0 oy
158 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (18 puan) tarafından
Kızlar merhaba 6 aylık bebeğim var geniz akıntısı öksürme ve burun akıntısı var Ateşi de yavaş yavaş yükseliyor eşim Eczaneden Aferin şurup almış 2 yaş altındakileri kullanılmamalı yazıyor ama kullananınız var mı bilgi verirseniz sevinirim teşekkür ederim
Bebek Ayı 6 ay 15 gün

5 Cevaplar

0 oy
(562 puan) tarafından
Calpol verilir 
-Reklam-
0 oy
(188 puan) tarafından
Kullanılmaz mor kutulu calpol ateşi falan da düşmeşse zorda kalırsanız dolven verin Bi tatlı kaşığı dan az olmak üzere geçmiş olsun 
(8,944 puan) tarafından
Benim de amacım tartışmak değil. Yanlış bildiğiniz bir bilgiyi düzeltmek. Doktor konularında çok tecrübeli olduğumdan olabilir. Çok şey bilmek sizin için sıkıntılı bir durum mu? Hala yanlışta ısrar ediyorsunuz. Bakın size daha detaylı anlatayım.

Calpol 5 mlsinde 120 mg parasetamol içeren ağrı kesici ateş düşürücü ilaçtır. Kutunun üzerinde gördüğünüz 120 mg / 5 ml bu anlama gelir.

Parol da aynı şekilde 5 mlsinde 120 mg parasetamol içerir. Yani bu iki ilaç birbirinin aynısıdır. Bu şekilde birebir aynı başka markalar da var.

Doktorunuzun dediğine gelirsek, herkesin evindeki kaşık aynı boyutta mı? Eğer doğru dozda vermezseniz ilaç gerekli etkiyi göstermeyebilir. Bu konuda yapılmış bilimsel araştırma bile var. Doktorunuza da gösterin de halkı yanlış bilgilendirmesin.

https://www.instagram.com/p/CyBtQkONvp0/?igsh=OGlteDFrOHNtazcw
(9,107 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Anlatamayız. Marka ve etken madde ayrımını öğrenmek için araştırma yapmaktan uzak birine hicbirsey anlatamayız @merveeren

Doktor öyle demiş. Başımdan savan doktora da çok var malesef. Malesef var. Olmasaydı en ufak boğaz enfeksiyonu, grip, ateş viral mi, bakteriyel mi diye bakmadan çocuklara antibiyotik veren doktorlarıda olmazdı.

Kaldı ki çocuğun kilosunu bilmeden kaşıkla ölçek vermek neyi savunulur bunun.

Ayrıca konu sahibi arkadaş. 2 yaş üzeri olması gerek. Bunun yanında 12 yaşında oğlum artı kendim, 70 küsür yaş annem dahil grip için aferin, peditus, sonu cold ile biten hiçbir ilaç kullanmam. Kullanmayın. Grip 1 hafta 10 gün sürer. Geniz akıntısı varsa bol izotonik ile temizleyin boğazda tahrişe neden olmasın. 6 aya kadar sadece emzirin. 6 aydan 1 yaşa kadar ekşi tatlı olan şeyler şurup gibi kaşıkla verij. Portakal veya ekşi elma suyu. 1 yaş sonrası limonlu bal.

Mutlaka izotonik ile buhar verin. Nefes fizyoterapisi uygulayın. Maksimum 4 gün zor geçer ama bunlar düzenli olursan azalarak 4 gün sonra biter. Ateş 38 üzerine çıkmadan ateş düşürücü vermeyin.

Yukarıda saydığım aferin vs gibi ilaçlar gribe karşı vücut savunmalarını etkisiz hale getirir.

Öksürük savunma mekanizmasıdır. Balgam, sümük vücudun virüsü dışarı atma yoludur. Siz akciğere inememesi için bunları yapmalı özellikle öksürüğü kesmemelisiniz.

İlk iki sene 2 ay ara ile hasta oldu çocuğum bu kışı mis gibi atlattık. Vücut savunmalarını etkisiz hale getirmek iyileşmek değildir. Aksine bir sonraki hastalığı daha şiddetli hale getirir.

