0 oy
129 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (32 puan) tarafından
Merhaba kızlar oğlum 10 aylıkken yürümeye başladı  şuan 12 Aylık ve ben sol ayağı dışa dönük bastiğını 1 ay öncesi farkettim sol ayağı dışa dönük basıyor 1 hafta önce kalça ultrasonu çekildi hiç bir şey çıkmadı çok şükür fakat benim kafam hala o ayağında bir problem olmasa o şekilde basmaz diye düşünmekte başına böyle bir durum gelen var mı sizce hangi yolu izlemeliyim ? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

4 Cevaplar

0 oy
(10 puan) tarafından
Bence ilk önce kendi çocuk doktoruna danış. Oğlumda şunu gözlemledim. Böyle bir durumu var. Sizce ortopedi doktoruna götüreyim mi diye sizin fikrinizi almak istiyorum de. İçinde şüphe kalmasın. Gerekirse ortopedi doktoruna yönlendirebilir canım. En iyisini kendi doktoru sana söyler canım. 
(32 puan) tarafından
Sordum yönlendirdigi için gittim çok şükür bir şey çıkmadı ama neden öyle yürüdüğünü çözemedim
-Reklam-
0 oy
(206 puan) tarafından
Benim kızım da iki ayağını da dışa dönük basıyor. 14 aylıkken yürüdü. Ortopediye götürdüm. Ortopedi doktoru kas gelişimini 24 aylıkken tamamlar. Daha erken 24 aya kadar geçer bu süreçte eğer kurbağa gibi dizlerinin üzerine oturup yana açıyorsa engelleyin bol bol bağdaş kursun dedi. Doktorun dediklerini yapıyoruz. Kızım 15 gün sonra 20 aylık olacak. Hala dışa dönük basıyor ama öncekine oranla daha az. Zamanla geçiyor ama siz içinizin rahat etmesi için bir ortopedi doktoruna götürün isterseniz.
(32 puan) tarafından
Götürdüm size söylenilen gibi bana soylenilmedi  şimdi başka doktora götürcem içim hiç rahat değil
(206 puan) tarafından
Anladım bilmiyorum bana doktor o şekilde söyledi eğer 24 aydan sonra bu şekilde devam ederse mutlaka gelin dediler o yüzden benim içim rahat etmişti belki sizdeki farklı bir durumdur geçmiş olsun inşallah bir sıkıntı olmadan düzelir.
0 oy
(812 puan) tarafından
Ortopedi gorsun bence
0 oy
(67 puan) tarafından
Merhaba . Ailede böyle bi durum var mı acaba  sizde yada babasında hatta diğer aile üyelerinde.  Benm  kızımda degisk basiyo bi ayağı dışarı bakiyo basarken bisey çıkmadı ama babası da öyle yuruyo genetik yani bazı şeyler doktor bisey uok dediyse kafanıza takmayın lütfen 
(32 puan) tarafından
Bende kalça çıkığı problemi var sadce hic dışa donukluk yok ne babada ne bnde ne de aile de

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 243 göst.
0 oy
4 cevap 415 göst.
7 Temmuz 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Zeynepinbebeği (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 166 göst.
...