0 oy
83 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (84 puan) tarafından
Kızlar bebeğim kabız olmuş uyuyamıyor ne yapsbilirim malum ezaneler de kapalı şuan. Kimyon çayı içirdim bir kaşık. Havlu koydum karnına ısıtıp. Karnını ovdum zeytinyağı sürdüm biraz yaptı ama hala şiş
Bebek Ayı 2

2 Cevaplar

0 oy
(229 puan) tarafından
bebekler, doktorlara göre keçi kakası kıvamında top top katı yapıyorsa kabızdır. onun dışında anne sütüyle beslenen bebek 5 gün kaka yapmayana kadar sadece mama ile beslenen bebekler 10 gün kaka yapmayana kadar kabız değildir. Eğer böyle bir durum söz konusuysa doktoranüsğnden bir plastik hortum sokarak bebeği anında rahatlatıyor ona göre de takviye ve uygulama yöntemi sunuyorlar. Eğer böyle bir durum yoksa kabız değil GAZLI olarak ifade edebiliriz.
(84 puan) tarafından
Bugün hiç kaka yapmadı sadece. Dün iki kere saman gibi yaptı. 5-6 gündür mama da veriyorum emziriyorum da zaten. Ikınıyor kıvranıyor kaka yapmaya çalışıyor yani yapamıyor.
(229 puan) tarafından
yaptıysa normal. bizim de yaklaşık sizin civarınızdayken gittik doktora 3 gündür kaka yapmıyor diye  size yazdığım şekilde resmi ve net biçimde anlattı . Çok normal böyle olması bakın dün yapmış demekki kabız değil gazı var. Kıvranma tabiki olacak, uyutmayacak ta ki 3.aya kadar. Bağırsakları gelişince ıkınmalar da bitecek. Biogaija kullanıyor musunuz ? Doktorunuz yazmıştır bağırsak florasını geliştiren yağ.
(84 puan) tarafından
Kullandım hiç faydasını görmedim bitince almadım
(229 puan) tarafından
Hayır canım O yağ gazı kesmesi için değil zaten. Bağırsak florasını geliştirmesi için sizin onu düzenli kullanmanız gerekiyor. 3 aylık olana kadar sancılar olacak uyutmayacak ama o yağ daimi kullanacağınız bir şey biz 5.aya geçiyoruz hala devam.
-Reklam-
0 oy
(94 puan) tarafından

Canım kaç gündür kaka yapmadi biliyor musun? İkiniyor da mi yapamıyor? Ben bebeğim ikinirken bacaklarını karnına götürüyorum resimdeki gibi daha rahat yapıyor. 

image

(84 puan) tarafından
Bugün yapmadı sadece. 5 gündür mama vermeye başladım emziriyorum da. Bunu da yaptım
(554 puan) tarafından
Mamadan olmuş olabilir
(94 puan) tarafından
Kulak çubuğu yardımı ile zeytinyağıyla popodeliginin çevresine masaj yapabilirsiniz böyle durumlarda. Ama içine sokmayın sakın. O da kakasını kolaylaştırır. Ve bebeklerin ikinirken canı yanmaz.
(84 puan) tarafından
Fitil verdim az önce ağladı biraz normal mş
(554 puan) tarafından
Sert mi kakasi yumuşak kıvamlı mi
(84 puan) tarafından
Yumuşak geldi fitilden sonra iyi şuan bugün iki kere yaptı fitil verince
(84 puan) tarafından
Ama gece sertti saman gibi

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 510 göst.
0 oy
2 cevap 156 göst.
21 Nisan 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Özgeylmaz (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 426 göst.
30 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Elifarasss (410 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 53 göst.
18 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Esrayaz (30 puan) tarafından soruldu
...