3 aya kadar 38 üzeri ateş mutlaka doktora.. Sonrası 6 ay 1 yaş 38 üzeri ateş düşürücü verip 1 saat sonra ölçülür


Ateş vücudun savuma mekanizması.. Bizlerin yanlış bildiği kar yağar mikrop ölür. Hayır virüsler 38 derece üzeri ölür. Vücut virüsler öldürmek için ateşi çıkarır. Siz hemen ateşi düşürürseniz o virüsler bir sonraki hastalıkta cirit atar.

Annelerimizin grip olduğu zaman bizi nasıl iyileştirdigini hatırlayın.

Şimdi diyecekler ki eski garipler ile şimdi kiler bir değil. Evet çünkü bu ilaçlar ile savunma mekanizmalarımızın dibine bomba koyuyoruz.
(9,107 puan) tarafından
Konu sahibi calpol ve parol etken maddesi aynıdır. Sadece markası farklı. Doktor calpol yazsa evde parol var desen sana tamam onu kullan o zaman der. Ateşte ilk denemen gereken paresatamol grubu dur. Yani doktorun ve eczanenin verdiği grup.

Doktora gittiniz calpol paresatamol etken maddesi kullandınız. Birinci dozda düşmedi. Saati geldi tekrar kullandınız yine düşmedi. 4 saat sonra yine doktor uygun görürse ibuprofen içerikli dolven bunlardan biridir kullanırsınız ve bu sefer ilaç aralarını 6 saat açmanız gerek. Çünkü paresatamol arası 4 saat ibuprofen arası 6 saattir. İbuprofen ile devam ettiniz ve ateş düşmedi bu sefer artık doktora gitmeniz gerekir.. Ama devam eden ateşin boyutu çocuğun durumu da önemli. Şahsen 10 aydan sonra 39 üzeri hiç ateş düşürücü vermiyorum. 6 ay sonrası 38.5 olunca veririm. 38 de stabil kalırsa vermiyorum ki vücut savunsun kendini

Dönüşümlü halk arasında çok yanlış biliniyor özellikle yazmak istedim. 1 paresatamol sonra bir ibuprofen sonra birdaha paresatamol değildir dönüşümlü ilaç kullanmak.
(18 puan) tarafından
Çok haklısınız ilk çocuk olduğu için bilgisizim buraya yazan bilgisini paylaşan beni aydınlatan herkese çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım çok sağolun allah razı olsun
(9,107 puan) tarafından
Rica ederim. Korkmayın gripten. Çocuk grip olur. Hatta grip olmalı küçük yaşta bağışıklık kazanmalı. Ne kadar az ilaç kullanırsanız büyüdüğü zaman o kadar dirençli olur. İlk çocukta panik oluyor insan.

Diyebilirim ki 2 buçuk yaşında oğlum için bir kere bile grip için doktora gitmedim. Gidip ilaç kullanan da benimki ile aynı zamanda iyileşti. Fark onlar hala hasta olup ilaç kullanıyor
0 oy
(723 puan) tarafından
İbrumin vermişti doktor 
0 oy
(994 puan) tarafından
Öncelikle geçmiş olsun calpol verilir kızım 11 aylıkken hastalanmıştı 1 yaşından önce calpoldan başka şurup yazmiyorum dedi doktor eğer çok zor durumda kalırsan düşmezse pedifen ver demişti sabah bence çocuk doktoruna götürün bide eczane mesala calpol ile aynı diyor elinde olmadığı için veriyor bu da yanlış bana doktorun yazdığı ilaç yerine farklı bir isim de ilac vermişlerdi aynı ama isim farklı sadece dediler onların yüzünden hastanelik oldum o yüzden ilaç kullanırken dikkatli olun o şurupları da vermeyin
(18 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için eczanelere bende güvenmiyorum ama eşim ne deseler inanıyo bu konuda sıkıntımız çok büyük çok sağolun
(994 puan) tarafından
Bu eczaneler yüzünden bir çok şey başımıza geldi o yüzden sağolsun eşim de sorun çıkarmıyor ama dikkat edin siz yine de ateşi içinde ılık duş aldırın üzerini inceltin çoraplarına limon sıkıp giydirin
0 oy
(101 puan) tarafından
Benim bebeğime 3 aylıkken vermişlerdi 5 gün kullan demisti

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 135 göst.
24 Kasım 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ebrar güler (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 223 göst.
16 Eylül 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Şefaat (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 125 göst.
20 Ağustos 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Minik hanım (259 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 113 göst.
30 Ocak 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ceylan35 (1 puan) tarafından soruldu
...