0 oy
384 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (71 puan) tarafından
30 aylik bir kizim var. 2 yqsi bitene kadar emdi ve emerek uyudu sikinti cikarmadi. Ondan sonra hikaye anlatarak yataginda kendi odasinda uyutma basladim. Ilk baslarda sikinti yaratmadi. Zorla yatirmadim uykusubgelince uyuyordu ama cok g3c saate de kalmiyordu 12 gibi. Krese gidiyor 1 yasindan beri orada oglen uyutuyorlar ve sıkınti yaratmadigini soyluyorlar. 2 aydir ben hafta sonlari evdeyken uyutamiyorum oglen uykusunu ve son zamanlarda aksam uykusunu da uyumak istemiyor. Uyutmaya goturuyorum normalde 10 gibi o da zorla oncesinde imkani yok uyumuyordu ve 1 saat hikaye anlat hikaye anlat ancal uyuyordu yani siziyordu aslinda yorgunluktan. Son bir aydir hem oglen hem de aksam uykudan sacmasapan seyler icin cingar cikarip gozleri kapali yarim saatten fazla agliyor sonra sizip kaliyor cildirmak uzereyim artik 1 saat hikaye anlatmaktan guzel guzel konusup uyumaya ikna etmekten biktim usandim artik. Ne yaparsam yapayim en son benim cildirip yeter artik uyu diye bagirmam ve aglayarak sizmasiyla son buluyor. Gece uyanmiyor allahtan hasta falan degilse ama 8-9 gibi en gec mutlaka uyaniyor. Bu kadar uykuyla nasil duruyor anlamiyorum. Bagirdigim icin vicdan azabi cekmekten bagirmamak icin dislerimi sikmaktan usanmais durumdayim. Ailemden uzakta hic bir es dost olmayan bir sehirde yasiyorum hic bir yardumcim da yok. Esiniz destek olsun diyeceksiniz ama uyku konusunda babasi uyutmaya calissa da hep beni istiyor nihayetinde emmeden kalan bsy sanirim. Asiri stresli bir işim var ve tek cocugum. Kafayi yemeye az kaldi inanin zaten premature bir bebekti hep zorlandim yani. egitimli ve bilincli de bir anneyim diye dusunuyordum ama ben beceremiyorum sanirim bu isi inanilmaz yiprandim bu surecte
Bebek Ayı 30

6 Cevaplar

0 oy
(2,382 puan) tarafından
Gündüz uyku için zorlamayın. 

Elbette şahane bi annesiniz. 

Gerisi için maalesef 2-3-4 yaşlar inat ve dirençli ağlamalarla dolu. 
(71 puan) tarafından
Ben zaten zorlamiyorum ama 5 6 gibi siziyor kendisi bu sefer de ve aksam uykusu 12 yi buluyor.
-Reklam-
0 oy
(4,092 puan) tarafından
Çocuğunuz gayet yeterli süre uyuyor. 8-9 uyanma saati ideal
(71 puan) tarafından
Bu yas icin 8-10 saat az degil mi?
0 oy
(3,787 puan) tarafından
Surecimiz cok benziyo. Suan 27 aylik hikaye anlatarak uyutuyorum ama direnmeye basladi. 24 aylikken ogle uykusunu birakti zaten. 

Sadece size sunu soylemek icin yaziyorum bende egitimli ve bilincli bi anneyim. Yedigi ,ictigi,psikolojisi,oyuncagi bilmem ne hepsini cok arastiririm. Herseyine ozenirim kisaca. Ama cevremde egitimsiz,cahil,cocuga tv izletip eline cikolata tutusturan kim varsa hepsinin cocugunun uykusu cok iyi. 

