0 oy
144 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (32 puan) tarafından
Bebeğim yeni 4 aya girdi. Gündüz uykuları uzamaya başladı bu durum normal mi?

2 Cevaplar

0 oy
(196 puan) tarafından
Normal. Yenidoğandan çıktı. Artık 3-4 saat uyuyabilir uyandırıp emzirmenize gerek yok. Ne zmaan uyanırsa o zaman emzirin. Bir de 4. Ay atağı denen aslında bebeğimin bir sikintisi var bilmiyorum, millete ise bilmiyorum dememk için atak diyoruz :D bu aylarda meme reddi olur, uykusu değişir, gece uyumaz, gündüz uyumaz, huzursuz olur vs vs. Normal bir süreç ve her anne yaşıyor bunu. Sabırlı olmakta yarar var. Meme reddi olduğunda yürüyerek emzirin ya da ters çevirip öyle emzirin değişik pozisyonlarda emzirin. Ben öyle yapıyordum. Yoksa mastıt olur ve sütünüz kesilebilir. mama kullanıyor musunuz bilmiyorum. Mama kullanıyorsanız da aynı şey için geçerli. Mama kullanmıyorsanız da bu süreçte insanın aklına ilk gelen şey meme emmiyor ve mama almam lazım yoksa çocuk aç kalır. Asla öyle bir durum söz konusu değil. Mamayı aklınıza getirmeyin. Sadece anne sütü alıyorsa birakin anne sütü ile beslensin. Zorlu bir süreç. Ama geçiyor. 

4. Ay atağı denen şey bence, ilk 3 ay bebek hala anne karnında sanirmis kendisini ne oluyorsa 3. Aydan sonra yani 4. Ay başından itibaren başlıyor. Dünyayı tanıyor bazen boş duvara bile baka kalır. Degsiik sesler çıkarır çığlık atar vs vs. Yeni şeyleri öğrendiği için uykuya geçişi  zor olur. Yani 4. Ay atağı her bebekte farklılık gösterse de her bebek ve anne yaşıyor bu durumu. Size tek tavsiyem sabir :)
(685 puan) tarafından
Benim bebegin 2 buçuk aylık ama 4 atağı gibi huzursuz uyku problemi var bazen meme reddi yaşıyoruz. 4.ayda da mı olacak üzülmemek elde değil
(196 puan) tarafından
İnsan yetiştirmek kolay değil. Boşuna cennet annelerin ayaklarında değil. Sabır başka hicbirsey çözüm değil. Benim oğlum da 4 ay 27 günlük. Atak ayını atlattık ama şimdi de diş başladı. Huzursuz memnuniyetsiz. Oyun oynuyorum yok gezdiriyorum yok dışarı çıkarıyorum neler yapıyorum neler ama yok yok huysuz. Diş sancıları var. Mecbur sabrediyorum.
(32 puan) tarafından
Yorumunuz için teşekkürler. Bugün gündüz 3 saat uyudu son uykusuydu ama halen gece uykusuna geçemedi. Normalde uyku aralığı 2 saat idi.
(196 puan) tarafından
İşte dedigim gibi değişik evreleri var bu bebeklerin. :) sabırlı olun hepsi geçecek.
-Reklam-
0 oy
(357 puan) tarafından
Benimde bebeğim 6 aylık 6 aylık olana kadar uyku düzenimiz sürekli değişiklik gösteriyordu bazen güzel uyurdu bazen hiç uyumazdı 6 aylık olasıya  kadar değişkenlik gösterebiliyor 6 aydan sonra düzene giriyor uykuları yani 3 çocuğum var üçünde de bu şekilde tecrübe ettim 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 118 göst.
0 oy
1 cevap 137 göst.
17 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kader gktn (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 208 göst.
0 oy
2 cevap 149 göst.
6 Aralık 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hatcerbas (41 puan) tarafından soruldu
...