0 oy
411 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (718 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kizlar 9 aylik kizim var daha disimiz cikmadi. 1 haftadir yeşil kaka yapıyor gunluk enaz 3-4kere yapiyor. Gripti oksuruk vardi saglik ocagi surup verdi onlari kullandik baya gecti. Neyse dun gece cok asiri sekilde agiz dolusu kustu bide sabah kustu. Acile gittik bebegim istahsiz ishal dedim tahlil falan istemedi ilac verdi. Simdi rahatsiz oldum. Benim kizim ilk defa bu kadar kaka yapti diye ben ishal dedim yani daha fazla yapmasimi gerek ishal olmasi icin en fazla 5 kere yaptigi oldu. Doktorda bakmadı hic kakasina. Ya bebegim ishal degilse. Ilac zarar verirse. Daha almadik birrazdan alcaz toz bi ilacmis ishal oldukca ver dedi. Beni aydinlatirmisiniz boyle ishal olup toz ilac kullanan varmi. Bebegim ishal mi yani. Uzun ve karisik oldu ama umarım anlatabilmisimdir.

4 Cevaplar

0 oy
(77 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Canım büyük ihtimal verdiği ilaç değildir. Sadece elektrolit düzenleyici saseler veya damla olabilir. Sıvı kaybı olduğu için elektrolitlerde gidiyor yerine koymak amaçlı. Hatta isimleri maflor ve reflor gibi
Profil image (718 puan) tarafından
Maflor ve ge-oral diye ilaclar yazdi. Eczaci ge-oral la maflor ayni demis bunu al yeterli demis. Esimde mafloru almamis simdi onada sinir oldum canim ya.
Bide benim endisem hic ishal olmadik bu zamaba kadar ya ishal degilse bebegim bu ilac zarar verirmiki canim. Yani normalden fazla 4 garanti yapiyor.  Ishal icin bu sayi yeterlimiki.
(77 puan) tarafından
Günde 3 ten fazla normal kıvamından sıvı yapıyorsa ishal demektir canım. Birde ge oral tuzlu diye biliyorum kullanipta çocuğunun midesi bulanır kusarsa hiç verme. Bunlar dediğim gibi bebeğinde sıvı kaybı olduysa illaki elektrolit kaybıda olur onu dengelemek amaçlı verilir. Hani kullanırsan da Bi sıkıntı olmaz tıbbi Bi ilaç değil çünkü. İçine sinmediyse yarında bekle kaç kere yaptığına ve kıvamına bak ona göre verebilirsin.
Profil image (718 puan) tarafından
Anladim canim cok teşekkür ederim ❤
-Reklam-
+1 oy
(64 puan) tarafından
Tahlil falan baksaymış bence de iyi olurdu kafan rahat ederdi en azından. Ama muhtemelen verdiği ilaç yan etkisiz o yüzden o kadar rahat vermiştir. Geçmezse tahlil isteyecektir belki. Bi de sen diğer şikayetlerini dile getirince gerek duymamıştır 
Profil image (718 puan) tarafından
Aynen ya keske baksaydi canm. Bide ben hani ishal dedim de ya ishal degilse bebegim diye kaygilandim. Doktor hic sormadi kac kere yapıyor falan ne zamandir ishal falan dedi. Bu zamana kadar hic ishal olmadigimz icin bilmiyorum acikcasi. Oyuzden endse ettim
+1 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim eger ilac vermek istemiyorsan muzlu pirinc unu verebilirsin. Pirinc lapasi yapabilirsin. Patates haslayip verebilirsin.

Bolca su icir, vucudu susuz kalmasin sakin. Gecmis olsun. 
Profil image (718 puan) tarafından
Evet canim patates muz falan denedim asiri istahsiz bu ara hic bise yemiyor. Emmeyi bile istemiyor canim çıkıyor memeyi agzina verecem diye.
+1 oy
(29 puan) tarafından
Bizimde boğaz enfeksiyonu olmuştu antibiyotik yazdı dokt kullanırken sürekli ishal oldu yan etkilerindede yaziyo sağlık ocağına sordum olabilir bırakma ilacı ddi bide diste vikartiyodu ikisi bir sürekli.ishaldi sürekli su içisin dediler ve bnm kızım şu içmeyi hiç sevmiyo ağzını kilitliyodi ek gıda bile almadı emiyodu  sadece zorla.patates püresi muz muhallebi vermeye çalıştım bi kaşık bile olsa simdi çok şükür geçti ama ilacı da bitirme vaktimiz gelmişti dışımızda çıkmıştı hangisinden bilemem belki sizinde antibiyotikse o yapmış olabilir 
Profil image (718 puan) tarafından
Yok canim bi oksuruk surubu verdi bide soguk alginligi surubu verdi saglik ocagi. Onlar yan etki yaparmi bilmiyorum ama antibiyotik kullanmadik. Ben disten olur diye dusundum etrafimdakiler oyle dedi. Gunduz de cok asiri agiz doluus kusunca korktum. Bide ben ishal diyorum ama canim ishal hic olmadik bilmiyorum acikcasi 4 kere yapıyoruz en az. Normalde 2-3gune bir yapardi. Bide yesil mukuslu kakasi. Simdi korkum bebegim ishal degilse bu ilac bise yaparmı acaba.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 209 göst.
5 Ocak 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ayşenur42 (203 puan) tarafından soruldu
...