0 oy
220 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (1 puan) tarafından
Merhabalar.. bebeğim 28 aylık, çok çok zor bir bebekti hamdolsun varlığına..ama arkadaşlar ben aslan bebeğime yetemiyorumm.yani gerçekten evin işi yemek derken akşama kadar oturamiyorum bebeğimle hep iletişim halindeyim fakat oturupta 1 saat maksimum oyun oynayabiliyorum .. sürekli oyun oynamanızı istiyor ve şöyle bir durum var kendisi oyun kurmuyor.. oturuyoruz mesela yanında otururken kendi oynamıyor ben sustuğum anda anne hadi oynayalım diyor..bu süreç normal mi bilmiyorum..var mı aynı durumda olan.bir yerde bir şeyleri eksik mi yaptım acaba çok üzülüyorum..kime sorsam normal değil kendi oynaması lazım diyorlar..ve bu durum beni çok yıpratıyor:( inanın yetişemiyorum zaten işler bitince de oynicak halim kalmıyor.. oturduğumu gördüğü an anne oynayalımm demeye başlıyor..merakla bekliyorum düşüncelerinizi..

3 Cevaplar

0 oy
(15 puan) tarafından
Valla benm de 27 aylık ve durum aynen bu. Normal olmayan tarafı neymiş ki ?
(1 puan) tarafından
Yani kendi başına oyun kurabilmesi gerekiyormuş.Korkular, anne ile bağımlı kurulan ilişki, oyun oynayan anne baba ile birlikte çocuğun kendini sakinleştirememesi, oyuna odaklanma sorunları, ekran bağımlılıkları v.b. pek çok sebebe dayanan sorun ile çocuğunuzun tek başına oyun oynama alışkanlığı geliştirmeye biliyormuş... bilmiyorum ama çok zorlanıyorum ve hangisini eksik yaptım diye çok üzülüyorum ve ciddi anlamda yetemiyorum ev işi ile birlikte:(
-Reklam-
0 oy
(55 puan) tarafından
Çok normal anormal olan çevrenizdekilerin kendi oynaması lazım demesi
0 oy
(762 puan) tarafından
Benim kızım 2 yaşına girecek. Bazen kendi oyun kurar evet ama çoğu kez beni de yanına çağırır oynayalım diye. Çok normal, çocuklar da sıkılabilir, yönlendirmeye ihtiyac duyabilirler. Onlardan da 7/24 yaratıcı olmalarını beklemek saçmalık olur.

Ben de tüm gün oyun oynayamıyorum. Ama iş ya da yemek yaparken onuda dahil ediyorum. Ama şöyleki ben yemek ve işlerimi akşam kızım uyuduktan sonra yapıyorum. O yüzden gündüz daha müsait oluyorum. 

Birde boş vaktiniz çok az ise yaptığınız işleri gözden geçirin, çok mu fazla detaylı temizlik vs yapıyorsunuz diye. Açıkçası kendim sadece temel temizlik yapıyorum. Çocuk olunca o ev her türlü batıyor. 
(72 puan) tarafından
Akşam saat kaçta uyuyor?
(762 puan) tarafından
Genel olarak akşam 8 buçuk- 9 ama bazen değişiyor tabiki. Kendim de geç uyuduğum için sorun olmuyor.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 195 göst.
28 Temmuz 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Seherl (557 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 143 göst.
0 oy
3 cevap 231 göst.
11 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yg (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 52 göst.
11 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yg (22 puan) tarafından soruldu
...