben takip ediyorum balgam çıkarma videosu bnm işime yaramişti
0 oy
(66 puan) tarafından
Kızım doğduğundan beri takip ediyorum. Ve önerileri şu ana kadar çocuğuma daha iyi bakmamı ve onu daha iyi anlamami sagladi. Doğum yapan arkadaşlarıma direk öneriyorum takibe aldiriyorum. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 238 göst.
0 oy
16 cevap 483 göst.
17 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Seldnr (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 361 göst.
0 oy
0 cevap 118 göst.
...