0 oy
149 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (113 puan) tarafından
Merhabalar kızım 5.5 aylık, çok hareketli, sırt üstünden yüz üstü dönüyor öylece kalıyor, henüz o pozisyondan tam tersi dönemiyor, bağırıyor sonra, ben çeviriyorum bu seferde ona ağlıyor. Kucağımda dursa hep bir mızmızlanma halinde her şeye dokunmak istiyor, şayet dokundurduk ya bir daha isterse dokundurmazsak ona da ağlıyor. Kucağımda elleri kolları sürekli hareket halinde, çırpınma hareketi yapıyor bazen. Yere koysam sürekli dönüyor. Vallahi ne yapacağımı şaşırdım, uyutmak da iyice zorlaştı. Daha çok küçük biliyorum, merak, keşiften ötürü de olabilir ama ekstra hareketli gerçekten. Etrafımda büyüyen bebekler vardı şahit olmuştum onlara hiç böyle bir şey görmedim. Hiperaktif olmasından endişe ediyorum. Sizde durumlar ne canım anneler? Bebeği 5.5 aylık olanlar, bu yoldan henüz geçenler ne durumdasınız? Hiperaktivite konusunda tecrübeli olanlar ne durumdasınız? Bebeğim gazlı bir bebek zaten bu sebeple uykusu bölünür ama bu ay ekstra bir az uyuma uyanma var, zaten her sese inanılmaz hassas. Öyle işte. Tecrübelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim. 

2 Cevaplar

0 oy
(2,205 puan) tarafından
hiperaktifligin bu aydan ortaya cikacagini sanmiyorum.merakli olsun dönsun kesfetsin bunlar hep dogal surecler
-Reklam-
0 oy
(798 puan) tarafından
Benim kizim da 5 ay bir haftalik. Anlattiklarinizdan sadece gaz sorunu yok bizim gerisi ayni:) bir de biz yuz ustu yatirdik mi sorun yok elleri ayaklari oynuyor keyif halinde ama kendi yuz ustune donuyorsa;  yuz ustunden sirt ustune benim cevirmemi bekliyor hala korkuyor kendi donunce. Ben hiperaktivite oldugunu dusunmuyorum sahsen. bence kesfettikce heyecanlanip hareketleniyorlar.

Uyku duzenimiz bizim de bozuldu.cok guzel uyuyordu halbuki geceleri, bende careyi babasinin sesini kaydetmekte buldum onunla uyutuyorum genelde ise yariyor. Destekli oturuyor, babasi ayakta durmayi ogretti on saniye falan duruyor ama bence ona da acele etti daha cok kucuk diye korkuyorum. Ahh uzun yazdim ama aylari ve hareketleri ayni olunca yazdim:)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 239 göst.
0 oy
2 cevap 178 göst.
9 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Birannecik (875 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 262 göst.
0 oy
0 cevap 119 göst.
...