0 oy
194 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (51 puan) tarafından
30 aylık kızım crp 8 WBC 24 çıktı doktor kanında enfeksiyon var dedi agumentin antibiyotik günde 2 kere ve günde 2 kere aferin şurup yazdı gece acile gittik 40 derece ateşle sonuç bu çıktı fakat bugün antibiyotiğe başladık içtiğinden beri ikidir kusuyor biraz. Bir de 1 kere kaka yaptı pacalarından aktı. Normal mi ishal değil dimi bir kez yaptı cünkü bu şekil tedavi gören varmı ilk defa bu zamana kadar antibiyotik kullanıylrız da

4 Cevaplar

0 oy
(271 puan) tarafından
Tuvaleti sümüklü ve fışkırarak kustuysa genelde doktor ilacı kesiyor vücuda az da olsa döküntü varmı auğmentin penisilin içeren bir şurup yarın bence tekrar götürün bu şikayetlerinizi söyleyin
-Reklam-
0 oy
(2,370 puan) tarafından
Oy kuzum benim. Korkmayın antibiyotikten olmuş kakası. Çok karın ağrıso gapıyoesa antibiyotiği değiştirir doktor. Ama çok güzel bi antibiyotik. Bol su sıvı. Tabi iitahı azalmıştır hiç ısrarcı olmayın. Antibiyotik etkisini gösterdikçe iştahı düzelecek. 

Karışmak istemem ama çok yaşadığım için aferi in yerine calpol ya da dolven dönüşümlü verebilirsiniz. Daha uzun süre ateşinin düşük kalmasını sağlar aferine göre. En azından benimkinde hep öyle olur. 

Çook geçmiş olsun. 5-6 günde kendini belli eder inşallah. İlaç bitene kadar kullanın mutlaka. Ve her gün aynı saatte vermeye çalışın. 
0 oy
(641 puan) tarafından
Doktora danışın kusuyorsa belki antibiyotiği değişir. İyileşmesi için antibiyotiği alması önemli. Antibiyotik ishal yapabilir bu arada bize bir de reflor vermişti o zaman bağırsak düzenlemesi için. 
0 oy
(8,818 puan) tarafından
Sulu kaka antibiyotik kullanımından kaynaklanabilir. Ayrıca Augmentin penisilin grubu antibiyotiktir, penisilin alerjisi ihtimaline karşı dikkatli olmak gerekir. Şurubu verdikten sonra 1 saate kadar bebeğinizi gözlemleyin. Kızarıklık, kaşıntı, döküntü, nefes güçlüğü gibi belirtiler olursa ilacı kesip doktora götürün.

CRP ve WBC yüksekliği vücutta enfeksiyon olduğunu ve vücudun bunla savaşmaya çalıştığının göstergesi. Yani hasta çocukta yüksek çıkmaları normal. Ama enfeksiyon viral bir enfeksiyonsa antibiyotik işe yaramayacaktır. Genelde ateş başladıktan sonra 3 gün takip etmek gerekir, ateş düşürücü verdikten sonra ateş düşüyorsa (sonra tekrar yükselebilir, o önemli değil) 3 gün sadece ateş düşürücü ile devam edilir. 3 günden sonra ateş hala devam ediyorsa o zaman antibiyotik başlanır. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 499 göst.
21 Aralık 2023 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde Aysennn (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 212 göst.
16 Ekim 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Dfncvn (85 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 80 göst.
16 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde aybükmine (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 463 göst.
...