0 oy
245 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (220 puan) tarafından
Merhaba hanımlar 

Dün kızımla tuvalet eğitimine başladık. Henüz çişi ve kakası geldiğinde söylemiyor. Biz sık sık lazimliga ya da klozete tutuyoruz o zaman çişini yapıyor. Ama kakasını altına yapmakta ısrar ediyor. Biliyorum kakaya alismalari bir ayı bulabiliyor. Benim için sorun değil ama kreste nasıl yapacaklar? Ben evde kakali külodunu yıkıyorum asıyorum. Ama kreste bu nasıl olacak? Tecrübe eden var mı? Teşekkürler şimdiden.

4 Cevaplar

+2 oy
(685 puan) tarafından
Anasinifi öğretmeniyim. Daha önce hiç küçük yaş grubu öğretmenliği yapmadım ama kres kısmındaki öğretmenler gerçekten bazen çok zorlanıyorlar. Sizin evde 1 adet bu yaşlarda çocuğunuz var ama onların bir sınıf dolusu. Her ne kadar tecrübeli ve egitimci de olsalar onlar da zorlanıyor yetişmekte. Sınıfta birçok çocuk varken sizin bebeğinizin kakasi sürekli değiştirmek onlar için eziyet verici olur. Düşünün 10 tane öğrenciniz var ama biri ikisi tuvalet eğitiminde ve sürekli onun kıyafetleri değiştirmek için öğretmen günün neredeyse yarısında sınıfta yok veya bu yardımcı öğretmen içinde geçerli zaten çoğu kurumda her sınıfta bir tane yardımcı bulunmuyor veliye öyle deniyor ama öyle olmuyor. Bu bir başkasının çocuğu olsa şöyle derdiniz; "tuvaletini alıştırıp gönderseler benim çocuğum gününün yarısını öğretmensiz geçiriyor." Bir de onlar değiştirip poşete koyar gönderir size. akşama kadar poşetin içinde beklemiş kakalı çamaşırlar hem daha fazla kokar ve lekesi zor çıkar bu da sizin için bir eksi tarafı. Çünkü kurumda o kıyafetlerin yıkanması imkansız. 

Bir de şu yanından düşünün sizin çocuğunuz olduğu için kakasi tuvaleti siz kötü gelmez. Biz eğitimciler alışık olsak da inanın sürekli kaka değiştirmek bizi ister istemez bazen kötü etkiliyor neticede çocuklarınız da bizler gibi yiyip içiyor kokuyor. Öğretmen size bu şekilde söylemez kıramaz çocuğunuza da yansıtmaz ama yaşadıkları bu. O sebeple bazı kurumlar alıştırın öyle devam edelim okula der kimi de uğraşmaya çalışır baktı çok zorlanıyor bez bağlar. 

Çocuğunuza tuvalet eğitimini bir iki hafta verip öğle okula devam edin, siz yapamıyorsanız bir yakınınızdan yardim isteyin.Ya da bir süre daha erteleyin derim. 

Böyle yazdığım için kusura bakmayın. Niyetim gönlünüzü kırmak değil. Ama bir öğretmenimiz vardı geçen sene bu tuvalet alıştırma sürecinde o kadar zorlandı ki diğer öğrencilerinin de kendisine ihtiyacı vardı ve kaka değiştirmekten artık yemek bile yiyemiyordu gözyaşları içinde geçmişti günleri. 
(220 puan) tarafından
Anladım söylediklerinizi zaten kreste nasıl oluyor bilmediğim için sorayım dedim. Ama kreşe alırken bezli olduğunu biliyorlar ve eğitim verdiklerini söylediler. Bu uygulamada da okuyorum çocuklar zaten en erken 1-2 haftada çişi 1 ayda kakayı öğreniyor. O zaman kreste nasıl yapacaklar? Ben hamileyim bir de 3,5 ay sonra doğum yapacağım o yüzden şimdi vermek istedim. Burda havalar 10 gün sicak olacak fırsatı değerlendireyim dedim
-Reklam-
0 oy
(2,486 puan) tarafından
bez bağlarlar canım, uğraşacaklarını zannetmiyorum 
(220 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim ben de ona göre devam edeyim diyorum o yüzden sordum
0 oy
(3,796 puan) tarafından
Canim keske 2-3 ay sonra baslasaydin.

Cis,kaka nasil olur bilmem de bizim kreste mesela kustugu kiyafeti posete koyuyolar. Belki oyle bisey yaparlar. 

Simdi havalar soguk ya senin gibi ilgilenmezler usutebilir.
(220 puan) tarafından
Ama 2-3 ay sonra da aynı süreci yaşayacağız. 10 gün kadar havalar sıcak burda tek kat giydiriyorum bu fırsatı degerlendireyim dedim. Bir de ben 3,5 ay sonra doğum yapacağım daha fazla agirlasmadan o yüzden başladım
(3,796 puan) tarafından
Anladim canim bebegin kac aylik ?
Yani hani baslamasaydin anlaminda dedim hem de bana daha hazir degil gibi geldi.
Bi de en az 3 gun evde olmak lazim. Kreste de kendini bu konuda guvende hissetmeyebilir. Once evde ben tuvalete yapabiliyorum algisi olusmasi lazimdi.
Ben 23 nisan haftasinda baslamayi dusunuyorum. Sali gunu tatil olacak. Pazartesi de ben izin alacagim. 4 gunde daha iyi ogrenir gibi dusunuyorum. Havalarda sicak olur.
(220 puan) tarafından
26 aylık seninki kaç aylık
(3,796 puan) tarafından
28 aylik canim. Suan hazir degil benim ki yani soruyorum tuvalete yapmak ister misin. Hayir ben bebegim bebekler beze yapar diyo :( ama okulda arkadaslarini gormus biraz ilgisi var krese gideli tuvalete.
(220 puan) tarafından
Bakalım nasil olacak bilmiyorum kolay gelsin sana da
0 oy
(9,154 puan) tarafından
Kakayı bir kere tuvalete yapınca gerisi geliyor o yüzden yarım bırakmayın . Tamamlayın ve öyle gönderin. Kaka yapma saatleri de önemli. Misal benim ki akşam yemeği sonrası yapar sizin öğlense öğretmene bilgi verin  bir kere tuvalete yapsın 1 haftada düzene girer zaten sonra yollarsınız. Arada aksilik olabilir kreş olduğu için de arada olmasına alışıktır öğretmenleri 
(220 puan) tarafından
1 hafta kreşe gönderme mi diyorsunuz bu durumda
(9,154 puan) tarafından
Yani geç gitsin ne olacak. Kaka en son ama en hızlı öğrenilen kısım halledin öyle yollayın
(220 puan) tarafından
Tamamdır dikkate alacağım teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 105 göst.
1 Şubat 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Ertugrulunannesi (67 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 86 göst.
12 saat önce 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Egah (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 126 göst.
2 gün önce 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Leila16 (132 puan) tarafından soruldu
...