0 oy
205 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (678 puan) tarafından

image


Bebeğim 10 gün sonra 3 aylık olacak birkaç gündür aşırı ağlaması huzursuzluğu oluyor. Doğdu doğalı zaten huzurlu bir sürecimiz olmadı gazlı birbebek. Gaz bakımından elhamdülillah rahatız biraz daha kendi çıkarmaya başladı arada zorlansa da. Fakat eli hep ağzında. Bu aylar öyle olur biliyorum çünkü bebekler ilk oral olarak öğrenme sürecinde olurlar ellerini tanırlar falan ama dilini iki damağında arasında sakız çiğner gibi yapıyor. Tükürük ve salya da oluyor aşırı değil ama sürekli bir tükürük çıkarıyor akıyor. Emerek uyur emmeyi sever bazen o kadar ağlıyor ki memede bile rahat edemiyor. Gazi olunca anlıyorum gaz değil. Annem nazar olmuş diyor fakat uyuyor da her ne kadarhuzursuz uyusa çabucak uyansa da. Sizce başka ne sebebi olabilir. Kıpkırmızı oluyor ağlayacağım diye. Bir sıkıntısı var ama çözemedim.

Bebek Ayı 2 buçuk aylık

3 Cevaplar

0 oy
(128 puan) tarafından

Ben çok anlamam ama erken mi diş çıkarıcak acaba ?:(

(678 puan) tarafından
Bilmiyorum şu huzursuzluğu bi bitse. Neden olduğunu bilsem çözüm arayacağım
(128 puan) tarafından
Bizde de var 4 aylığız zeytinyagının içine karanfil koyup buzdolabında bekletiyorlar sonra damaklarına sürüyorlar ben dün denedim bilmiyorum etkisi olur mu doktorunuza sorup deneyin isterseniz bir de elinizle orayı ovalayınca huzursuzluk yapıyor mu ?
(678 puan) tarafından
Ağlarken  diş yerlerinin üzerinde parmağımı gezdiriyorum susuyor.
(678 puan) tarafından
Ama dış bölgeleri yer yer şişmiş hafif. Ben dış çıkaracağını ziyade damağı sertlesiyor o kaşıntı yapıyor diye düşündüm. İkinci çocuğum ama ilk bebeğimin 4 ayda sıkıntısı başlamış 5.ayda iki dişi vardı. Ama tam net olarak da hatirlamayadım ilk dişler nasıl çıkmıştı aradan 5 sene geçince. Ama çok huzursuzdu zor çıkmıştı.
-Reklam-
0 oy
(216 puan) tarafından
Dış huzursuzlugu o canım damaklari kasiniyo ondan öyle oluyor bn kızıma karanfil yağı ile zeyntinyayini karıştırıp sürüyordum çok rahatlıyordu şimdi oğlum üç aylık onunda başladı elini ağzından cikqrmiyo salya akiyo onada surecem 
(678 puan) tarafından
Peki dış ne zaman çıkacak? Çok erken başladı sanki bu diş dönemi
(216 puan) tarafından
Bu bebrkten bebeğe değişiyor kızım 7. Ayında çıkarmıştı..oğlumu bilmiyorum ama aynı durumları sysm bizde yaşıyoruz
0 oy
(66 puan) tarafından
Benim bebeğiminde tam 2.5 aylıkken başladı diş sıkıntısı herkes çok erken vs dedi ama salyası aşırı arttı huysuzluğu aşırı arttı eli sürekli ağzındaydı damaklarını parmağıımla kaşıdığımda hoşuna gidiyordu falan. Tam 6 aylıkken de ön alt dişini patlattı. Yani huzursuzluk başlasada dişi çıkarması hemem olmuyo malesef. Diş çıkmaya yakın 3 gün gece yarım saatte bi ağlayarak uyandı ve kafası çok sıcak oluyordu. Sonra bi baktım dişi patlamıştı. 
(678 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 154 göst.
0 oy
5 cevap 597 göst.
8 Ekim 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Senem4040 (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 171 göst.
30 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ashab111 (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 970 göst.
21 Ekim 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Elif Dikbaş (10 puan) tarafından soruldu
...