Kisacasi cahillik mutlulukmus. Fazla takmamak onemsememek lazim sanirim. Benim bebegim de maalesef her konuda bana asiri bagimli oldu :( herseyi beraber yapalim diyo. Uyku olayi dogdugundan beri ayri bi sorun. 
(71 puan) tarafından
Evet bu bagimlilik olayi da ayri bi sorun. Kendi kendine nerdeyse hic oynamiyo. Tum aksam yalniz onunla ilgileniyoruz babasi ve ben.
0 oy
(1,833 puan) tarafından
Siz çok iyi annesiniz öncelikle bunu bilin 32 aylık söylediğiniz gibi nerdeyse 30 aylıktan bu yana bizde aynıyız inanın gündüz 2 saat uğraşmaktan ve gece 2 saat uğraşmaktan bende yoruldum artık bugün kendime zarar verdim desem ben nerde hata yapıyorum diye çalışıyorum ama çalıştığımız yer eşimle beraberiz sabit kalıyoruz burda oteli bekliyoruz tek şansımız o fakat keşke başka dışarda işe gitsem diye bile söylendim yeterki su evden çıkayım diye çok zorlanıyorum bende annem yanımda olmasına rağmen zorlanıyorum Allah'ım biz annelere yardım etsin artık gündüz uykusunu bıraktırmak istiyorum ama çok küçük gece 12 yi buluyor gündüz uyuyunca tabi sabah 9 da uyanıyor uykuyu alamiyor saçma sapan uyku düzeni oldu sizin de dediğiniz gibi diş sikmaktan inanın ağzımın içi komple yara boynumda.heryerim kulunç oldu sikmaktan kendimi zor ayakta duruyorum nasıl çözüm bulacam bilemiyorum bende kendimi çok bilinçli anne olarak düşünüyorken aslında beceremedim bu annelik işini diyerek hergunum gecem ağlamakla geciyor sesimi yükseltmem çabası Allah gerçekten bize sabır versin çok yoruldum bende...annem üstüne çok düşüyorsun rahat ol diyor belkide doğru olan o bilemiyorum..
(71 puan) tarafından
Vicdan azabi duyuyorum bagirdigim ya da cok zorladiginda hirpaladim diye. Herkes diyo ki sakin ol ustune gitme. Ya banyodan sonra soguk evde ciplak kosan bebegimi nasil salabilirim keyfi gelsin diye ya da bezinden kakalar akarken altimi degistimycem diye yatKta ziplayan kizimi nasil birakayim kendi haline. Mecburen elini kolunu tuta tuta aglatarak yatiriyorum bez degisimine. Sonra ben de agliyorum onla beraber. Yalniz olmam apayri zaten. Kimse anlamiyo herkes biz de boyle büyüttük diyo sinir oluyorum. Siz de oyle buyuttunuz ama ben ayni kisi degilim iste.
(1,833 puan) tarafından
Daha bEz varmı ondada istemiyor olabilir benim oğlumda öyleydi artık en son yazdan zaten gündüz tutmuyordum ben ama hep kafası karışır dedi herkes öyle oldu  gece tuttum iyce karıştı tabi artık kacirsada gündüz tutmadım geceyide tutmadım o şekilde hiç altına kaçırmadan öğrendi zorlanıyorsanız bez değişiminde deneyin isterseniz tuvalet Eğitimini
0 oy
(618 puan) tarafından
İnan benimki 18 aylıktan beri aynı şimdi 24 aylık hala aynı, ben öğlen uykusu için zorlamiyorum, uyanma saatine göre bazen oglen uyutmuyorum, ona rağmen gece zor uyuyor.

Uyku eğitimi vermiştim uzuun süre önce hersey mahvoldu tekrar sallıyorum şimdi koca çocuğu. 

Ama sabır sabır sabır tabiki geçecek bir gün illaki 
0 oy
(9,131 puan) tarafından
Emmeden kalan alışkanlık olduğunu sanmıyorum çünkü bende aynı şekilde 2 yaşa kadar uyuttum. Aslında memede uyutmadım yanına uzanıp uyuttum büyüdükçe. Ama gece kalkıp emerdi. 

Hafta sonu yanında olduğunuz zaman uyanma saati farklı ise öğle uykusunu o yüzden istemiyor olabilir. Birde gün içinde çalışıyor olduğunuz için sizinle zaman geçirmek istiyor olabilir. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 685 göst.
1 Aralık 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 587 göst.
0 oy
6 cevap 698 göst.
0 oy
6 cevap 473 göst.
26 Ocak 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Mommy's Chicky (143 puan) tarafından soruldu
...