0 oy
196 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (834 puan) tarafından
Kızlar kızım 28 aylık bez değiştirmek istemiyor zor bela yatırıp değiştiriyorum bu yüzden tuvalete alıştırmak istiyorum ilk cocugum bilgim hiç yok sorularıma gelelim

Kış günü tuvalet eğitimi verilir mi 

Gece bez takmali miyim 

Külot bez takmali miyim yoksa altına kaçırsın mi yani normal külot mu kullanayım

Adaptör aldım korktu lazimlik aldım oturuyor fakat küçük tuvaletini yakalayamiyorum sanırım tutuyor çünkü içeri gittiğimde bezine yapmisti

Siz neler yaptınız bu işi kolaylaştıracak önerilerinizi bekliyorum...

1 cevap

0 oy
(24 puan) tarafından
Bende kızıma o aylarda tuvalet eğitimi vermiştim. Ve kışın özellikle vermek istedim ev sıcaksa üşütecek bir durum yoksa verebilirsiniz. 

Bezi bir kez çıkardım ve bir daha hiç takmadım gece de dahil. Renkli külotlar aldım seveceği şekilde.

Altına kaçırmalı ki rahatsız olsun. Ve tuvalete gitme isteği olsun. Kızım tam 10 gün sürdü tam olarak hiç kaçırmadan tuvalete yapması. 

İlk 2-3 gün nerdeyse hiç lazımlığa yapamadı hep altına kaçırdı. Ama gece asla altına kaçırma olayı yaşamadık. Tuvalet eğitimine başladığımız ilk günden beri hiç kaçırmadı. 

Sakin kalabilmek çok önemli evde heryere tuvaletini kaçırabilir saklanıp bi köşede yapmak isteyebilir. Tuvalet eğitimi ile çizgi film şarkılarını dinletebilirsiniz hem eğlenceli hale gelir hem korkmaz. Evde sevdiği bir oyuncak bebeği varsa tuvalete teşvik için bebeğin çişi gelmiş hadi birlikte gidelim seninde olabilir belki. Diyerek eğlenceli hale getirebilirsiniz.  Kolaylıkla atlatırsınız inşallah bu süreci. 
(834 puan) tarafından
Çok sagolun kendim biraz takıntılı  biriyim konu temizlik olunca çok sıkıntı yapıyorum kendime halı silinir ama koltuklara naparim bilmiyorum sizce halıyı kaldırayım mı
(24 puan) tarafından
Sizi çok iyi anlıyorum bende temizlik konusunda çok takıntılıyım ancak bu süreçte en ufak sinirlenmemiz onlara ters etki yapıyor. Benim halı örtülerim vardı yerler soğuk olduğu için kaldıramadım. Ama sizin evinizde yerden ısıtma sistemi varsa sıcaksa kaldırabilirsiniz. Koltuklara da örtü örttüm. Hatta heryer örtülüydü o süre zarfında diyebilirim :)) aklım çıkıyordu heryer batacak diye ama yinede sakin görünmeye çalışıyordum. Bir kaç kez parkeye yapmıştı Allah'tan halıya felan değil. Hatta sonra gelip benden bez istemişti gidip parkeyi temizlemek için :)) Temizlenir elbet önemli olan çocuklar korkmadan alışabilsin. Biraz bile korkması hem süreci uzatır hemde ilerleyen zamanlarda bile altına kaçırmasına sebep olabilir.
(24 puan) tarafından
Gece de yatağına Alez ve alt açma bezleri sarmıştım 4-5 tane :)) ne olur ne olmaz diye tabi çok şükür bir kaçırma olmadı ancak yinede insan rahat ediyor sizde o şekilde deneyebilirsiniz.
(834 puan) tarafından
Cok sagolun gerçekten çok faydası oldu bana evim yerden ısıtmalı sanırım battaniye koyucam:)
(24 puan) tarafından
Yerden ısıtmalıysa çok daha iyi o zaman. Biraz sabır isteyen bir süreç kolaylıklar diliyorum. :))
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 507 göst.
0 oy
5 cevap 1,961 göst.
0 oy
8 cevap 524 göst.
26 Ekim 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Linadalan (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 98 göst.
25 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ferdakybldnz (13 puan) tarafından soruldu
...