0 oy
420 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (51 puan) tarafından
29 aylık kızım. Çok sükür sarkılar söyler çok akıcı konuşur emmeyi 18 aylıktı kestik sadece yemek yiyor. Sabahları yumurta hariç yemez. Peynir zeytin vs agzına sürmez öglen çorba içer uyumadan günde bir uyku 1 buçuk saat. Uyanınca yemek pilav yer tavuk makarna pilav sever mücver sever başka hiç bişi yemez akşam çerez kek pogaca vs yer uyur. Gece 12 1 den önce uyumaz. Sabah 10a kadar. Asla kendi kendine oynamaz evde hangi odaya gitsem arkamdan gelir doğal gazlı olmadıgı için evim gripten bası kalkmaz. Sürekli şimdi bu ne bu ne diye soruyor :) tv günde ara ara toplamda 1-2 saat izliyor youtube müzikler falan onları söyler dans eder. Kilo aylardır 13 hiç kg almaz. Boyu 92 cm. Bu şekilde sizler yeme içme uyku oyun boy kilo vs nasıl? :) 

8 Cevaplar

0 oy
(3,795 puan) tarafından
27 aylik. 22 aydan beri konusuyo. Suan sohbet edicek seviyede konuusuyo. Kendi duygusunu,dusuncesini ve fikirlerini soyluyo. Sevdigi sarkilari soyler. 1 den 10 na kadar sayar. Renklerin cogunu biliyo. Sekillerinde cogunu biliyo. Kitap okumayi sever, hikaye anlatmamizi ister. Yapboz oynamayi cok sever 20 parcalik yapbozlari yapabiliyo. 

Kahvaltida 1 yumurta,1-2 parmak kadar peynir,1 ceviz,tahin-pekmez,helva,haftanin 3-4 gunu avakado,1-2 kez pankek veririm. Kendisi pek yemez ben zorlarim genelde. 

Oglen corba icer, arada yogurt yer,aksam da yogurt ve yemek yer bazden de corba olur. Pilav ,makarna seviyo. Haftada 1-2 kez kemik suyuyla ona ayri pisiririm. Hala ona ayri yapiyorum. Aralarda kuruyemis ve meyve yer. Kek ,pogaca cok vermiyorum. Sekerli besinlerden uzak tutmaya calisiyorum evde yaptiklarima da elma suyu kullaniyorum tatlandirmak icin. Paketli sagliksiz bisey vermiyorum.

Kendi kendine oynamaz surekli bizle oynamak ister. Benim de surekli pesimde odalarda bos bos dolanip ortaligi dagitir. 

24 aylikken oglen uykusunu birakti. Bazden erken kalktigi gunler zorla uyuturum. 1.5-2 gibi uyur 4 e kadar. Oglen uyuyunca da gece 11-12 gibi yatar. Sabah 8 gibi kalkar. Oglen uykusunu biraktigi icin tv aciyorum gunde 1 saat kadar. 

