0 oy
359 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (393 puan) tarafından
27 aylik surekli hergun uyanir uyanmaz akşam yatana kadar bunlari tekrar eder.. 

Evet balina yuzuyor.. 

Akşam gece oldu

Yildiz ay bulutlarin yaninda

Ördekler suyun üzerinde 

Baba kizar hmmm 

Hmm evet dino dinozor isirir ayy buyuk dişler.. 

Sarki soyler kirmizi balik.. Ve birkactane.. Tv yok hayatimizda ve cok düşünen yani beyni sürekli masalar ile meşgul kitaplari cook sever kotu bi yani yok ama uyanir uyanmaz normal cocuk gibi mesela anne hadi kalkalim demez direk masalardan bir kac kelime soyler aklina ne gelirse onu konusur. 

Anlamlida konusur aciktim ekmek yemek istiyorum hadi oynayalim.. 

Gibi gibi ağustosta tekli cümlelere başladı simdide 2 3 cumle kurmaya basladi gecen sefer emzik yere düştü dedi bana uyuyalim falan der oturalim der.. 

Bazen su içeceğim der bazende su icmek istediği zaman( su mu icmek istiyorsun diye ister yani benim ona dediğim gibi)

Ne yapabilirim??  Cok takili kaliyor normalmi düşünüyor ve bizde yan bakma olayı da bundan dolayi postlarima bakarsanız anlarsınız hatirlamada algilamada yan bakiyor biz bazen daliyoruz birsey hatirlarken iste oda oyle yapiyor.. 

4 Cevaplar

+1 oy
(4,078 puan) tarafından
Benim oğlum 24 aylık. O da kendi uydurduğu şarkıları söylüyor. Eğer siz eşiniz yan bakıyorsa, bunu sık sık görüyorsa da yapıyor olabilir. Mesela ben oğlumu severken hep dişlerimi sıkarım. Şimdi o da bizi dişlerini sıkarak seviyor 
-Reklam-
+1 oy
(1,626 puan) tarafından
Hayal gücü yüksek gibi geldi bana 
+1 oy
(1,191 puan) tarafından
Senin dediğin ekolali oluyor senden etraftan duyduğu şeyleri tekrar etmesi demek ekolali bütün çocukların yapması gereken birşey konuşmayı öğrenmesi için beynin yaptığı bir gelişim basamağı 3 yasa kadar geçmesi beklenir benim kızımda yapardı mesela birşey dediğim zaman anında tekrar ederdi ...ama senin dediğin gecikmiş ekolali kitaptan duyduğu replikleri papağan gibi söylemesi bunu muhakkak doktora göstermen lazım o daha bilgilidir daha detaylı inceleyip bakar ama normal sohbet etmeyip sürekli seni tekrar edip kitap repliklerini söylüyorsa bu normal değil ara ara yapıyorsa gelişim basamağı gibi düşün diyolog etmeyi öğrendikce ekolali yapmayı bırakır soru sorma çok anlat herşeyi çok soru sormak da ekolali yapar mesela adın ne diyince sana adın ne diye cevap verebilir bu ekolali işte senin adın Ahmet mesela bunun gibi sohbetlerle gerilere bilirsin ekolalisini
+1 oy
(49 puan) tarafından
Bana gayet normal geldi. Hayatında TV veya tlfon yoksa zihni çok açıktır.her şeyi alıyordur hemen. Bazı çocuklar erken konuşur .ayrıca siz ona masal okuyunca aklında kalıyordur. Çocuğunuzu yönlendirebilirsiniz. Ezberi iyi gibi duruyor. Küçük sureleri ezberletebilir siniz mesela :)
(393 puan) tarafından
Evet anliyor ama soru o degil beyni surekli ayni şeyler ile meşgul

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 221 göst.
8 Ağustos 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Pnarbki2733 (446 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 234 göst.
0 oy
4 cevap 263 göst.
0 oy
5 cevap 346 göst.
16 Mart 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Necmiyelaliş (65 puan) tarafından soruldu
...