0 oy
119 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (229 puan) tarafından
Arkadaşlar kızım 5 aylık, diş sancısı çekmekten kızımda iştahsızlık var açlıktan da kilo veriyor . Bunun için doktora gitmişim 15 gün kadar önce. Kendisi, ne kullandığımı sordu Calpol dedim.  ne kadar ve ne sürede kullandığımı sordu ben de yarım ölçek 4 saatte bir dedim. 6 saatte bire çıkarmam gerektiğini söyledi. Başka da bir şey gerek yok dedi. Bilemedim açıkçası pek ilgilenmiş gibi gözükmedi. Dün de eşim berberdeyken kızımızın diş sancısından yakınmış. Berber de 4 saatte bir Calpol 4 saatte bir başka bir şurup verdiğini bunları dönüşümlü olarak kullandığını calpolün bir süre sonra bağışıklık yaptığını 2 döngü vermeyip diğer şuruba devam ettiğini söylemiş. Şurubun ismini vermemiş bahsederken. Acaba bileniniz var mı Ya da bu konu üzerinden bana bir tavsiyede bulunur musunuz?
Bebek Ayı 5

3 Cevaplar

+1 oy
(32 puan) tarafından
Canım benimki de aynı şekilde iştahsızlık yok ama uyuyamıyor uyusa da saat başı kalkıyor. Dişten diye düşünüyorum çünkü baş bölgesi sıcak ve ne bulursa agzına atıyor kaşınıyor belli ki. Ben calpol çok verilmesinden yana değilim sadece sünnet oldugu zaman 6 saatte vermiştim. Doktor öyle demişti. Dediğin gibi çocuk bağışıklık kazanıyor bi süre sonra şurupta işe yaramıyor. Sadece dün aşı ateşi oldu o yüzden bi sabah Bi akşam verdim. Tavsiyem calpola dayanma. Osman Gönülal YouTube dan diş sancısı yaz ordaki soğuk uygulama vs bi kaç bir önerisi var onu Bi dinle bakalım. Kısa sürede atlatır inşallah bebişlerimiz. 
(229 puan) tarafından
evet benimkinin de kafası ısınıyordu . Korkuyordum ben de ateşi mi var diye hep normal çıkıyordu vücut ısısı da normal sadece kafası ateş gibiydi bak yeni öğreniyorum diş sancısından olduğunu :) ya içi sıvılı diş kaşıyıcılar aldım dondurup veriyorum nefret ediyor. parmağımla, soğuk havluyla kaşıyorum ağlamaya başlıyor. Osman beye de bir bakayım farklı bir şey diyorsa uygulayım çok teşekkür ederim.
-Reklam-
+1 oy
(204 puan) tarafından
Muhtemelen Dolven dır genelde calpol ve dolveni 4 saate bir dönüşümlü veriyor doktorlar.
(229 puan) tarafından
çok teşekkür ederim :) hayat kurtardınız oyluyorum sizi .
0 oy
(119 puan) tarafından
Dolvendir ama 6 aydan küçük bebekler kullanmamalı diye biliyorum ki benim doktorum 1 yaştan önce dolven önermiyorum dedi bilginiz olsun 
(229 puan) tarafından
şimdi eczaneden aldık eşimle 4 saatte bir calpol ile dönüşümlü verin dedi. acıdan bizimki süt içmiyor hem açlıktan hem acıdan ağlıyor yavrum kıyamıyorum. uyku uyuyamıyor gözler kıpkırmızı :(

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 348 göst.
0 oy
1 cevap 112 göst.
29 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mio (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 427 göst.
0 oy
2 cevap 135 göst.
...