0 oy
131 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (15 puan) tarafından
Merhabalar arkadaşlar 3 aylık hamileyim aynı zamanda emzirdigim 12 aylık  bir bebeğim var çalıştığım için süt sağıp bırakıyordum bebeğimi sütten kesmek istemiyordum ama sütüm baya azaldi geceleride emerek uyuyan sık sık uyanıp emen bir bebek siz olsanız sütten kesip mamaya başlar misiniz geceleri nasıl uykusunu desteklersiniz bide emzik tutmuyorda 
Bebek Ayı 12

4 Cevaplar

0 oy
(56 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ben de tam olarak böyleydim. Kızımı 11 aylıkken sütten kestim 2 aylık hamileydim. Düşük riskim vardı kanamam oldu ilac kullandım emzirmenin iki bebegim için de zararlı olabileceğini düşündüğüm için kesmek zorunda kaldim. Memeden ayirdiktan sonra yemesi iyi olduğu için mama başlamaya gerek duymadı çocuk doktorumuz. Önemli olan bebegin gelişimi. Persantil olarak dengeli gidiyorsa mama takviyesine gerek duymuyoruz dedi doktor arkadasim. Zaten gece emmek istemesi açlıktan değil tamamen alışkanlıktan benim kızım da memesiz asla ve asla uyumazdi. Şu an 14 aylık babaannesi anakucaginda sallayarak uyutuyor besigine alıyorum sonra. Geceleri yine 3 4 sefer uyanıyor ama pis pis ile geri uyuyor gece beslemiyorum. Bi de gece kalkıp mama vermeye alıştırma derim o da alışkanlık olur sonra her gece kalk mama hazırla.
(15 puan) tarafından
Yaaa çok teşekkür ederim bende çok mama taraftarı değilim uykunuz peki nasıl düzene girdi kaç gün sürdü acaba
(56 puan) tarafından
Benim kızım çok huzursuz bi bebek anlatsam roman olur. Ben çalıştığım için kayinvalidem bakıyor kızıma. Farklı bi şehre tayinimiz çıktığı için de onlar da sagolsun kalkıp geldiler bizle yaşıyorlar. Uyku işi önceden tamamen bendeydi hatta süt izninde kalkıp eve geliyordum memede uyutmak için başka türlü uyumuyordu çünkü. Memeden keserken mememe kırmızı renk oje sürdüm kızım bakıyordu ama hiç ağzını sürmedi bi süre sonra hic istememeye başladı ondan önce sürekli meme isteyen bi çocuktu yarım saatte bir emzirdigimi biliyorum. Beni görünce meme isteyeceği için uyuyamayacagini düşündük ve kayinvalidem uyutmayi denedi. Ana kucağında sallayarak uyutuyor dediğim gibi. Bazen yarım saat ninni söyleyip sallıyor bazen 5 dkda uyuyor. Bi mucize gibi bi şeydi benim için. Bebeğim ve ikimiz için de kendi yataklarimizda uyumak inanılmaz güzel dinlendirici bi şeymiş.
(15 puan) tarafından
Yaa gerçekten çok teşekkür ederim umarım bende basarabilirim sağlıkla büyüsün bebislerimiz
(56 puan) tarafından
Allah kolaylık versin. Bizimki gibi rahat bi süreç geçirirsiniz umarım. Benim hiç korktuğum gibi olmadı sizin de rahatça geçsin sağlıkla büyüsün bebisiniz hatta bebisleriniz :)
(15 puan) tarafından
Amin amin Allah hepimize kolaylık versin sağlıkla büyüsün evlatlarımiz
-Reklam-
0 oy
(1,560 puan) tarafından
Gece beslenmesini kessen daha iyi olur. Artık alışkanlık olduğu için uyanıyor. Birkaç gün zorlanırsın ama alışır. Sana da daha iyi olur. Zaten 1 yaşından sonra emzik vermek saçmalık olur 15-18 ay civarı emziği bırakmaları gerekiyor diş ve çene sağlığı için. Bence bi dene
(15 puan) tarafından
Teşekkür ederim peki siz olsanız mamaya başlar mısınız
0 oy
(678 puan) tarafından
1 yasa kadar emzirmissiniz gayet yeterli bence. Gece beslenmesini emzirmeyi kesince bırakmaya çalışın. Gün içinde de süt olarak mama verirsiniz birkaç ay. Hemen inek sütü de vermemiş olursunuz. 
(15 puan) tarafından
Deniycem teşekkür ederim
0 oy
(434 puan) tarafından
Ben 1 numaralı oğlumu sütten kestikten sonra  muzlu süt yapıp vermiştim. 

İlgili bir soru bulunamadı

...