24 aylikken 92 cm ,15 kg di. Kilosu hala ayni boyunu bilmiyorum.
(51 puan) tarafından
Maşaallah subhanallah
(655 puan) tarafından
Minnak35 merhaba canım devamlı seninle denk gelip duruyoruz postlarda:)) sana bir sorum olacak. Benim kızım da şuan 23 aylık olacak . 21 aylık olunca bol bol ikili cümleler başladı bu 22. Ayimizda da üçlü kullanmaya başladı baya arttı da. Dediğim herşeyi tekrar eder. Soru sorunca cevap verir. Renklerin hepsini bilir 20 ye kadar sayar. İngilizce 10 a kadar sayar. Şarkılar söylemeye çalışır ama hızlı söylediğinden dolayı mı bilmiyorum bir çok harf ve kelime sadece şarkılarda yutar. Dörtlü cümle bir iki defa kurdu sadece bı daha dörtlü kurmadi. Soracağım o ki sizde de kelime yutma harf yutma olayı oldu mu zamanla düzeldi mi onlar. Ve siz daha iyi bilirsiniz ki bu gelişimden ne kadar sonra dörtlü beşli cümleler geldi. Açıkçası yakın diye düşünüyorum çünkü herşey bir anda oluyo ki üçlü cümleler bir anda pat pat geldi.
(3,795 puan) tarafından
Merhaba canim :)
21 aylikken 3 lu cumlelerimiz vardi bizim. 21-22 ay arasi biz anneanne de kaldik kalabalik ortam ,komsu cocuklari falan da geldi. 22.ayda uzun cumleler kurmaya basladi. Ben bu kalabalik ortamin sureci bu sekil hizlandirdigini dusunuyorum. O ortamda olmasaydik 23-24 aylik gibi olcakti belki de bu gelisim. Benim bebegim genelde 3 aylik periyotlarda gelisim gosteriyo. 2 dil mi ogretiyosunuz ?
Biz de de kelime ve harf yutma olayi cok olmuyo cok net ve tane tane konusur. Sadece sarkilari soylerken daha cok kelime ve harf yutuyo. Bence ezberlemeyi beceremedikleri icin. Bi de mesela kaplumbaga kaplug diyodu 26 aylik olana kadar dedi 27.aydayiz artik kaplumbaga diyo. Ama komsumuza Mustafa abi yerine Mista abi diyo. Zamanla duzelir bence biz yanlis soylediklerini de surekli duzeltmis dogrusunu soylemistik.
(655 puan) tarafından
Yok canım iki dil öğretimiyorum. İngilizce sayı saymayı bir kaç defa ben şarkı ile beraber eşlik ettim baktım kendisi de söylemeye başladı. Harf yutma olayını da bir tek şarkılarda yapıyor. Dediğiniz gibi bazı şeyleri tam çıkaramadığı için farklı söylüyor evet ama. Zamanla düzeliyor dediğiniz gibi
-Reklam-
0 oy
(72 puan) tarafından
Benim kızım da 23 aylık daha hiç konuşmuyor hiç kelimesi bilene yok ua
(51 puan) tarafından
Neden canım bir gösterdin mi
(140 puan) tarafından
Benim kızım da konusmuyor sıkıntı yapmıyorum cunku her cocuk erken konusacak diye bir kaide yok 3 yasına kadar konusmazsa o zaman goturmeyı dusunuyorum
(72 puan) tarafından
Hiçgötürmedim o konuda doktura
(72 puan) tarafından
Ya şöyle tabi ki her çocuğun gelişimi aynı ama yinede bazen takılıyor aklıma yoksa ne derseniz anlıyor bsy isteseniz getirir
0 oy
(51 puan) tarafından
....                          
0 oy
(3 puan) tarafından
21 aylık olcaz tek kelimeler konuşuyor dersini ıh layarak anlatıyor halaha ara uykumuz devam bizim 12 1 gibi ara uyku akşamda 9.30 10 da yatıyor ama çok sık kalkıyor memeye halaha emziriyorum daha kesmedik çok düşkün yemekleri çok güzel yiyor boyumuz 83 kilomu 11 sabahlarda 9 da kalkıyor bu ara çok TV ye sardi sürekli motor videosu izlemek istiyo yutuptan oyun arkadaşı biziz zaten sürekli oyun oynuyoz benim her dedimi anliyo ama aslaha yapmıyor  renkleri bazen soruyorum cevap vermiyo ama sari topu getir veya siyah arabayı ver dedim yapiyo anliyo yani bu ara çok agresif çok sinirli ama 2 yas sendromu dediler birde vurma huyumuz var bebek Ken öğretiler halaha vaz getiremedim sinirlenince daha çok horcinlasiyo 
0 oy
(51 puan) tarafından
....                    
0 oy
(223 puan) tarafından
28 ayligiz hemen hemen aynı durumlar.boy kilo da aynı yeme içme de aynı.tv bende izletiyorum youtubeden Burak onurlu ezo Sunal karamela sepeti gibi kanalları açıyorum dans ediyo bı nevi de spor yapio enerjisini atiyo.cizgifiln çok izletmiyorum.isim olduğunda bu dediğim yayınları açıyorum işlerimi hallediyorum.onun dışında oyun kurar.hayali oyunlar oynar çay koyup servis yapmak bebeklerini doyurmak uyutmak gibi. 1000 e kadar sayar geri geri sayar ingilizce 100e kadar onu da geri geri sayar.okuma biliyor.ama bunları ben ogrettim
(51 puan) tarafından
Nasıl okuma biliyor canım maşşallah onu nasıl ögrettin
(223 puan) tarafından
Konuşma geriliği vardı çok kitap okuyodum bide mıknatıslı minik yazı tahtası almistikyemek yerken falan 20aylikken önüne koyup a b c falan yaziyodum sayıları yaziodum.21aylikken migros yazısını okumaya çalıştığında farkettik.aslinda öğrensin diye deil sesleri çıkarmaya başlasin konuşsun diye yaziodum ama okumayı öğrendi.konusmadan okumayı öğrendi diyebilirim.28aylik olmak üzereyiz konuşma geriliğinden dolayı daha hala sohbetimiz yok.konusmalari "dizim acıdı,kuş mama yiyo, parka gitmek istiyorum,anne sende uyu vs"şeklinde.kendini ifade edebiliyor karşılıklı sohbetlere de başlarız insallah
0 oy
Profil image (613 puan) tarafından
Kızım 4 yaşında boyu 97 kilosu 14. Daha yeni yeni yemek yemeye başladı. Yemeyen çocuk yemiyor. Oğlumda 16 aylık 11 kilo ama oda asla ama aslaa yemek yemiyor ek gıdaya bir türlü geçemedik. 
0 oy
(51 puan) tarafından
...                          .. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 522 göst.
0 oy
5 cevap 376 göst.
28 Aralık 2021 24-36 ay arası bebekler kategorisinde özgrbrn (456 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 505 göst.
3 Nisan 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Pnrsss (3,579 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 513 göst.
...