0 oy
129 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (38 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba, kızım 4 gün sonra 4 aylık olacak, son bir ayı ikimiz de hastalıklarla meme reddiyle uğraşarak geçirdik. Bir ara sütüm azaldığı ve asla sakinlesmedigi için mamayla desteklemeye başladım, sonrasında mi aynı anda mı bilmiyorum belki de ben sütüm azaldı sandım meme reddi olmaya başladı,memede ağlamalar kendini geri atmalar,uzun süre ağlamalar. Çok uğraştım ama sadece anne sütüyle devam edemedik ,sağmam  da mümkün olmadı.Simdi meme reddi hala devam ediyor ama biberonun akisiyla memenin akışı arasındaki farktan kaynaklanıyor gibi geliyor iki gündür(tomme tippe biberon kullanıyorum) sütüm de azaliyor gibi geliyor ,sagmaya çalışıyorum ama pek vaktim olmuyor, şimdi tekrar memeye alıştırmak istiyorum, bunu nasıl yapabilirim
Bebek Ayı 4

2 Cevaplar

+1 oy
(128 puan) tarafından
Benim de hastalık sürecim oldu canım çok inatçı bir enfeksiyonum oldu bazı ilaçlarla emzirmeyin deniyordu ben de biraz mama takviye yapmak zorunda kaldım ve sütüm azaldı bebek de memeyi red etti memede ağlamalara başladı.

Ben de ağladığı vakit vermedim kucağıma alıp odaları gezdirdim unutturdum sonra tekrar verdim yine almazsa uyutmaya çalış uykuya dalarken ver. Ağlarsa üstüne düşme hemen al memeden inat etmesin sonra krizi geçince ver. Benim hala reddi devam ediyor kucağımda gezerek emziriyorum uyutup emziriyorum.

Benim de sütüm azalmıştı ben power bump yöntemiyle sağdım 1 hafta sonra etki etmeye başladı bir göğsüme diğeri hala az ama şöyle yap emmediği sürelerde bu yöntemle sağ.

Sağ meme 12 dk sol 12 dk sonra sağ 8 dk sol 8 dk sağ tekrar 8 dk sol 8 dk toplam 1 saat boyunca sağıyorsun. Her gün mutlaka bunu yapıyorsun en fazla 2 kere olacak şekilde.

İlk günden etki etmeyebilir ama hergün yaparsan, daha sonra tekrar normal sağımlarında yapabilirsin 15 dk olacak şekilde. Çabalarsan geri getirebilirsin bir kaç hafta bu tekniği uygula.
(38 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim cevabin için, peki Power bump yöntemini yaparken sadece bi kaç gün o şekilde mi sağım yapayim ,aralarda başka kısa sagimlar yapmamalı miyim ?
(128 puan) tarafından
Rica ederim power bump yöntemini günde 1 ya da 2 kere yapın. Sonra normal sağımlarınıza devam edin. 1 saat sonra normal sağım yapmak isterseniz yapın. Hergün bir rutine oturtursanız bu sağımı beyne mesaj giderek üretmesi gerekenden daha fazla süt üretmesini sağlayabilirsiniz bir iki hafta boyunca hergün deneyin hemen ilk günde sonuç vermez. Sağmadan çnce göğsünüze elle masaj yapar ya da sıcak havluyla kompres yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız. Süt gelmedi diye moralinizi bozmayın devam edin inanın ve istikrar gösterin gelicektir inşallah
-Reklam-
0 oy
(28 puan) tarafından
Canım bnde emzirirken kilo almıyor diye mama önerdi bana demişti seni bırakabilir dedi ve öylede oldu bn gece uyanirsa uykulu halde emziriyorum o zamn tutuyor
(38 puan) tarafından
Evet uykulu alıyor ama gündüz uykusu çok yok, deneyeceğim tekrar, teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 125 göst.
0 oy
4 cevap 195 göst.
0 oy
9 cevap 1,253 göst.
0 oy
10 cevap 309 göst.
...