0 oy
258 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (24 puan) tarafından
Kızım 28 aylık davranıslarında bır anormallık yok ama çok ağlıyor   suyu hala daha bıberondan öder bardaktan ıcınce üstüne döker   dil gelısımı çok zayıf 2 lı kelıme yık ve bı çok nesnenın anlamını dahi bılemez mesela kapıyı masayı lamba saat renkler  hayvanlar  ****** sesı meraba baybay alkıs göz teması gülme dans etme şarkı mırıldanma  bunları yapar  ama yınede eksıgıde çok var  mesela geçen gün AVM'de kendı ayında tam bı kız gördük kız geldı benım kıza sarıldı  benım kız korkup ağladı   zor susturdum bıde pant ve elbıse alcakdm deneyemedım çocuk kıçını yırttı gıydiremedım  sussun dıye telefondan kukulı acdım   ve o kız yıne geldı yanımıza sonra o kız babasından ızın ıstedı baba bende onların telefonundan kukulı bakayım mı dedı   babası hayır deyınce kız gıttı   ama benım kızım ne izin bilir nede benı takar izleme desem gel desem bıle takmaz benı   zorla gıder ızler   o kız bayag konuşuyordu maşallah   benımkı hıc konusamıuor basıt kelımler var basıt eylerlerı emirleri anlıyor ama bı tık sevıyeyi arttırınca anlamıyor.  Kızım otızm değil ama uyaran eksikliği var galıba   çocuğundan şüphe duyan var mı  napabılırız   yardımcı olalım bırbırımıze  esım dıyor kreşe verelim bende kıyamıyorum   basımdan kovuyormuş gbı canım yandı   dilini nasıl gelıstırcem  mesela bırı dövse kendını ifade edemez   saatlerce ağlar ve ben anlamam. Kı noldu  ama esım bunları idrak etmiyor tek basıma savasıyorum  

3 Cevaplar

0 oy
(4,078 puan) tarafından
Tv telefon kapatıp izletmeyeceksiniz. Asilik huysuzluk genelde bundan oluyor 
-Reklam-
0 oy
(65 puan) tarafından
Benimde oğlum 19 buçuk aylık ilk zamanlar baba haydi dede miyav pisi pisi derdi biz malesef ki hiç durmuyor diye hep telefon açtık durmadikca ona kaçtık sonra artık çocuk dediklerinin hepsini unuttu sınırlı agrasif bir çocuk oldu benden başkasında zaten durmuyordu birazda ondan tele kaçması kolayima geliyordu ama bir aydır telefonu kestim hiç vermiyorum aglsada durmasada açmiuoruz ve yeniden aktif olmaya başladı oyun oynamaya başladı baba vs yeniden biseyler demeye çalışıyor söyleneni hep anlıyordu lamba kapı ciss gel gidelim daha bir vok şey ama söylemiyordu .. ben ne olacak o kadar etkilemez dedim ama malesef ki etkliyor birde bişey daha ne kdar çok çocukla bir araya gelip aktif olursa o kadar dilleniyrolar
0 oy
(9,107 puan) tarafından
Başka çocuklar ile kıyas yapmayın. Benim oğlum 32 aylık hala tam anlamıyla konuşmuyor abisi 3 buçuk yaşında konuştu.

Yeğenim var oğlumdan 2 ay küçük. 2 yaşında çatır çatır konuşuyordu. Renkleri biliyor hayvanları biliyor söylüyor. 

Ama sosyallik olunca konu benim ki sosyal. Mesela sahilde ikisi geziyor oğlum uzağa gitmek istemiyor ama o alıp başını gidiyor. Oğlum biraz ilerlese bir yabancı görüp sevmek istese bana doğru kaçıyor ama ben yanındaysam herkesle iletişime geçmek istiyor. 

Sokağa çıkıyoruz arabada ikisi. Benimki heyecanlı kalabalığa girince eğleniyor. Ama yeğenim arabaya yapışıyor somurtarak etrafa bakıyor. 

İkisi de gayet normal çocuklar. İkisinin de kendine göre mizacı var. O tv izliyor çok fazla tv kapanınca evde sorun çıkarıyor. Bizim tv olmadan oyun oynuyor. Sohbet ederiz doğdu doğalı konuşuruz. 

Ama inatçı canının istemediği hicbirsey yapmaz. Mesela 2 yaşını anlattım uzaklaşmaz diye ama şimdi öyle değil alıp başını kaçıyor. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 109 göst.
1 Aralık 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Talha12345 (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 116 göst.
1 Aralık 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Talha12345 (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 365 göst.
22 Ocak 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Neyla (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 107 göst.
4 Mayıs 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ness&cn (87 puan) tarafından soruldu
...