0 oy
216 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (134 puan) tarafından
Merhaba.

Oğlum 6 buçuk aylık. 1 aya yakın zamandır tadım yapıyoruz. Ana beslenme kaynağı hâlâ sadece anne sütü. Son 10 gündür kakasını 2 günde bir yapmaya başladı. 2 gün önce de küçük boy bir amasya elmasi vermiştim. Ertesi gün top şeklinde siyah kaka yaptı. Siyah olmasını demir damlasına bağlıyorum. Top top olması da zannedersem kabızlıktan. Bu durumda ek gıdaya birkaç gün ara verip bağırsaklarını dinlendirmeli miyim yoksa probiyotikle birlikte ek gidaya devam mi etmeliyim? Bu durumla karşılaşıp doktor tavsiyesi alan var mı?
Bebek Ayı 6 buçuk

4 Cevaplar

0 oy
(299 puan) tarafından
Ek gıdayı kesmeyin her yemeğine zeytinyağ koyun  benim oğlum da hep kabız ama ek gıda 3 öğün veriyorum ve bizimle sofra oturum bizimle kalması öğrensin diye aynı anda ona ek gıda hazırlıyorum. 
(134 puan) tarafından
Tadıma başladığımızdan beri zeytinyağı da veriyorum her besinle birlikte. Ama yediği şeyin miktarını arttırdıkça kakası seyrekleşmeye başladı. Sonunda da kabız oldu. O yüzden buraz dinlendirsem mi diye düşündüm.
Teşekkür ederim cevabınız için.
-Reklam-
0 oy
(2,353 puan) tarafından
Yoğurt tadımıyla devam edebilirsiniz. 

Pirinç, havuç, patates vb vermeyin. 

Zeytinyağını sabah aç karna verin. 
(134 puan) tarafından
Süt ve süt ürünleri alerjisi var o yüzden yoğurt veremedim henüz. Ama cevabınız için teşekkür ederim.
0 oy
(22 puan) tarafından
Merhaba. Ek gıdaya geçtiği için bağırsakları kendini buna hazirladigi için kabiz oluyorlar.ben tadim aşamasında kuru kayısı vermiştim 3 gün.1 tanesini suda kaynatıp ezmistim 

İlk gün kaşığın ucuyla ikinci gün yarısını 3.gun tamamını yoğurtla karıştırıp vermiştim. Suan 9 aylik. Arada kabız olduğunda bir tane kaynatıp çatalla ezip yoğurtla veriyorum.cok rahatlatıyor bizi.
(134 puan) tarafından
Kuru kayısı deneyeceğim. Teşekkür ederim.
0 oy
(694 puan) tarafından
Benim bebegim kabiz olacak gibiyse ben o gunku yemegini balkabagindan hazirliyorum.zaten her yemegine zeytinyagi koyuyorum.(balkabagi gibi yiyecekler haric) hic ara vermedim ben ek gidaya o yuzden

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 600 göst.
0 oy
2 cevap 409 göst.
0 oy
8 cevap 1,155 göst.
26 Ocak 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde acemiii (132 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 544 göst.
...