0 oy
176 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (9,107 puan) tarafından
Merhaba 

32 aylık olacak oğlum. Daha önce 2 yaş dönemi sabah kalkıp çişini yaptırdım. Ama bezi çıkarmadım. Kaka yaptıktan sonra dekont söylerdi. Çişini yapınca söyledi ama ikisinde kaka diyordu. 

Artık başlayım dedim ama 3. Gün bugün hiç çişini söylemiyor. Yapıyor yaptıktan sonra rahatsız da oluyor. Ama oturtuyorum çişini yapmıyor kalkınca 5 dk sonra bakıyorum picamasina yapmış. 

İşin garibi bu ikinci çocuğum diğerinde böyle olmadı. Yani onda azcık kaçırsa bile lazımlıga koşarak giderdi. Bunun hiç çabası yok.

Vazmı geçsem acaba. 32 ay da gayet yeterli bir süre. Yani işimize yarayacak kadar da konuşuyor. Kaka, çiş diyebiliyor.. Çiş yap diyorum ağzı ile çiş yapıyor. Dün 2 kere birazcık lazımlıga yaptı. Hadi çişe güle güle diyelim dedim beraber döküp güle güle yaptık sifonu çekti. 

Sizlerin nasıl oldu. Bir kere lazımlıga yaparsa gerisi gelecek diyorum ama yarısını lazımlıga yapıp tutuyor kalanı yine picama ya yapıyor. 

Saatleri tutmaya başladım bugün. 9 buçuk uyandı En son 11 de yaptı çişini saat 2 hala yapmadı.

Normalden de inatçı bir çocuktur. Yani bir ödül göstersem çişini yap vereyim desem çiş falan yapmaz ödülü direk ister ayrı bir durum ile uğraşırım. 

Stikır falan da var hepsi hazır ama daha tuvalete yapmadığı için Stikır ödülüne geçiş yapmadım. 

Varmı benim gibi olan 3 4 gün sonunda çocuğu kendiliğinden kavrayan

2 Cevaplar

0 oy
(403 puan) tarafından
Çoğu kişi hazır değil belki diyecek de bence hazır olup olmamasından ziyade çocuğun huyuyla ilgili inatçı çocuklar kolay ögrenmiyor öğrenmek istemiyor. Kızım 24 aylıktı başladığımda 3 ay altına kaçırdı ve aşırı inatçı her şeye direnen karşı çıkan bir çocuk ben 3 yaşta da öğretmiş olsaydım yine böyle zor geçecekti 
(9,107 puan) tarafından
Sanki 24 ayda denediğim zaman daha kolay olacaktı. Ama tuvalet eğitimi sadece tuvaleti haber verebilir olması değil diye düşündüm. Picamasini çekmeyi bilmiyor du mesela m şimdi onu yapabiliyor.

Anlamadığını düşünmüyorum. Mutfağın ışığını kapat diyorum kapatıyor. Suyun yatak odasında diyorum gidip alıyor. Ama diğer çocuğumdan farklı durumu.. Mesela ona sürprizi gösterirdim şunu yap bunu sana vereceğim gıbi yapar ve alırdı. Burda durum öyle değil gösterdiğimi şeyi almak istiyor bütün algısı orada. Beklesem mi devam mı etsem kararsız kaldım eşim de ısrar etme. Zaman ver sonra dene diyor
(403 puan) tarafından
Hayır yaşla alakası yok ben 3 ay yerlerden çiş temizledim benimki de gayet anlardı ama son dakikaya kadar tutardı sonra koşarak gitsek bile yetişemezdik. Bazen sorardım geldi mi çişin yok derdi 5 dk sonra altına yapardı. Bazen inat ederdi gitmek istemezdi yine kaçırırdı . Kimi çocuk zor öğreniyor ve bunun yaşla alakası yok
(9,107 puan) tarafından
Bu konuda inatlaşmak istemiyorum açıkçası. Kızmak istemiyorum ama tuvaletten kalkıp odaya gidip çişini yapıp bacaklarını rahatsız olup açarak yürüyor. Yani rahatsız oluyor yaptıktan sonra.. Ama inadına yapmıyor tuvalete. Ara vericem zaten hastane işlerim var.. Bu zamana kadar da bekleme sebebim birazda buydu.. Şimdi hastaneye giderken risk alamam uzun sürecek işim annemi götüreceğim hem onunla hem çocukla uğraşmak zor olacak. Bir sakin hayata dönsem başlayacağım
-Reklam-
0 oy
(815 puan) tarafından
2 3 ay oldu çişi okey ama hala altına kaka yapıyor. Yoruldum artık :( farkedersem lazımlıga oturtursam lazımlıga yapıyor ama farkedemezsem altına yapıyor bide o kadar rahat ki götünde bokkla dolanır akşama kadar eğer temizlemezsem. Herşeyi çok güzel konuşur çok güzel söyler. Oğlum niye altına yapıyosun diyorum oda bana anne niye altıma kaka yaptım diye soruyor. Oğlum kaka nereye yapılır diyorum küçük tuvalete diyor e niye picamana yaptın o zaman annecim diyorum tekrar niye picamama yaptım anne diye soruyor. Nasıl yaklaşacagımı sasrdım. Çişte sorun yok çişim geldi diyor tuvalete yapıyor gece bile üstüne yapmıyor çok şükür maşallah. Ama çişede alışana kadar 20 gün 1 ay üstüne etrafa hep işedi. 
(9,107 puan) tarafından
Vallahi başka çocuklar ile kıyas yapmıyorum. Ama en zoru insanın iki çocuğu arasında olan fark. Yani ilk çocuk altına kaçırınca pipisini tutup koşardı en azından tuvalete.
(815 puan) tarafından
Yok bide hamileyim 8 buçuk aylık. Ne gücüm kaldı ne sabrım. Nasıl tepki vereceğimi de şaşırıyorum
(9,107 puan) tarafından
Normalde günlük kaka yapar bu 3. Gün yapmadı bez taktım sonunda yaptı. Vallahi anneliğin en zorlandığın yeri neresi diye sorun tuvalet eğitimi derim. Uykusuzluk hastalık vs değil. Resmen yumuşak karnım
(815 puan) tarafından
Valla yemesi ayrı sıkıntı tuvaleti ayrı sıkıntı. Takribi ne zaman geçer acaba bizler gibi yiyip içip tuvaletini yapmaya ne zaman alışıcaklar :/
(9,107 puan) tarafından
Diğer çocukta 4 yaşta herşey yoluna girmişti anasınıfına gidiyordu çünkü

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 208 göst.
25 Mart 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Cigdem85 (1,370 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 193 göst.
0 oy
7 cevap 579 göst.
15 Haziran 2020 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Musabın annesi (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 212 göst.
16 Ocak 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Bebegimdogdu (220 puan) tarafından soruldu
...