0 oy
358 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (50 puan) tarafından
Kizlar merhaba yardıminiza ihtiyacim var 2.5 yaşında kızımi bu zamana kadar hep ayağımda salladım şimdide yanında yatarak onu uyutmaya çalışıyorum ama çok agliyo normal bir ağlama değil çığlık çığlığa gündüz bir sekilde sabrediyorum ama gecenin bir yarısı uykudan uyanıp ağlayınca uyutmak çok zor oluyo komşuları rahatsız etmekte istemiyorum kızımın çığlık çığlığa aglamalariyla ne yapacağımıda bilmiyorum baya istikrarlıydim ama gece ağlayınca bugün 2.gundu çok ağladı artık uyutamadim ayağımda sallamak zorunda kaldım çok mutsuzum bunun gibi bir durum yaşayan varmı ne yapmalıyım sizce
Bebek Ayı 30

7 Cevaplar

0 oy
(554 puan) tarafından
Yanınıza yatırdığınızda uyutmak için hikaye anlatın belki uyur öyle. Bildiğimden değil aslında benimki 15 aylık daha ben de sallıyorum ve ben de artık sıkıldım ama başka türlü uyutamıyorum biraz dediklerimden anladığı zaman az biraz da konuşmayı öğrendiği zaman masal anlatarak uyutmak aklımda inşallah başarabilirim.
-Reklam-
0 oy
(229 puan) tarafından
benim üst kkmşu aynı durumu yaşıyor. Pek muhabbetimiz yok ama çığlıklarıyla bütün mahalle kalkıyor diyebilirim. aynı yaşta ama her akşam bazen gece çığlıkla ağlıyor. bir ara internette denk geldi bazı bebeklerde oluyormuş bu bebeklikten çocukluğa geçişte travmatik etki olup kabullenmek istememe durumunun verdiği bir tepkiymiş. 
0 oy
(108 puan) tarafından
Çocuklarınıza uyku eğitimi saçmalığını denemeyin bile. Bir çok uzman ilerde psikolojik sıkıntılara sebebiyet verebilir diyor. Ben de zorlanıyorum ama bugun lerim geçici olduğunu kendime hatırşatarak günleri geçirmeye bakıyorum. Evet uyku çok önemli ama biraz daha uzun uyuyalım dıye ufacık çocugu ağlatmanın gereği yok faydası da. O çocukların her anlamda bize ihtiyacları var
(171 puan) tarafından
Post sahibi değilim ama uyku eğitimi hem anne hem bebek için bence gerekli birşey saçma değil benim fikrine göre ben kızıma kendim araştırarak eğitim verdim dört buçuk aylıkken ilk denememde kızım çok ağlayacak gibi olduğunda kucağımda sallayarak uyuttum sonra vazgeçmiştim ama sonra iki kez kendy kendine oynarken uyuyakalmisti ağlama vs hiç birşey olmadan kızımın da tepkisini görünce bende duzene bindirdim üçüncü haftaya girdik kendi uyuyor bende yorulmuyorum oda zorlanmıyor ikimiz için de güzel oldu bende onu uyutmaya çalışacağım vakti onunla daha kaliteli geçiriyorum benimde yorgunlugim azaldı sadece kucakta salladıgimda uyuyan bir bebekti zulüm haline gelmiyor artık bizim için uyku zamanları bebeğimde mutlu bende
0 oy
(146 puan) tarafından
Neden agliyir peki yaninda yatmiyirmu zaten 
0 oy
(146 puan) tarafından
Wlla cnm kelin ilaci olsa basina surer bn yanima aliyirum oda bnde mutluyuz suan gne gxe klkyo bi poata aglior onuda coZsek ii olcak 4 aylik kucakta yatmayi sewyo bnmki besigne koydgm hibi uyanir
0 oy
(1,484 puan) tarafından
Aslında çocukların uyum süreci 3 tam gün bazen 1 haftaya bulabiliyor yola çıktığınız zaman kararlılıkla devam etmenizi tavsiye ederim.Bir daha ki denemede muhtemelen 1 kere ağlayarak istediği sonucu aldığı için daha ısrarlı aglayacaktir.Ama sizde kendinizi hazir hissettiğinizde bula çıktığınızda bu durumu bilerek ve asla kizmayarak bol sarılmalı yanındayım annecimli guvenli alan yaratarak devam ederseniz sonuc alırsınız.Birde küçük tavsiye önce aksamlari bebekleri yatırın biri annesi olsun biri bebegi önce ayakta sallayın 2 aksam sonra artık büyüdün minnoşum seni çok seviyorum birlikte uyuyalım çevirin bebis biraz huysuzlansin ama annesi güven versin.2 günde böyle yapın 5 . Gün anne bebek ,bebegini uyutsun odanizda ve artık siz minnosunuzla oynadığınız oyunu devreye alarak oyunla alıştırmayın başlamanız tavsiye ederim.Komsulqri vs düşünmeyin bu çocuk aglayacakda ses de yapacak gece böyle birsey olduğunda kimse kapınıza gelmez rahat olun.kimse çocuğunu aglatmak istemez onlarda insanlar bileceklerdir.
0 oy
(3,820 puan) tarafından
Canim ayaginda sallayarak uyutuyosan ayaginda sallerken hikaye masal falan anlat bi yandan. Zamanla sallama olayini azalt. Hikayeye yogunlas. Ozellikle sevdigi kitaplar varsa onlari anlat. 

Benim bebegim 27 aylik. Emerek uyuyodu. Bi zaman sonra uyumamaya basladi. Ben de bi kac ay emerken bi yandan hikaye anlattim. Simdi uyku vaktimiz geldi diyorum camdan disariyi gosteriyorum bak karanlik oldu kimse yok diyorum. Evin tum isiklari kapaniyo. Yatagina koyup hikaye anlatiyorum genelde sevdigi kitaplari anlatiyorum artik ezberledim zaten. Bi yandan da sirtini sivazliyorum ,oksuyorum. 

Bu surec ilk basladiginda uyumak istemedi ,ayaga kalkti,agladi ama ben israrla uyku vaktimizin geldigini anlattim herkes uyudu sabah olunca uyanicaz kalkicaz dedim. İlk baslarda 1.5-2 saate anca uyutuyodum. Simdi uyku saati geldiyse ve yorgunsa 15 dk da uyuyo. Onun disinda yarim saatte uyumus oluyo genelde. Alistirma surecimde 1 ay surdu.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 131 göst.
0 oy
3 cevap 402 göst.
0 oy
1 cevap 362 göst.
...