0 oy
202 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (390 puan) tarafından
Normal mi bu acaba? Bilgisi olan var mı. Ara ara oluyor kızım da

5 Cevaplar

0 oy
(1 puan) tarafından
Sizin çocuğunzn durumu nasıl bilemem. Çocuğunuz kaç yaşında blmyorm. Benm dayimin çocuğu 1 yasa yakindi Sanrm bu belrtileri gösterdiğinde otizm rahatsızlığı çıktı. Sürekli dalıyordu ve bir yere odaklanıp kalıyordu. Tepki vermiyordu bazen. Tabiki sizin için öyledir diyemem yanlış anlamayın. Ama siz onun annesi olarak çocuğunzda gözünüze batan davranışlar fark ediyorsanız ve normal gelmyorsa bir çocuk doktoruna götürün derim. Sadece başımızdan geçen olayı anlatmak istedim. Umarım sizde öyle bişey yoktur.
(115 puan) tarafından
Sadece dalma ile olabilecek bi durum değil otizm kesinlikle başka belirtileri de vardır yanında
(390 puan) tarafından
Aslında eşim çok rahatsız olduğu için sormak istedim. Çok yaşadığımız bir durum değil. Yani 2-3 saniyelik bir durum.  Otizm için tek başına yeterli bir belirti değildir sanırım. Onun dışında otizm belirtisi sayılabilecek hiç bir davranışı yok  çünkü . 2 yaşına girecek 20 gün sonra.
(390 puan) tarafından
Evet bende öyle düşünüyorum. Otizm ile alakalı bir belirti yok. Göz dalması da.cok sık bir durum değil zaten. Sadece.merak ettiğim için sordum.. yetişkinler de de olan birşey sonuçta .
(1 puan) tarafından
Dedgm gbi öyle olmayabilir. Eğer içinizde sknti yaratyorsa bu durum yinede çocuk doktoruna sorun bnce.
-Reklam-
0 oy
(1,081 puan) tarafından
Seslendiğinizde yada dokunduğunuzda bakıyorsa sorun değil yinede doktora sorun eğer sese dokunmaya tepki veemiyorsa o zaman sorun
0 oy
(9,157 puan) tarafından
Neye dalıyor peki. Baktığı yerde ne var. Yada cilve tarzı birşey mi. Benim oğlum da yapar. Bir yere dalıp sonra gülerek gelir 
0 oy
(196 puan) tarafından
Benim bebeğim 4 ay 20 günlük. Göz teması var. Tepki verme var. Ce eee yapıyorum gülüyor. Bazen geldi geldi yapıyorum gülüyor. Etkiye tepki veriyor yani. Yüz üstü dönüyor kendisi. Emeklemeye çalışıyor. Göğsünü yukarı kaldırıyor. Ses olduğu zaman hemen kafasını çeviriyor. Her bebek gibi vs vs vs. Bazen oluyor ki bir yere dalıyor. Sonra ismiyle hitap ediyorum bakıyor bana. Normal bence. Oynuyorken ismiyle sesleniyorum hemen dönüp bakıyor. 
(196 puan) tarafından
Devamı : yani tek bir şey belirti değildir. Otizm maddelerinden çoğu varsa sizde olabior. Ama bunu biz teşhis edemeyiz doktora gitmeniz de yarar var.
(115 puan) tarafından
Size gelişimi hakkında bilgi sormamış ya da neler tapıyor bebeğiniz dememiş otizm göz dalmasıyla tek başına bi alakası yoktur.
(196 puan) tarafından
İşte bende onu demeye çalıştım. Normal ay olarak gelişimi iyiyse tek göz dalması ile otizmli olduğunu söyleyemeyiz. Mesela benim oğlum ayına göre gayet iyi. Ama göz dalması var. Arada o da. O yüzden sıkıntı etmiyorum
(115 puan) tarafından
Her çocuk dalar uykusu gelir dalar birşeyi inceliyordur dalar benimde kızımda dalma vardı ben videosunu çektim norolojiye de götürdüm bişey çıkmadı sürekli olmasa da arada oluyor
0 oy
(510 puan) tarafından
Benim kızımda daliyor canım bir yere odaklanıyor 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 127 göst.
18 Ocak 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde smyrsmyr (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 205 göst.
19 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Merisina (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 96 göst.
13 Nisan 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sevgi güzel han (78 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 259 göst.
...