0 oy
97 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (29 puan) tarafından
5 aylık bebeğim doğduğu günden beri silikon ucuyla emiyordu. Çalıştigim için biberona sağıp biraktim sütümü. 3 gündür beni hiç emmek istemiyor. Minicik elleriyle beni itiyor. kendini geriye doğru itiyor. Ama bununla birlikte de uyku gerilemesi de oldu. Ağlayarak uyanıyor 20 dkya indi uykuları .O yüzden biberona alıştı da böyle yapiyor diyemiyorum. Diş ten dolayı mi yapıyor. Neden anlamadım.??

2 Cevaplar

0 oy
(196 puan) tarafından
Hoş geldin 4. Ay atağı.... Bu atak bazılarında 6-7. Aya kadar devam ediyor. Diş sancısı da olabilir. bebislerin bir gunu diğerine uymuyor. Geçecektir. Sabır. Ben neler çektim neler. Amaan Allah'ım. Emzirmek için evi tempolu şekilde yuruyordum her karesini yoksa emmiyordu. 
(29 puan) tarafından
Dr. Osman Gönülal atak haftası diye birşey yok diyordu. İnternette hesaplayinca evet hesaplama çıkıyor. 10 gündür sizin dediginiz gibi ayakta gezdirerek emzirdim. Tuttu sonra oturdum. Ama şu 3 gündür hiç memeye bakmıyor bile ayakta gezdirmek nafile.. çok stres yaptım o agladikca ben ağlıyorum. ne yapacağımı sasirdim valla. Kalan 8 gün diyor hesaplama. Gerçekten o kadar gün gectikten sonra bitiyor mu bu. ? Kaşık biberon almalı mıyım yoksa bu şekilde devam mi edeyim.?
(196 puan) tarafından
Bence devam edin. Zor ama geçecek
-Reklam-
0 oy
(134 puan) tarafından
Merhaba.

Benim oğlum 7 aylık ve o da doğduğundan beri silikon uçla emiyor. Başlarda emzirmeye ek olarak sağdığım sütü de biberonla veriyordum. Silikon uç da biberon başına benzediğinden meme reddine sebep olmadı. Ama hemen hemen her atak döneminde birkaç gün, bazen 1 hafta meme reddi oluyor ve geçiyor. Bahsettiğiniz atak dönemi ile ilgili gibi görünüyor. İşten geldiğiniz zamanlarda göz teması kurarak oyunlar oynayın. Bebeğinizi sadece bezi kalacak şekilde soyun, sizin de üstünüz tamamen çıplak olsun. Böyle sarılın, vakit geçirin, ama emzirmeye çalışmayın. Sadece ten tene temas ederek vakit geçirin. Veya beraber duşa girin. Evde olmadığınız zamanlar için size tepki gösteriyor da olabilir, bu şekilde ısınsın yeniden. En önemlisi de sabırlı olun. 4-5 ay civarında en zorlu meme reddi olur bebeklerde. Bebekken emmeyi bırakan kişilerin çoğu da bu aylarda memeden kesilmiştir genelde. Çünkü anne ne yapacağını bilemez, meme reddinin kalıcı olduğunu sanar ve bebek bir zaman sonra gerçekten emmeyi bırakır. Ama kararlı ve sabırlı olursanız büyük ihtimalle atak dönemine uyum sağladığında bu da geçecektir.

Diş sancısı için de bebeğime uyguladığım bir şey var. Meyve emzikleri olur ya. Delikli büyük emzikler. Onun emzik kısmını dıştan streç filmle sarıyorum ki akıtmasın. Sonra içine sağdığım sütü koyup donduruyorum. Dondurma gibi veriyorum eline. Hem dişlerine soğuk kompres gibi etki edip rahatlatıyor hem de az da olsa süt tüketiyor. Tavsiye ederim.

Allah bebeğinizi keyifle büyütmeyi nasip etsin.
(29 puan) tarafından
Öncelikle duanız için amin Allah razı olsun. Sabırla zorla da olsa emzirmeye çalışıyorum ama 2 3 dk ancak. Sonra sağıp yine biberonla veriyorum. Aç kalmasın diye mecbur. Biberon işleri daha mi zorlar bu süreçte.?? Sütüm de azaldı sanki sağmasam da olmaz.  
Dediğiniz emzik var bizde ama o yöntem soğuk olduğu için boğazını üşütmez mi.?
(134 puan) tarafından
Bir de 4-5 ay itibariyle dış dünyaya daha açık oluyorlar. Emzirirken en ufak bir ses duysa dikkatini çeker ve emmeyi bırakır. Sessiz ve loş bir ortamda mümkünse hep aynı yerde emzirmeye çalışın. Ve bu aylar itibariyle eskisi kadar uzun süre de emmezler. 4 dakika emmesi doyması için yeterli demişti bana emzirme danışmanı. Oğlum da sizinkiyle aynı aylarda memeyi reddetmişti biraz da uzun sürmüştü. O zaman danışmıştım. 4 dk bana az gibi gelmişti ama kilo alımi devam edince gercekten de yeterli olduğuna inandım. Şu an 7 aylık hâlâ 4-5 dk emer. Biberonu ise 3.ay civarı bırakmıştım. Meme reddi zamanlarında da normal biberon yerine kaşık biberon kullanıyordum ki zaten emmeyi reddederken o kolaylığı iyice alışıp memeyi tamamen bırakmasın. Süt dondurma işine gelince de ben haftada 2-3 kez yapıyorum bunu. Simdiye kadar cok şükür bir sorun olmadı. Ama bebekten bebeğe fark eder mi bilmem.
(29 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim açıklayıcı cevaplarınız için. Çok sağ olun..
(134 puan) tarafından
Rica ederim, inşallah tez zamanda aşarsınız bu süreci.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 123 göst.
0 oy
1 cevap 140 göst.
29 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nazik (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 256 göst.
24 Ağustos 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esra selman (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 308 göst.
12 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde selinya (72 puan) tarafından soruldu
...