0 oy
132 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (8 puan) tarafından
Bebeğim 3 aylık olmak üzere gece atesi çıktı 38 derece sabahta devam edince sağlık ocağına götürdüm boğazında afta benzer bir kızarıklık gördü doktor ve el ayak hastalığı ya da öpücük hastalığı olabilir dedi antibiyotik verdi dünden beri ateşi düştü ama öksürük başladı gerçekten el ayak hastalığı mi yoksa soğuk alma öksürük mü bilemedim. İnternetten baktığımda bu hastalığın belirtilerinde öksürük yok. Bu hastalığı atlatanlar yardımcı olabilir mi ?
Bebek Ayı 3

2 Cevaplar

0 oy
(9,103 puan) tarafından
El ayak hastalığı ağız içi, dudak çevresi, el ve ayaklarda kırmızı noktalar oluşur ateş düştükten sonra. Sonra o noktalar su toplar. 
(8 puan) tarafından
Dun de bugun de atesi yoktu tahmini ne zaman oluyor bu dokuntuler suan cikmadi insallah bu hastalik değildir bizimki gerci öksürük de zor ama ne bileyim
(9,103 puan) tarafından
Ateş düşer düşmez minik minik oluyor toplu iğne ucu gibi
-Reklam-
0 oy
(3,522 puan) tarafından
El ayak hastaliginda yüksek ateş oluyor diye biliyorum ve vucutta dokuntuler şeklinde devam ediyor. Bogazindaki kizariklik ve aft ates yapmıştır. Beraberinde de öksürük olabilir. Eger oksuruk devam ederse yine bir çocuk doktoruna gidin. Gecmis olsun.
(8 puan) tarafından
Teşekkür ederim bir sey soylemek için erken diyorsunuz yani
(3,522 puan) tarafından
Benim yegenim geçirdi canim yüksek ateş ve vucudunda dokuntuler hatta tırnakları bile döküldü. Ben sanmiyorum. Boğazından kaynakli ates ve sonunda oksuruk olmus olabilir. Eger geniz akıntısı da varsa o da oksuruk yapıyor olabilir. Bir çocuk doktoruna gidin. Saglik ocagi doktoruna gitmişsiniz. Cocuk doktoru daha sağlıklı bir cevap verecektir. Gittiğiniz doktor o olabilir bu olabilir diye saymış. Kesin bir teşhis koymamış. Olmadi bogaz kültürü aldırın. Ciğerlerini de dinlesinler. Geçmiş olsun.
(3,522 puan) tarafından
Ayrica ates sonrasi dokuntu de olabilir. Yani illa el ayak hastaligi olacak diye bir sey yok. Ama el ayak hastaligi daha ağır bir hastalık canim..
(8 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim bugun gittim doktora el ayak hastalığı değil dedi sadece oksuruk biraz soğuk almış
(3,522 puan) tarafından
Geçmiş olsun canim sevindim. Eger emziriyorsaniz siz bol bol iyi beslenin. Sogan, sarimsak tüketin. Bebeğinize geçer. ♡

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 465 göst.
20 Kasım 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde EMİRECE (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 376 göst.
0 oy
0 cevap 378 göst.
30 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Emel arıcı (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 761 göst.
...