0 oy
122 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (641 puan) tarafından
Ben artık alışkanlık yaptı diye düşünüyorum. Bir çok yerde okudum her gece bir kaç defa su vermek uyku desteği olarak gözüküyor sizce doğru mu. Artık vermek istemiyorum. Nasıl bıraktırabilirim sizce? Gece uykuya geçmeden iki saat önce yemek yer. Bı daha da vermem. Uyutmadan önce de suyunu içirir öyle uyuturum.

4 Cevaplar

0 oy
(2,344 puan) tarafından
Kalorifer var mı evinde, eğer varsa varsa hava kuruduğu için şu istiyor olabilir
(641 puan) tarafından
Var canım ama onun odasında ki kapalı
-Reklam-
0 oy
(6,399 puan) tarafından
Alışkanlık canim ya nasıl alışırsa oyle gidiyor 
(641 puan) tarafından
Peki nasıl bıraktırabilirim
(6,399 puan) tarafından
Su miktarını yavaş yavaş azaltın alışır
0 oy
(221 puan) tarafından
Canım alışkanlık benimki de öyleydi sürekli gece su içip sürekli üzerine tuvaletini yapıyordu her gece 2 kere kıyafet değiştiriyordum. Bardakla içiyorsa içindeki su miktarını azalt önce ben öyle yaptım bikac yudum icsin bitti de uyut tekrar kalktığında bardağı göster bak şu bitti sabah içeriz de ilk başta tepki versede öyle öyle alışıyor
0 oy
(2,176 puan) tarafından
Ne alakasi var susuyosa istiyodur. Bende o aylarda 1 2 kere verirdim. Suan 6 yasinda 2 kere de kalktigi oluyo hic kalkmadigi da. Herseyde bisey aramayin.
(641 puan) tarafından
Bir yorum var. Bir de böyle yorum var... Alışkanlık diye birşey var bilmem bunu biliyor musunuz ? Yada duydunuz mu. Hani annler evladını daha iyi tanır daha iyi bilir diye birşey de var. Ben kızımın bunu alışkanlık haline getirdiğini düşünüyorum ki evet öyle bana göre. Bir çok yerde de okudum su da alışkanlık yapıyor uykuyu bölüyor diye okudum ki bir kaç kişi evet alışkanlık yapmış dedi. Sizin fikriniz hayır susadigi için kalkıyor olabilir. Demek istiyorsunuz. Anladım ama o şekilde Yazın lütfen. Susadigi için kalkıyor bence diye yazmak çok mu zor. Ne alakası var herşeyde birşey aramayın demek ne demek ya??
(2,176 puan) tarafından
Sizin istediginiz sekilde veya istediginiz cevabi vermedim diye anormal bisey yazmis olmuyorum. Sizi terslemedim, bozmadim. Yani cocuk su istedi aliskanlik, gece cise kalkti aliskanlik, yok onu etti aliskanlik. Yahu temel ihtiyac bunlar. Cocugunuz gida aliyo susuyo ne var bunda anlaminda, sizi rahatlatmak icin yazdim. Siz hic kalkmiyomusunuz aci veya asiri yediginiz zaman ya da yetersiz gun icinde su ictiginiz zaman? Herseyde bisey aramayin derkende bu kadar takmayin anlaminda dedim. Gereksiz alindiniz ve gereksiz tepki verdiniz. Ben size kendi tecrubemi de yazmisim zaten hayir aliskanlik diyosunuz. Madem siz cocugunuzda boyle bisey oldugunu dusunuyosunuz, cozumu de en iyi siz bilirsiniz cunku her cocuk farkli degil mi?
(641 puan) tarafından
İlk başta yazdığım gibi bir söyleme tarzı var birde bu şekilde anlatarak söyleme tarzı var. İlk baştan bu şekilde yazsaydiniz bir problem yoktu.. evet arada bizim kalktığımızda oluyo ama her gece her gece dört beş defa değil. Mesela bu gece de dört defa kalktı su için. Çözüm elbet arar bulurum. Buradan tavsiye edinmek istedim. Nasıl bir yol gözlemlelerim. Alışkanlık mı değil mi emin olmak istedim.
(2,176 puan) tarafından
Uzatmak istemedigimden oyle yazdim. Yanlis anlasilmak istemem. Sonucta yazi dilinde duygular anlasilmiyo.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 196 göst.
0 oy
1 cevap 102 göst.
0 oy
4 cevap 364 göst.
8 Haziran 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde mamoste (353 puan) tarafından soruldu
...