0 oy
469 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (374 puan) tarafından
1 yasina 3 gun snra gircez. Hem d hem demiri ozel damlalardan kullandim. 1 yasindan snra devletin verdigini kullansam diorum. 3 yasina kadar d vitamini kullanmak istiyorum. Damlalar fiyat olarak her gecen gun artior. Devletin verdigini kullansam gaz kabiz 1 yasindan snra yapar mi sizce

8 Cevaplar

0 oy
(172 puan) tarafından
Hemşireye sor istersen canım ama vitamin eksikliği yoksa kanında normal çıkıyorsa kullanmaya gerek yok bence çünkü fazlası zarar 
-Reklam-
0 oy
(449 puan) tarafından
Fazlası da zarar. Ölçüm yaptırıp öyle kullanın
(374 puan) tarafından
Bizim d vitamin 33 cikmisti kendi cocuk doktorumiz 6 damla ver demisti 50 ye cikarmak icin. Takip ettigim doktorlar ise 1 yasindan snra en azindan kışın kullanin dior. Bu ara tahlil verecegim ama bagisikligi icin ben kısın kullanmayi dusunuorum
0 oy
(395 puan) tarafından
Bizde d vitamini sağlık ocağından alıp kullandık ama geçen gün doktora sordum devletin karşıladığı başka bir tane daha var onda paraben yok o daha iyi dedi yazdı şimdi onu kullanıyorum sizde bir doktora danışın bence daha iyi olur 
(374 puan) tarafından
Damlanin adi ne acaba
(395 puan) tarafından
İlacın adı Pedia-D
(184 puan) tarafından
Bu damla ne kadar kullanılıyor peki
(395 puan) tarafından
Kaç damla olacağı mi eğer soru buysa doktor bana günde üç damla ver dedi
0 oy
(196 puan) tarafından
Biz doktora gittik o zaman baktı kanlarina bebeğimin hepsi iyiydi ama dedi siz yine de her gün yarım ölçek olacak şekilde polivit şurup vermisti onu kullanin dedi bende aldım devlet i surubu karşılıyor 4 kutu veriyor bir bebeğe ay sonuna kadar günde yarım ölçek veriyorum ben fazlası zarar az olması da zarar kararında herşey 
0 oy
(692 puan) tarafından
Benim kız 5 aylık devletinkini veriyorum bi sorun olmadı 
0 oy
(9,106 puan) tarafından
D vitamini ömürlük ihtiyaç. Ben bile geçen hafta bir ampul kullandım. Hep de kullanırım. 12 yaşında oğluma hala veririm. İlk çocukta devletin verdiğini kullandım hiç sorun yaşamadım açıkçası. İkinci çocuğum 32 aylık ona artık ampul kullanıyorum. Doktor tavsiyesi ile. 

1 ay önce tüm ev ahalisine 1 ampul verdim. Başlarında bekleyip içirdim eşim çocuklar. 

Paraben olayına gelince doktor ile konuştum bunu da. Yani öyle bir çocuk yetiştireceğim ki şu yer yüzünde hiçbir katkı maddesi girmeyecek vücuduna diyorsan bunu yapabilirsen evet özel olanı al ama, d vitamini e kadar çok daha yüksek dozları olan katkı maddeleri var yaşadığımız dünyada. D vitamini devede tüy bile değil demişti.

Açıkçası bende böyle düşünüyorum. Ama ilk 2 3 kullanım için özel olanı aldım. 

Demir ilacına gelince onunla ilgili durum biraz daha farklı devletin verdiği demir ilacı rahatsız ediyor. Kabız, gaz yapıyor. Ama bu kötü olduğu için değil. Özel alınanlardan daha etkili olduğu için. Mesela çocuğun ciddi kansızlık problemi var özel demir damlaları bir işe yaramıyor devletin verdiği veya o formda damla kullanmak zorundasınız 
(374 puan) tarafından
Aynen ben cok arastirdim bu d vitamin olayini. Kısın yeterli duzeyde gunes yok. Bagisiklik icin d cok onemli. Bu yuzden size katiliorum omurluk kullanmak lazim. Yazin belki gunesten faydalanilir ama hic olmazsa kısın kullanabilir. Bi iki yorumda fazlasi zarar falan yapilmista biz 9. Ayda tahlil yapmistik referans araliginda ama 33 az gorunce doktorumuz gunde 2 puf verin 50 olsun dedi
(9,106 puan) tarafından
Evet en düşük 50 olmalı.. 250 den sonrası tehlikeli ama oraya ulaşmak da çok mümkün değil.

Mesela benim bir arkadaşımın eşi diyetisyene gidiyor d vitamini düşük diye d vitamini ampul almışlar. 5 taneyi 1 kerede içecekmiş. O zamanlar sorun olurdu.

Ayrıca camdan geçen güneş olmaması gerek, güneş kremi olmaması gerek, cıplak ten olması gerek sadece kafa eller yeterli değil, ve tam öğlen güneşi olması gerek. Ve düzenli her gün almak gerek..

Yazın 3 ay güneş altındayız çocukların denizde ama ona rağmen Kasım ayı baktırınca görüyorum ki d vitamini düşük. Çünkü d vitamini vücutta kalıcı değil.

Sadece kemik değil bağışıklık için bile çok önemli. Kanser hastaları bu yüzden kullanır, sorarsanız iyi bir doktora kışın dirençli olmak için hangi takviye gerekli diye ilk söyledikleri d vitamini olur. Zehra ana, Fatma teyze diye zimbirtilara hiç gerek duymam. Öyle bir şeyler çıkmış.
(374 puan) tarafından
Aynen bende oyle. Hatta pandeminin ilk zamanlari doktorlar covid olanlara d vitamini de veriyordu. Ama niye bilmiorum anneler bu konuda bilincsiz ya da arastirmayi seven cok az annelerimiz var. Yasamin ilk 1000 ninde fiziksel zihinsel bilissel olarak nasil bakarsak ileriki zamanlarda da yasamini oyle devam edecekler.
(9,106 puan) tarafından
Malesef bazı doktorlar yüzünden de oluyor. Direk zehirler, böbrek taşı yapar deniliyor insanlar da korkuyor bu yüzden. Ben yıllardır kendim de çocuklarıma aileme kullanırım.
Covit dönemi bir araştırma yapılmıştı bende onu hatırlıyorum. Covitden ölen hastaların ortak özelliği d vitamini eksikliği olan kişiler diye. Hastalanmamak diye birşey yok sonuçta ama bağışıklık güçlendirmek var.

Kadir bey sayesinde öğrendim bunu da. 12 senedir onun sayesinde sorguluyorum. Yeri geliyor reçete yırtıp atıyorum. Öncesinde benim de zerre alakam yoktu ama çocuk olunca didikleyen bir tip oldum.  Ama ezbere öylesine değil. Gerçekten bildiğime emin olduğum şeyler verdiği puf noktaları sayesinde.
0 oy
(9 puan) tarafından
Kimyager olarak yazıyorum içerisindeki kimyasallar çok uygun değil kullanmayın daha iyi derim 
0 oy
(767 puan) tarafından
İlk önce tahlil yapılması lazım uygun görülürse dozunu ayarliyorlar..sure bitince tekrar tahlil yapılıyor iyiyse sonlandiriliyor.ben devletin verdiğini kullandım sorun yaşamadım.cogu kişi de memnun değil bilmiyorum.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 739 göst.
0 oy
6 cevap 514 göst.
26 Mart 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yunusunannesi (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 681 göst.
...