0 oy
413 göst.
36-48 ay arası bebekler kategorisinde (966 puan) tarafından
Anneler lütfen benimle bilgilerinizi yada sizde de aynı durumlar paylaşın. 3 buçuk yaşında oğlum var. Kendisi her çocukta olduğu gibi çok akıllı ama uslu değil. Yaramaz olup da düz duvara tırmanan o kadar da değil ama bazen bizi gerçekten çok zorluyor. Örnek üzerinden anlatayım size mesela bı yere misaforlige gidiyoruz yolda herşey güzel  arabadan ben inmicem diyor zorla indirince de gitcem gitcem diye ağlıyor. Sonra istediği birşeyle gönlünü yapıyoruz da susuyor. Eve geldiğimizde yine aynı arabadan inmicem dedi bıraktık biraz arabada sonra babası kucağına aldı getirdi eve ama kapıyı açmaya çalışıyor. Gitcem diyor sadece yada hayır hayır hayır der bir şeyi sürekli der. Konuşmaya çalışıyoruz daha da yüksek sesle devam ediyor. Banyo yaptırdık yine dinmiyor. En sonunda hadi şarkı dinleyelim telefondan diyerek biraz sustu. Sonra da o kadar ağlamaya uyuya kaldı zaten. Bu kısa bı evre de değil  1 buçuk 2 saat sürdü. Bu aksam tekrar yaptı çikolata verdim kısa sürdü. Bunu bı ödül için mi yapiyor noluyor bilmiyoruz. Bide insanları hiç sevmez. Mesela mahalle de markete falan gidiyoruz insanlar konuşur birşeyler der bağırır onlara. Başından utandığı için yapar bazisini da hiç sevmez. Bu aradan durduk yere kusmeler çıkardı.mesela sofrada birşey istediği gibi olmasın tamam o zaman yemem der çeker gider. Çok takmam bunda sonra koltuğun arkasından kendisi çıkar gelir. Bayada uzun oldu ama bu geçişi bı evre dönem mi yoksa bizde mi sorun var. Ha bide üzerine düşeriz oyunlar olsun oynarız devamlı ilgileriz de kendisiyle. Bunları gece yapıyor ya sabah sorarız kim kim böyle yaptı neden yaptın oğlum noldu diye bilmem der gecistirir. Yaptıklarının farkında ama huysuzluk yapıyor işte. 

3 Cevaplar

0 oy
(378 puan) tarafından
Canm 6yasindaki kizim o yaslardayken aynisinj yapardi ve emin ol daha fazlasjni yapardi halada basina buyruk bi kiz kizmadan yaklasirsm ben cubku cocugumn huyunu biliorm neden ole yaptgini uykusu geldiginde genellikle bole yapardi ve bak 7 yasina gircek halada ayni uykusu geldgnde kuyameti koparir sinir krizlerj gecirr uyur uyandgndada ozur dilerim anne cok uykum geldigi icn dayanamiorm der yani ben bildgm icn normal karsiliorm goz hizasina gevip konusmaya calisiorm seni biliorm uykun var kendinj yorma gel uyuyalim gibisinden motive ediorm hersefernde biraz daha azalttim acikcasi odullendrmw derim cunku bu onu aliskanlik haline getirr bu huyundan vazgecmez odullendrmedm ama kizmadmda cezada vermedkm bi sekilde sakinlesmesjnj beklerim konusurm olmazsa susar beklerim sustugm zaman kendilignden sakinlesir oglumu takip et derim genellikle neden bole yapior cunku vardir elbet bi zoru
(966 puan) tarafından
Aynı uykusu daralıyor. İyice geliyor uyku hatta direnme oğlum hadi yatalım artık deriz ama ağlamaya devam ediyor.
-Reklam-
0 oy
(481 puan) tarafından
Canım sanki agladiginda ona istediği bir şey gelcek ona alışmış ondan yapiyo olabilir mi 
0 oy
(381 puan) tarafından
Çocuklarda Sınırlar isimli bir kitap var.. Onu mutlaka okumanı öneririm.. Yazarı Henry Cloud, John Townsed.. Şuan sana çocuğuna nasıl davranman gerektiğini yazmam çok uzun.. O kitabı oku mutlaka çok rahatlarsın. 
(966 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim mutlaka bakacağım.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 142 göst.
10 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde 250121u (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 413 göst.
0 oy
0 cevap 142 göst.
12 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde c!vc!v (91 puan) tarafından soruldu
...