0 oy
225 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (632 puan) tarafından
kizlar kızım iştahsız bir cocuk zorla biseyler yediyorum sabah kahvaltısında bir yumurta omleti küçük bir patates bir iki dilim kaşar bı dilim domates salatalık tek yiyor bazen bitiriyor bazen bitirmiyor genelde kahvltsini 11 gbi yapar o saatte uyandığı için saat 14 gbi corba veriyorm bir kase uyuyor uyandığında 6 gibi pilav yoğurt bazen yanına tavuk yada et küçük bir dilim kadar yiyor gece uyumadan öncede kaşık maması yapiyrm meyveli fln onu yiyor biraz bunlarla doyarmi acaba sanki hep açmış gbi hissediyorum bunlri tabi çok zorlukla verym 
Bebek Ayı 25 aylık

2 Cevaplar

0 oy
(642 puan) tarafından
Maşallah canım yine iyi yiyormuş seninki. Benim kızım sabah sekizde kalkar dokuz da kahvaltı bir tane yumurtayı asla bitirmez beş altı tane zeytin iki dilim salatalık iki dilim domates patates varsa yer olmazsa yemez pek tercihim değil patates olursa yumurta yenmez bende yapmıyorum çok nadir. Öğlen bir gibi bir kase çorba. Uyur uyanır o ara hiç bişey vermem yediye kadar eğer verirsem akşamdan sonrası ac kalıyor bende yedi de yemek veriyorum tavuk sevmiyor et az da olsa yediği için et yemekleri yaparım yanina pilav yada makarna salata da yer bir kaç kaşık. 7 den sonra hiç bişey yemez meyve sevmez kuruyemiş sevmez sadece patlamış mısır çekirdek yada kabak çekirdeği yer. Velhasıl kelam üç öğün az az besleniyoruz. Ama çok şükür sağlığı kilosu boyu yerinde çok takardim ama artık hiç takmıyorum.
(632 puan) tarafından
anladım canm ben çok takiyrm ya bizimki meyve helde cerez aşırı sever baya yer fındık fıstık kaju falan ama kilosu az işte 12 .5 kilo asla kilo almıyor anlamadm bnde
(642 puan) tarafından
Kilosu bence gayet iyi. Maşallah boyunda da sıkıntı yoksa bence problem degil
(632 puan) tarafından
gerçekten mi ya bana mı çok zayıf görünüyor ama doktorda kilosu az dedi boyu  güzel 90 cm babası gibi ince uzun olacak heralde;)
-Reklam-
0 oy
(3,779 puan) tarafından
Masallah canim. Bence iyi yiyo. 

Benim bebegim haftasonu evde ,haslanmis 1 yumurts beyazi, 2-3 parmak kadar kaşar peynir. Yarim cevizli avakado yer. İsterse bi kac tane de zeytin. 1 tatli kasigi tahin-pekmez veya helva veririm. Yada patatesli yumurta yaparim icine beyaz peynirde katarim. Pisince 1 tatli kasigi ceviz eklerim. Yarim kase kadar oluyo. Bazi gunlerde bunu yer. 

Oglen 1 kase yogurt muz ve kuruyemis yer. Oglenleri uyumuyo. 

Aksam da etli,kemik sulu bi corba veriyorum yaninda da pilav vs oluyo. Haftanu bu sekilde. 

Haftaici krese giduyo. Sabah 1 haslanmis yumurta beyazi,1 parmak kadar kasar az bisey helva ve ceyrek  avakadoya ceviz ekleyip yediriim.

Okula gidince de kahvalti ediyo 1 tane yumurta,zeytin,peynir falan yiyo genelde. Bazi gunler pankek,krep,simit olunca onlari da yer. 

Oglen okulda corba ve pilav ya da makarna yer yogurt varsa onuda yiyo genelde. Bazden sevdigi salata olursa onuda yer. Etli ve sebzeli yemekte oluyo ama yemiyo. İkindi vaktide meyve veya kek,kurabiye gibi bisey oluyo onuda yer. 

Aksam 6:30 gibi aksam yemegi yediriyorum. Genelde etli,kemik suyuna bi yemek ya da corba yaparim. Yaninda yogurtla yediririm. Dun sulukofte ve yogurt yedi. Bugun mercimek corbasi yaptim icine bebegim de yiyecegi icin kavurma koydum. Bulgur pilavi ve yogurt yiyecek bi de. Tabi bunlari toplam bi kase anca yer. 8 gibi meyve genelde muz ve kuruyemis yer. Bazı gunler isterse meyve sonrasi bebe biskuvisi veriyorum 2-3 tane. 

Biz de duzen bu sekilde her ogunde ortalama 1 kase kadar yer.  Gunluk yumurta,peynir,yogurt,kuruyemis,meyve ve etli,kemik sulu bi yemek yedirmeye dikkat ediyorum. 
(49 puan) tarafından
Tam böyle bir post acayim derken karşıma çıktı kızımın hiç sabah kahvaltısı yok öğlen sadece çorba içiyor onun dışında aksam pilav yoğurt et veya tavuk gece de muzlu bebe bisküvi si yiyor kahvaltı ile hiç aramiz yok kafayı yicem artik psikolojim bozuluyor yemek yemeyince
(632 puan) tarafından
maşallah düzeni de güzel sizinki de güzel yiyor gercektn tan stres ya kızıma uemek hazırlamakla yedirmekle geçiyor resmen günüm biraz yese dünyalar benim oluyor ama az az yiyor
(632 puan) tarafından
benimde öyle çok geriliyorum yemese Allah yardımcımz olsn inşallah
(3,779 puan) tarafından
Sagolun sukur zorla da olsa bi sekilde yediriyorum. Benim cevremde ki bebeklere gore de az yiyo ama gelisimi iyi oldugu icin cok onemsemiyorum. Bu arada yazmayi unutmusum hala emziriyorum. Sabah aksam ve gece 1 kez de emer.
(3,779 puan) tarafından
@Damla06 canim kahvaltisini gec vermeyi denedin mi ? Benim bebegim 7 gibi kalkar 9 gibi kahvalti ettirmeye calisirdim yemezdi. Bende kahvalti saatini 11 e cektim ve yemeye basladi. Sonra da oglen uykusuna yatardi. Bi de hic peynir yemezdi. Ben kahvalti hazirlarken eline tel peynir ve kasar verdim heralde aç oldugu icin guzel geldi. Oyle oyle alisti peynir yemeyede.
(632 puan) tarafından
maşallah kaç aylık bebeginiz emziriyorsnz ben 19 aylıkken mecbur bıraktım bir ay sonrası ikinci bebeğim doğacaktı kestim kızımı
(3,779 puan) tarafından
1 hafta sonra 28 aylik olacak.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 145 göst.
6 Mart 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde ❤️Melikeee (546 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 319 göst.
14 Ocak 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Slvygz (633 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 339 göst.
13 Temmuz 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Efoşumm (1,448 puan) tarafından soruldu
...