0 oy
236 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (12 puan) tarafından
İlgisini çekecek bir şey bulamıyorum ne ilgisini çeker TV den uzak tutmak istiyorum 
Bebek Ayı 2

5 Cevaplar

+1 oy
(3,779 puan) tarafından
Yasamin ilk 1000 gunu bilissel gelisim acisindan cok onemlidir. En az 2 yasina kadar ekran izletmeyin. Nasil alistirirsaniz oyle gider. 

Ben dogdugundan beri kitap okuyorum. Kitap okudugum zamanlarda cok sakin ve huzurlu olurdu. Hareketli kitaplar,renkli,gorseli buyuk kitaplar onerebilirim. 

Oyun halisi alabilirsiniz. Yuzustu egzersizler icin matlar var onlardan alabilirsiniz. 1-1.5 ay sonra ellerini kullanmaya baslar cingirak tarzi biseyler alabilirsiniz. 
-Reklam-
0 oy
(127 puan) tarafından
Benimde bebegim iki aylik uzatınca on dakika sonra ağlıyor tvde eğitici çizgi film var onu iletebilirsiniz iki aylik bebek çizgi film yazın .başka şekilde durmaz .
(3,779 puan) tarafından
2 aylik bebege mi cizgi film oneriyosunuz.
Yasamin ilk 1000 gunu bilissel gelisim acisindan cok onemlidir ve cocuk bu surecte ekran izlememelidir.
(127 puan) tarafından
Evet baby sensöry icerigini bilmeden hemen yorum yapın bebegin gelisimi için doktorlar bile tavsiye ediyor gidin araştırın.lutfen
(3,779 puan) tarafından
İlk 2 yil ekran onerilmiyo. İcerigi ne olursa olsun.
(127 puan) tarafından
(: kac çocuk büyüttünüz sorabilirmiyim.
(3,779 puan) tarafından
1 tane buyuttum 27 aylik. 24 aylik olana kadar ekran izlemedi. Bu durumun olumlu etkisini de cok gorduk.
(127 puan) tarafından
Düşüncenize saygı duyuyorum ama benim üçüncü cocugum 35 yasindayim bende demiyorum tv izletin ama günde 1 saat faydalı etkinlik izleyebilir hiç birsey olmaz.
(3,779 puan) tarafından
Cevremde ayni yas grubu bebekler var. İzleyen ile izlemeyen arasinda cok fark var. Bisey olmazdan kastiniz nedir soz konusu beyin gelisimi yani. Evet disardan bakinca bisey olmaz gibi ama iler ki yasantisini etkileyebilir. Hatta bu konuda arastirmalar bile var 2 yasina kadar ekran goren ve gormeyen cocuklarla ilgili ekran izlemeyenlerin bilissel becerileri yasitlarina gore daha ileride. Evet yani cocuga disaridan bakinca bisey olmaz gibi gozukuyo ama aslinda cok sey oluyo.
Annenin yasi ve buyuttugu cocuk sayisiyla ilgili baglantiyi anlayamadim neden belirtme geregi duydunuz. Cocuklariniz tv izleyerek buyudu ve bilissel olarak cok iyi duzeydelerse profesor falan oldularsa kurdugunuz baglantiyi anlayabilirim.
Tabi cocuk sizin bende saygi duyarim ister izletirsiniz ister izletmezsiniz ama bu ekran izletmenin dogru oldugu anlamina gelmez.
0 oy
(64 puan) tarafından
  • Ses çıkaran oyuncaklar, annesinin sesinden şarkılar, ninniler , masallar. Mimik yaparak konuşmak. Kitap okuyabilirsiniz, zeka geliştirme kartları ne kadar işe yarar bilmem ama göz takibini yapması açısından güzel bir oyun olabilir. 
0 oy
Profil image (69 puan) tarafından
Canım siyah kırmızı renkli zeka kartlarini ilk ay göstermedim sadece ikinci ayda başlamıştım onların her birini gösterirken resimdeki nesne hakkında birşeyler anlatıyorum hikaye gibide oluyor hatta öyle uyuduğu bile oldu onlara bakarken tabi benim sesimle birlikte 

Şuan kendi tabiki oyuncak tutamiyor ama ben ışıklı müzikli küçük bir çıngırak almıştım arada onu gosteriyordum hoşuna gidiyordu şimdi onu da çok seviyor 

En önemlisi de konuşmak galiba altını alırken mesela sürekli konuşuyorum şimdi altını alcam bunu çöpe atıp gelicem gibi yaptığım işleri anlatiyorum hiçbir şey bulamasam şarkılar söylüyorum :) ve şuan oğlum 4 aylık olcak kesinlikle yaradığını düşünüyorum :)
Profil image (69 puan) tarafından
internette de bazı doktorlar falan ay ay neler yapması gerekiyor hangi oyuncakların zamanı artık falan gibi bilgilendirmeler yapıyor ben Osman gönülal diye bir doktoru takip ediyorum mesela tavsiye ederim orda mesela 4aylik bebek ne yapması gerekiyorsa bakıyorum ona göre oyuncak kitap falan alıp oğlumu takip ediyorum yapıyor mu diye veya öğretmeye çalışıyorum:)
0 oy
(13 puan) tarafından

image

 benim kızım da 2 buçuk aylık tamda hikaye anlattim başka ne yapmalıyım diye bakerken sizin yazınızı gördüm 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 205 göst.
17 Mayıs 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde gagegamze (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 176 göst.
6 gün önce 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Asyakuş1212 (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 282 göst.
0 oy
2 cevap 124 göst.
...