0 oy
184 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (21 puan) tarafından
Bebeğim 59 günlük. Ne gibi bir gelişim özelliği göstermesi gerekiyor? 2 aylık bebek gelişim özelliklerini tam yerine getirmiyor. Tummy time kartları gösteriyorum. Gözünü beyaz duvara veya ışığa ya da desenli perdeye falan dikiyor. Oyun halısına koy dedi doktor. Onlar bile dikkatini çekmiyor Normal zamanında doğmuş olsaydı şu anda 15 günlük olacaktı. Acaba 2 aylık bebek gelişimi mi göstermeli yoksa 15 günlük bebek gelişimi mi? Kitap açıyorum önüne dikkatini bile çekmiyor. Endişeleniyorum. Normal mi bunlar? Lütfen yardım edin

2 Cevaplar

0 oy
(418 puan) tarafından
Kız normaldir benimki normal zamanda doğdu çok iyi hatırlıyorum bende senin gibiydim oyuncaklar ilgisini çekmiyor oyun halısı hiç denemedim ama tabi o sıra artık gözleri  biraz daha uzağı ve net görmeye basladigi için gözü parlak şeylere yonelirdi ki oda desenlere bakardı çok normal evham yapma.
(21 puan) tarafından
İlk bebeğim ya ondan. Hem acemiyim hem de prematüre olunca çalışmadığım yerden geldi işin açığı. İçime su serptin. Teşekkür ederim.  Başka anneler de cevaplar inşallah sorumu da ona göre bir şeyler oturur kafamda.
(508 puan) tarafından
canım oyun halısı 4.ayda oynar sağlığı yerindeyse takma kafana
(21 puan) tarafından
ÇOk şükür sağlığı iyi. Çok teşekkür ederim. BirAz bekleyeceğiz anlaşılan
-Reklam-
0 oy
(21 puan) tarafından
Ben de prematüre bebek annesiyim ilk başlarda sizin gibi çok evham yapardım. Doktorumuzun bize söylediği prematüreler 2 yaşına kadar doktor kontrolünde olmalıdır ve gelişim özellikleri doğduğu tarihe göre değil de doğması gereken tarihe göre yani düzeltilmiş yaşına göre incelenmelidir. Kaç haftalık doğdu bebeğiniz rop muayenesi yapıldı mı?
(21 puan) tarafından
33+5 de doğdu. İlk rop muayenesi haftasına uygundu. 2.sine götürmedim daha

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 345 göst.
0 oy
6 cevap 484 göst.
0 oy
2 cevap 133 göst.
8 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde svl.shn (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 184 göst.
23 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ebrar3412 (55 puan) tarafından soruldu
...