0 oy
257 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (35 puan) tarafından
Kızlar merhaba. Bebeğim 3 aylık. Bazen hiç durmuyor, kanguruya koyup gezdiriyorum evin içinde. Beline yük biniyor mudur, bir zararı var mıdır? Bilen varsa aydınlatsın beni, teşekkürler şimdiden. 
Bebek Ayı 3

8 Cevaplar

0 oy
(11 puan) tarafından
bende kullandim 3 ayliktan itibaren.bebegim cok rahat ediyordu.gazi çıkmadığı zaman aglama krizlerinde kanguruya koyuyorum hep veya disari cikarken.gogsunun sicakligi gazini geciriyor bide sana temas edince daha mutlu oluyor.belinin agridigini düşünmüyorum aglar oyle bi durumda diye düşünüyorum ama bilgim yok.
-Reklam-
0 oy
(160 puan) tarafından
Bende kullanmak istiyorum ama daha iki aylık bebeğim yeni doğan aparatı kullanmanız gerekiyor diye biliyorum benim o aparattan yok sadece kangurum var kullanamıyorum kendi kafasını vücudunu tutmaya başlayınca kullanın bence birde ergonomik kanguru olması daha iyimis bacak yapısından dolayı sırtından dolayı ergonomik öneriyor doktorlar
0 oy
(2,470 puan) tarafından
Canım belden ziyade kalça çıkığı için dikkat etmek lazım. 4.ayda izin verdi doktorum. Kız bebekse yapma, kızlarda kalça çıkığı olma ihtimali daha yüksek.
Profil image (119 puan) tarafından
Canım Vala doğduğundan beri kullanıyorum ben hemde doktorum kullan dedi şimdi 4 aylık çok seviyor kanguruyu
0 oy
(196 puan) tarafından
Valla ben 2. Ayı dolar dolmaz kullanmaya başladım. İş yapamıyorum yemek vs . Kanguru sayesinde yaptım.  3. Ayın basinda zaten destekli oturtmaya başlayın diyor Osman gonulal doktor. Şimdi bebebgim 4. Ayını bitirmek üzere 9 gün var ve canlı ve cansız destekli oturuyor. 5. Ayın sonunda desteksiz oturur diye tahmin ediyorum ki 6. Aya girdiğimizde zaten ek gıdaya başlayacağız o zaman destekli de olsa oturabilmesi gerekiyor. Osman hoca ek gıdaya başlamak için bebeğin oturabilmesi gerektiğini söylüyor. Ben o doktora güveniyorum ve uyguluyorum da. Kanguruya da koyup geziyorum oğlumla. Mesela bugün markete gittim hem etrafı seyretti hava aldık hem işimi gördüm. Kanguru müthiş bişe. İlk başta ben Kanguruyi ev icerisi için almak istemedim. Sürekli evdeydimm çöp atmak bile beni rahatlatıyordu. Kapının önünde çöp konteyneri bebek arabasına koyamazdim. Kucakta kimi tasiyayim çöp mu bebeği mi. Benim için en konforlu şey kanguruydu hem iki elim serbest ister gez ister çöp at ister alışveris yap. O kadar güzel ki. Kullanabilirsiniz. 
(196 puan) tarafından
Birde şunu eklemek istiyorum bebeğe birşey batirsaniz ağlar canı acır. Bel batar vs gibi hiç bana inandırıcı gelmiyor. Çünkü çocuğa birşey batirsan ağlar. Kanguruda rahatsız olsa ağlar o bebek. Beli batar yok o olur yok bu olur bana çok saçma geliyor.
Profil image (119 puan) tarafından
Tebrik ediyorum canım  aynen senim gibi düşünüyorum benim 5 yaşında özel bir kızım var bebek arabası kullanıyorum . Şimdi 2. Kızım var  4 aylık ve ben doğduğundan beri kanguru kullanıyorum.  Doktora gidip geliyoruz doktoru da görüyor öyle bir rahatlık yok .
0 oy
(13 puan) tarafından
Doktorunuza danışırsaniz daha sağlıklı olur bence. Benim doktorum hiç önermiyor mesela konguruyu. Epey heveslenmistim ama hiç kullanamadan iade ettim. 
0 oy
(3 puan) tarafından
Valla ben 2 aylıkken kullanmaya başladım 6 aylık oldu halâ kullanıyorum dışarı çıkarken evde iş fln yaparken saatlerce kullandığım da oldu yani çok şükür bizim hiç bir sıkıntımız olmadı ama tabiki bizde olmadı sizde de olmaz diyemem içine siniyorsa kullan 
0 oy
(415 puan) tarafından
Bebeğim 1 aylıkken kullanmaya başladım ben.. Kalça çıkıklığına sebep olmuyor aksine öneriliyor.. Bacakları sıkı sıkı kundaklama zarar veriyor.. Alırken yenidoganlar için olmasına dikkat et sadece yeterli.. 
0 oy
(544 puan) tarafından
Bizim doktorumuz önermemişti ben almadım

İlgili bir soru bulunamadı

...