0 oy
314 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (11 puan) tarafından
Merhaba hanımlar. Oğlum bugün tam 8 aylık oldu. Kilo 8.570 boy 70.2 baş çevresi 42.7. Baş çevresi biraz geriden geliyor. Bıngıldağı açık ama çok küçük her ay azar azar da olsa baş çevresi büyüyor ama bu durum beni geriyor. Ya bıngıldağı kapanırsa ya baş çevresi büyümezse diye strese giriyorum. Sizlerin bu aylarda boy kilo baş çevresi nasıldı. D vitamininin bıngıldağın erken kapanmasına yol açtığını okudum ne kadar doğru tabi bilmiyorum acaba bu durumu yaşayan var mı? Bir de 6. Aydan sonra kilo alımı baya yavaşladı. Oğlum emiyor maşallah ek gıda konusunda da çok iştahlı ama 2 ayda 400 gram almış. 
Bebek Ayı 8

2 Cevaplar

0 oy
(727 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
7 buçuk aylık 2 aydır baş çevresi 43 bizimde persentil e göre çok düşük küçük duruyor bende takıyorum 
(11 puan) tarafından
Bizimkinin dışarıdan bakınca çok normal duruyor hatta doktorumuz ben sorana kadar farketmedi bile her ihtimale karşı gelişimsel pediatriye yönlendirdi çok şükür bir sıkıntı yok ama takip halindeyiz. Oğlumun doğduğunda baş çevresi 33'tü. Genetik diye düşünüyorum çünkü eşimin de benim de çok büyük değil. Bıngıldağı açıksa bir de azar azar da olsa büyüyorsa sorun olmuyormuş sanırım. Siz de takip edin.
-Reklam-
0 oy
(11 puan) tarafından
Benim de oğlum 7 buçuk aylık baş çevresi 44 cm biraz küçük gibi geldi dedi sağlık ocağındaki doktor bıngıldağı da kapanmış çok çok minik bir açıklık var dedi çocuk doktoruna götüreceğim bende 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 238 göst.
0 oy
5 cevap 350 göst.
0 oy
4 cevap 402 göst.
0 oy
5 cevap 525 göst.
...