0 oy
144 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (57 puan) tarafından
Kızlar selam, inanılmaz şekilde gaz sorunundan çeken biri olarak yazıyorum. Daha öncede yazdım. Çok farklı doktor gezdik, erkek bebekler gazlı olur öyle böyle diye geçiştirip durdular. Bebeğim günün çoğunluğunu ikinarak ve gaz çıkarırken ağlayarak geçiriyordu. Ayrıca sürekli sulu kakası vardı. 

Sonunda işini gerçekten severek yapan bir doktora denk gelebildim. İnanılmaz ilgilendi her şeyiyle. Birçok tahlil yaptırdık. Bugün son tahlil sonucu da çıktı. Laktoz intoleransi varmış, gaz bu yüzden bu kadar aşırı oluyormuş. 

Bugün bebeğim 2 aylık oldu. Bugüne kadar olan tüm gaz damlalarını kesti doktor. Her beslenme öncesi laktazm kullanacaksın dedi. 10 gün onu deneyeceğiz dedi, anne sütünü kesmedi. Laktozsuz diyet önerdiler. Daha öncesinde de alerji olabilir diye birçok besini kesmişlerdi, yemiyordum zaten. Laktoz intoleransi olan bebekleriniz için neler yaptınız? Doktorun önerileri dışında yapmam gereken veya sizlerin uyguladığı bir şeyler var mı?

Ve son olarak bu durum ne zamana kadar sürüyor?
Bebek Ayı 2 ay

2 Cevaplar

0 oy
(192 puan) tarafından

Canım laktoz intoleransi bende de var. Bebeğimde olmasından da şüphe ediyorum. Gazlı bir bebek hep ikiniyor ve köpüklü sulu kaka yapıyor bazen. Sizin belirtileriniz neydi doktora goturmedim bunun için cevremdekiler normal dediler ama götürmeli miyim? 

Çok geçmiş olsun bu arada
(57 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum. Valla benim de çevrem hep öyle. Bazı bebekler gazlı olurmuş vs. İlk bebeğim bu benim. İnanmadım, en azından doktora götüreyim o söylesin dedim. Ha doktorlarda inadına test yapmıyor, normal deyip gecistiriyorlar.

Köpüklü, sulu kaka var, ayrıca kakayı gürültülü yapıyor baya. Çok fazla gazı var, ne kullandiysam azıcık bile etki etmedi resmen. Birde çok ıkınıyor hemde çok. Ben bu kadar ikinmasindan rahatsız oldum, bence gaita testi yaptırın içiniz rahat olsun. Gaitada şeker kramografisine bakıp çözüyorlar zaten. Varsa çözüm ararsınız. Gaz zor bir durum, çocuk resmen acı çekiyor yani.
-Reklam-
0 oy
(24 puan) tarafından
ayni skntilari bizde yasadik surekli agliyordu gurultulu kaka yapiyordu gaz cok vardi laktoz inteloransi  ve sut ve sut urunlerine yumurta beyazina alerjisi.cikti ona gore diyet uyguladik kakasi duzeldi.alerji.doktoruna kesinlikle goturun bebegin rahatlamasi icinde cingene salincak yaparsanz faydasini gorursunuz bebegim cok gazdan dolayi.elde carsafla salladigimzda sakinliyodu bizde careyi.cingene besikte bulduk hamak.besik rahatlatmadi ozellikle  eski yontem.olcak duvardan duvara iple carsaf gecirceksiniz bebegi sarcak carsaf karnindaki gaz dagildigi. icin rahatlyordu kesinlikle oneririm gazi 1 bucuk yasina kadar surdu.malesef gece ve gunduz gazdan hep uyanyordu cok zordu ama geciyor inanin. o dediginz ilacida kullandik 1 kutu gaz ilaci denedik faydasi.yok  ama neler neler yaptik yazsam bitmez umarim sizin bizimki kadar uzun sürmez birde youtubede kolik.bebek.muzigi var onu acabilirsiniz ben o muzigi acip sallyodum rahatlyordu dogmadan once hic sallamicam dyordum ama cocugunu o sekilde rahatladigini gorunce yapiyorsn ve doktorumuzda sakincasi yok dedi umarim faydasi olur 
(57 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, benimki birde burnundan kusuyor ikindikca ve nefessiz kalıyor. Artık gücüm tükendi. İnşallah o kadar sürmez gerçekten :(

Kolik müziği rahatlatıyor gerçekten. Birde arabada sakinliyor biraz. Hamak almıştım aslında ama dediğiniz gibi pek bir etkisi olmuyor. Sizin önerdiğiniz şekilde sallayayim
(24 puan) tarafından
ne demek.faydam olursa ne mutlu bana cok zor sizi cok iyi anliyorum birde spa merkezleri oluyor oda cok iyi geliyor hatta agladi.cok suyun icinde e tabi uyuyamyordu uykusuz suyun icinde rahatlayip uyuyakalmsti yavrum ckartinca masaj yapyorlar bir gaz cikti onlar bile.inanamadi hatta eve gelince ilk.defa 2 saat uyumustu ama surekli goturmek maliyetli oldugu icin kuvete sicaga yakin su koyup yani derece almstik ordaki havuzun derecesi 40 ti ona gore ayarlayip icinde oyaliyoduk oda rahatlatyordu braz

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 298 göst.
0 oy
6 cevap 262 göst.
6 Eylül 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Metehan'ım (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 424 göst.
0 oy
2 cevap 474 göst.
...