0 oy
235 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (51 puan) tarafından

Bugün kızımın ateşi en son 39.7 olunca solugu acilde aldık serum takıldı kan alındı karın ultrasonu çekildi 30 aylık. Crp 8 çıktı doktor hafif yüksek dedi agumentin yazdı 1 hafta sabah akşam kullanın dedi düşer mi antibiyotik Le çok mu yüksek kanında hafif enfeksiyon var dedi ateş o yüzden dedi hafif enfeksiyon bu kadar yüksek ateş yapar mı karnında da inanılmaz gaz var dedi

6 Cevaplar

0 oy
(10 puan) tarafından
Post yukarı çıksın bilgim yok 
-Reklam-
0 oy
(797 puan) tarafından
Geçmiş olsun antibiyotik toparlar inşAllah enfeksyonun her türlüsü ateş yapıyor neredeyse geçer inşAllah ateşi kontrol altında tutun crp enfeksyon değeridir niraz yüksek ama tedavisi var şükür
0 oy
(487 puan) tarafından
Enfeksiyon korkulcak düzeyde degil.

Crp griplerde 80 leri goren bebek var..

Ishallerde 100 falan oluyor.
0 oy
(6 puan) tarafından
Merhaba, çok geçmiş olsun. Bebeğim erken doğduğu için 55 gün yoğun bakımda kaldı, o yüzden CRP kelimesine çok alışığım. Neyseki enfeksiyon çok fazla yayılmadan hastaneye gitmişsiniz. Benim bebeğim 80 leri görmüştü. CRP üst sınırı 5 tir. 5 in üstğ enfeksiyon var demektir. Eğer ateşle beraber 30 un üstü falan olsaydı üstüne birde LP İşlemi yapılırdı. Yani menenjit geçiriyor mu diye beyin omurilik sıvısı alınırdı belden. O yüzden çok iyi yapmışsınız hemen hastaneye giderek. 
0 oy
(9,140 puan) tarafından
Crp ateş, grip, viral veya bakteriyel tüm hastalıklarda yükselir tek başına antibiyotik gerektirdiği anlamına gelmez. Malesef bunu da her doktor yapmıyor. 

Bakteri kaynaklı değilse ateşi düşse bile antibiyotik yüzünden değildir düşeceği vardır. Wbc değeri kaç 
(653 puan) tarafından
Doktor bakteriyel olduğuna karar vermiş ki antibiyotik yazmış. Doktor kontrol etmiştir herhalde değerleri. İnsanların aklını bulandırmamak lazım
(9,140 puan) tarafından
Keşke biraz aklımız bulansa. Türkiye de ki antibiyotik kullanımının bu kadar çok olması engellenir en azından.
(653 puan) tarafından
Artık birçok doktor en son çare olarak yazıyor antibiyotik özelikle konu bebeklerse. Bazı hastalıklar antibiyotik kullanılmadan düzelmiyor. Önemli olan doğru zamanda ve uygun dozda kullanmak. Kullanması gereken bir insan kullanmadan düzelir beklentisiyle başka yollara başvurmasın hastalıgın daha da kötüleşmesine sebep olmasın diye size cevap verdim. Sonuçta biz değil doktorlar okulunu okuyor.
(534 puan) tarafından
Benim doktorum bud eğerlendirmeyi çok iyi yapar ve derki doktor uğraşmamak için antibiyotik yazar halbuki antibiyotiğe gerek yoktur. Birkaç gün geçince zaten antibiyotik kullanmasa da iyileşmeye başalr çocuk, anne de antibiyotikten olduğunu sanır der. Yani doktor çok önemli.
(9,140 puan) tarafından
Aynen dediğiniz gibi @Nil ipek benim özel bir doktorum yok ilk çocuğum çok küçükken bir kere idrar yolu enfeksiyonu denilerek antibiyotik verildi o günden sonra başladım araştırmaya. Ve 10 senedir evime hiç antibiyotik girmedi. O ilk ve son son oldu çöpe attığım reçete haddi hesabı yok. Tabi ne zaman kullanmak gerek öğrenerek kendimden emin yaptım bunu. Sadece crp enfeksiyon bulgusu değildir. Hatta antibiyotik hastanede kullanırken Crp ye bakılır düşüş yoksa tedavi gözden geçirilir. Crp hücre yıkımıdır. Kanama, ateş, virüs, bakteri bunların hepsi hücre yıkımı sebebidir. Bu yüzden wbc sormuştum.
0 oy
(834 puan) tarafından
Çok yüksek değil yeni yükselmeye başlamış antibiyotik kullanınca düzelir 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 327 göst.
30 Temmuz 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Kaaneslihan (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 300 göst.
12 Temmuz 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Nisan KC (746 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 765 göst.
24 Eylül 2020 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Musabın annesi (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 140 göst.
27 Aralık 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Bsmrr (65 puan) tarafından soruldu
...